Sluit je aan bij Operation Education
15 juni 2013 
in Leren
4 min. leestijd

Sluit je aan bij Operation Education

Vorige week kwam ik een schitterende video tegen van Claire Boonstra.

In deze blog laat ik je kennis maken met Claire Boonstra.

Wat is Operation Education? En ik doe een oproep om ook deel te nemen aan Operation Education.

Wat ga je leren in deze blog over Operation Education?

– Wie is Claire Boonstra
– TED video Claire Boonstra
– Claire Boonstra tijdens TEDx Binnenhof
– Meer leren over Layer?
– Wat is Operation Education?
– Waarom doe ik mee met Operation Education
– Festival of Solution
– Meer lezen over onderwijsvernieuwing

Wie is Claire Boonstra?

Claire Boonstra is mede-oprichter van Layar (wereldmarktleider in augmented reality en interactieve print). Layar was in 2009 een van de eerste apps die de digitale wereld verbond met de fysieke wereld. Daarnaast is zij oprichter van Operation Education (een beweging en platform voor vernieuwing van het onderwijs).

Onlangs ontdekte zij haar roeping: Onderwijs. Claire besloot eind 2012 een stap terug te nemen van haar dagelijkse verantwoordelijkheden bij Layar om meer tijd aan haar roeping te besteden: het verbeteren van onderwijs en de manier waarop we onze en volgende generaties voorbereiden op de snel veranderende en uitdagende wereld van vandaag en morgen. Ze wil bouwen aan een nieuw onderwijssysteem dat is gebaseerd op het creëren van waarde in plaats van status.

Zij schreef een manifest over onderwijsvernieuwing en was te gast bij TED.

TED video Claire Boonstra september

Bekijk hier de video waarin zij bij TED haar verhaal doet. Zij doet een zeer persoonlijke toespraak. Ze wordt emotioneel op het podium en raakt daarmee een heleboel mensen. Kijk snel de video of zij jou ook weet te raken.

Claire Boonstra tijdens TEDx Binnenhof

Tijdens de repetities voor een presentatie bij TEDx Binnenhof reageerde mensen: ‘Goed verhaal, maar het raakt me niet. Waarom doe je dit nu echt allemaal?’. Claire had haar presentatie heel zakelijk gehouden, maar toen mensen naar haar drijfveren vroegen, kwam haar verhaal er in waterlanders uit. Ze vertelt over haar idealen: dat ze heel graag het onderwijs wil verbeteren, omdat ze daar zoveel dingen fout ziet gaan. Ze vertelt over de rol die Layar daar bij kan spelen.

Meer leren over Layer?

Wat is Operation Education?Operation Education

Operation Education is een beweging van positieve, energieke en passievolle mensen die het onderwijs fundamenteel helpen te veranderen. Ze praten er niet alleen over, ze doen het ook. Operation Education bestaat uit leraren, ondernemers, ouders, studenten, schoolleiders, politici en meer. Ze nemen verantwoordelijkheid. Wil jij mee de krachten bundelen?

Ik sluit mij aan bij Operation Education

Je kan jezelf op de kaart zetten en deelnemen aan Operation Education. Ik heb mijzelf direct aangemeld. Voordat je je zelf op de kaart zet worden er een aantal vragen gesteld. Meld jij je ook aan? Aanmelden voor Operation Education>>>

Vragen bij aanmelding

– Waarom ben je aangesloten bij Operation Education?
– Wat is jouw visie op onderwijs?
– Wat doe jij om verandering teweeg te brengen?
– Wat is jouw waarde, die ingezet kan worden voor Operation Education?

Ik zal mijn antwoorden met je delen.

Waarom doe ik mee met Operation Education?

Leren en ontwikkelen is altijd een rode draad geweest in mijn leven. Ik vind het een fantastisch initiatief. Weg met de middelmatigheid. Ruimte voor passie en talent. Maar ook voor creativiteit en stilstaan wat je gelukkig maakt.

Vanaf de middelbare school ben ik al bezig geweest hoe kan je makkelijker en slimmer leren. Maar ook hoe kan je leren leuker maken. Daarnaast heb ik twee jonge kinderen van twee en bijna vier. Uiteraard wil ik voor hen zo goed mogelijk onderwijs. Maar ook voor alle generaties na hen. Graag wil ik mijn opgedane kennis delen.

Mijn visie op onderwijs

Ik sluit mij aan bij Sir Ken Robinson. Als mensen in hun element zijn, zijn ze het meest zichzelf, het meest geïnspireerd en halen ze het beste uit zichzelf.

Ik vind het belangrijk dat iedereen vanuit zijn passie zijn talenten zich verder kan ontwikkelen. Kijken naar wat er wel kan en niet naar wat er niet kan. Laat kinderen maar ook docenten in hun kracht staan. Leren wordt in de eerste plaats gedaan door een leerkracht maar kijk ook wat je daar buiten kunt halen. Wat kan je van ouders leren, wat kunnen kinderen elkaar leren? Laat docenten kinderen inspireren!

Het doel van onderwijs zou moeten zijn: het voorbereiden van mensen op de wereld van vandaag en morgen. Uitdaging is dat veel beroepen nog niet eens bekend zijn. Bereid kinderen voor om gezond, gelukkig en creatief te zijn. Laat hen een fantastische ervaring hebben met leren zodat ze hun leven lang nieuwsgierig blijven.

Wat doe ik om verandering teweeg te brengen?

Ik heb een blog de Academie voor Leren en Ontwikkelen. Hier inspireer ik mensen om slimmer te leren. Ik schrijf nu deze blog over Operation Education met een oproep dat meer mensen zich aansluiten. Meld je aan voor Operation Education>>>

Wat is mijn waarde, die ingezet kan worden voor Operation Education?

Ik help mensen om slimmer te leren door breinprincipes. Ik heb een website over leren en ontwikkelen waarin ik aandacht vraag voor Operation Education. Ik heb meer dan 5100 abonnees op mijn nieuwsbrief. Ik heb kennis van social media en online marketing. Ik ben enorm enthousiast en zal dit met anderen delen.

Festival of Solution

Een tijdje terug was er het Festival of Solution. Tijdens het Festival of Solutions konden deelnemers kennismaken met allerlei inspirerende voorbeelden van onderwijsvernieuwing.

Tijdens de onderstaande video doet Claire Boonstra haar verhaal.

Meer lezen over onderwijsvernieuwing?

Hackschooling
Ken jij de Khan Academy al?
Een nieuwe kijk op leren en ontwikkelen
Coursera

Als je dit artikel over Operation Education waardevol vindt help dan mee meer mensen te inspireren over Operation Education door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Tot slot: Meld jij je ook aan? Aanmelden voor Operation Education>>>

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.
Wim
Door

Wim

op 05 Jan 2016

Hi Janneke, Leuk artikel en verleidelijk maar wanneer ik naar de website van Operation Education wil gaan, gebeurt er even niets. Heb jij daar een verklaring voor? Wim

Janneke
Door

Janneke

op 05 Jan 2016

Beste Wim,Dank voor je bericht. De links zijn veranderd, ik ga ze aanpassen. Via deze link kom je op hun pagina: http://operation.education/Fijne dagJanneke

Reactie plaatsen