Academie voor Leren en Ontwikkelen Jaaroverzicht 2013
29 december 2013 
3 min. leestijd

Academie voor Leren en Ontwikkelen Jaaroverzicht 2013

De laatste uren van 2013 tikken weg. Tijd om terug te kijken. Wat gebeurde er het afgelopen jaar? We kijken ook vooruit naar 2014.

Wat waren mooie momenten en welke momenten moeten we maar weer snel vergeten? Wat kan je het komende jaar verwachten en wat zou jij in 2014 willen lezen in 2014?

Lees hier het Academie voor Leren en Ontwikkelen Jaaroverzicht van 2013. Doe mij een plezier en laat hieronder een reactie achter.

Bezoekers Academie voor Leren en Ontwikkelen

Dit jaar ging heet aantal bezoekers op de Academie voor Leren en Ontwikkelen door de 50.000 heen. Mensen allemaal bedankt. Ik waardeer het elke keer weer als mensen een reactie achter laten op mijn website.

Webinars

Afgelopen jaar heb ik maar liefs 53 webinars gegeven. Gratis webinars en webinars voor klanten ;-).
Mooi doel om het komende jaar nog meer webinars te geven. Het komende jaar wil ik andere gaan leren hoe je webinars kunt inzetten.

Mooie en mindere momenten in 2013

Was 2013 jouw beste jaar ooit of wil je 2013 maar wil snel vergeten? Wat waren jou mooie en mindere momenten in 2013? Ik vind het super tof als je dat hieronder met mij wilt delen.

Spannend jaar

Voor mij was 2013 een spannend jaar. Geen werkgever meer maar zelf mijn boontjes doppen.  Tijdens de zomer vakantie werd mijn man met een blindedarm ontsteking opgenomen in een Frans ziekenhuis. Zat ik met twee kleine kinderen in Frankrijk. Later bleek hij erg veel geluk te hebben gehad. Zijn blindedarm was geknapt en hij had ook een buikvliesontsteking. Herstel duurde erg lang.

En super gave momenten die ik heb beleeft tijdens workshop en trainingen. Trouwe klanten die je mooie woorden sturen via de mail dat ze veel hebben gehad aan mijn producten. Enthousiaste mensen ontmoet tijdens bijscholing voor mijzelf.

Blogs in 2013

In 2012 schreef ik maar liefs 45 blogs. Hieronder ze nog even op een rijtje.

 1. Word Brain Buddies
 2. Succes manifest
 3. Leren van Mandela
 4. Academie voor Leren en Ontwikkelen speelt voor Sinterklaas
 5. Waarom standaard time management trainingen zonde zijn van je tijd en geld
 6. Tips om meer uit je brein te halen III
 7. Tips om meer uit je brein te halen II
 8. 1811 tips om meer uit je brein te halen
 9. Webinar overwin je uitstelgedrag
 10. Leren van Tim Ferris
 11. Webinar meer energie
 12. Webinar delegeren of creperen
 13. De kracht van vakantie
 14. Webinar reeks productiviteit – gratis
 15. Keuzes maken
 16. Wat moet ik met mijn visitekaartjes (update: app is niet meer actief)
 17. Zes simpele principes voor meer productiviteit
 18. Tien tips als er niks uit je vingers komt
 19. Apenmanagement – wat kan je leren van apen
 20. Hoe kan je alles snel leren
 21. Sluit je aan bij Operation Education
 22. Personal Pitstop met Remco Claassen
 23. Brains unlimited
 24. Wunderlist mijn favoriet
 25. Tien simpele tips om tijd te besparen
 26. Vrijmarkt
 27. Is jouw reptielenbrein al wakker?
 28. Het slimme onbewuste
 29. Webinar neurofeedback
 30. Hackschooling
 31. Snellezen challenge
 32. Maak het verschil
 33. Drie valkuilen waarom we lezen als een slak (webinar reeds geweest)
 34. Hoe krijg je wilskracht?
 35. 20 Brain Boosters
 36. Leren van Jef Staes
 37. Valentijnswebinar: tijd over voor geliefden
 38. Wie jarig is trakteert
 39. Mensen zijn geweldig
 40. Beweeg voor een beter brein
 41. Zeven tips om blue monday te overleven
 42. Coursera | Gratis studeren aan de beste universiteiten ter wereld
 43. Wat doe jij op 12 januari om 11.00?
 44. Vijf redenen waarom jij je goede voornemens niet bereikt
 45. Wat zijn jouw goede voornemens?

Video’s 2013

In het voorjaar van 2012 maakte ik mijn eerste video. In het begin vond ik het doodeng. Inmiddels valt het echt wel mee om voor de camera te staan. Wil je geen video missen?

Meld je dan aan voor het video kanaal van de Academie voor Leren en Ontwikkelen. Deze video’s maakte ik in 2013.

 1. Slimme tools voor gmail
 2. Weg met je troep
 3. Drink meer water
 4. De bittere waarheid over suiker
 5. Nooit meer wachtwoorden kwijt
 6. Hoe overleef ik mijn e-mailbox?
 7. Analysis paralysis
 8. Verhaal achter de Academie voor Leren en Ontwikkelen
 9. Wat kan je leren van Remco Claassen
 10. Productiviteit tip #12 Waar blijft jouw tijd
 11. Productiviteit tip #11 Ga doelen stellen
 12. Productiviteit tip #10 Bundel taken
 13. Productiviteit tip #9 Focus, focus, focus
 14. Productiviteit tip #8 Pak jouw nummer 1 tijdverspiller aan
 15. Productiviteit tip #7 Doe minder
 16. Productiviteit tip #6 Opruimen
 17. Productiviteit tip #5 Schrijf je uit voor nieuwsbrieven
 18. Productiviteit tip #4 Stop met multitasken
 19. Productiviteit tip #3 Agenda
 20. Productiviteit tip #2 Kruip op tijd onder de wol
 21. Productiviteit tip #1 Zeg NEE

Wat vind jij het beste artikel van 2013?

Wat vind jij het beste artikel van 2013. Waar heb je het meeste van geleerd of wat heeft jou het meeste geraakt? Ik ben erg benieuwd! Laat hieronder jouw reactie achter.

Wat wil jij lezen in 2014?

Ik ben ook benieuwd wat jij wil lezen in 2014. Over welke onderwerpen zou jij meer willen weten. Ik waardeer het zeer al je een reactie hieronder achter laat.

Als je dit Jaaroverzicht 2013 van de Academie voor Leren en Ontwikkelen je aanspreekt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Hieronder kan je jouw reactie achter laten.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Corine
Door

Corine

op 01 Jan 2014

Beste Janneke, Ik heb het afgelopen jaar erg veel van je breinwerk opgestoken. Ik heb weer op een gewone manier boeken kunnen lezen, zonder erbij in slaap te vallen. Ik heb geleerd dat je ook op andere manieren kan leren, dan alleen maar uittreksels maken. Er ging een wereld voor mij open. Nu ben ik ook bezig met de cursus Meester in Productiviteit en ik ben nu al kleine zaken aan het toepassen, op kleine schaal dingen niet uitstellen (ik ruim straks die tas wel op), dingen opruimen, gelijk het laatje op nieuw ordenen en kijken wat ik het afgelopen jaar niet meer gebruikt heb, ga zo maar door. Ik heb er erg veel plezier in om straks minder achterstallig werk op mijn bord te hebben liggen. De 1e nieuwsbrieven zijn al gecancelled, geweldig hoe je met kleine maar praktische opmerkingen en herhalingen, al zoveel kan bereiken. Dank je wel voor zover. Ik ga in 2014 zeker meer dingen leren en veranderen. Ik heb al zoveel bereikt en dit is weer een verdere uitbreiding van mijn eigen ontwikkeling. Deze ga ik zeker met de Academie voor Leren en Ontwikkelen verder ontplooien. Geweldig. Dank je wel Janneke Stielstra.

Janneke
Door

Janneke

op 01 Jan 2014

Dank voor je mooie woorden Corine!!

Reactie plaatsen