37 Hal Elrod: Miracle Morning
10 oktober 2016 
in Podcast
4 min. leestijd

37 Hal Elrod: Miracle Morning

Hal Elrod is schrijver van de miracle morning. Hal Elrod wordt ook wel de nieuwe Tony Robbins genoemd. Ontdek de 6 gewoonten om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ‘s-morgens. In deze Power Talk praten we over de life S.A.V.E.R.S., doelen stellen, affirmaties, de kracht van dagboek schrijven, visualiseren en de miracle morning challenge.

Het grootste avontuur dat je ooit kunt aangaan, is het leven te leiden van je dromen. Ophra

Wie is Hal Elrod?

auto-hal-elrodHal Elrod moest na een auto ongeluk zichzelf opnieuw uitvinden.

Op 3 december 1999 krijgt Hal Elrod op 20-jarige leeftijd een zwaar ongeluk. Zijn lichaam was verwoest. Hij was 6 minuten klinisch dood. Wonder boven wonder kwam hij er weer bovenop. Hij had geen kortetermijngeheugen meer.

Toch wist hij op te krabbelen.

Door de economische crisis raakte hij in 2008 diep in de schulden en was zwaar depressief.

Schulden waren erger dan de dood. De eerste keer toen hij aan de grond zat was met zijn auto ongeluk. Iedereen had begrip. Hij werd voortdurend gesteund door familie en vrienden.

De tweede keer was anders. Niemand had medelijden met hem. Niemand hield toezicht op zijn herstel. Niemand bracht hem eten zoals dat wel was na zijn ongeluk. Deze keer stond hij er alleen voor.

Op een ochtend ging hij op aanraden van een vriend hardlopen.

Een podcast van Jim Rohn schudde hem wakker.

Jim Rohn had een mooie uitspraak in zijn podcast.

Quote van Jim Rohn: Je succesniveau zal zelden hoger zijn dan het niveau van je persoonlijke ontwikkeling, want succes is iets wat je aantrekt door de persoon die je wordt.

Opeens viel het kwartje bij Hal Elrod: hij had zich niet ontwikkelt tot de persoon om het succesniveau dat hij wilde bereiken aan te te trekken.

Hij had twee uitdagingen:

  • tijd vinden
  • doen wat het meeste effect heeft

De zoektocht hoe hier handen en voeten aan te geven daar is uiteindelijk de Miracle Morning uit ontstaan.

hal-elrod

Interview met Hal Elrod

Hal Elrod in mijn podcast was een droom van mij. Hoe gaaf als je dan ineens de boeklancering van de Miracle Morning in Nederland ziet langs komen met de mogelijkheid om een interview af te nemen.

Wat was ik zenuwachtig. Brrr in het Engels. Lieve reactie op facebook: “En beetje zenuwen mag. Houdt je alert. Bij teveel zenuwen denk ik altijd, ach wat kan er mis gaan? Het gaat toch niet om mij? Als er maar 1 iemand is die er iets aan gehad heeft dan ben ik al blij. Ik kan niet beter dan mijn best doen.”

Wat ga je tijdens deze podcast leren?

  • Wat is de mircale morning?
  • Wat kan je doen als je geen ochtendmens bent?
  • Het verhaal van Hal Elrod en hoe hij tot de Miracle Morning kwam?
  • Hoe zorg je dat je van de Mircale Morning een gewoonte maakt?
  • Waarom het schrijven van een journal super effectief is voor jouw persoonlijke groei?

Meer info over Hal Elrod

Meer informatie over Hal Elrod.

Aanrader boeken

  • Miracle Morning
  • Taking Life Head On: How to Love the Life You Have While Create the Life of Your Dreams. (eerste boek van Hal Elrod)
  • Miljonair Fastline

Reacties podcast

positieve-reactie-interview-hal-elrod

hal-elrod-reactiereactie-interview-hal-elrod

37 Power Talks: Hal Elrod

Doe mij een groot plezier en laat een beoordeling achter in iTunes. Zo kan ik nog meer mensen bereiken met mijn podcasts.

In iTunes kun je je abonneren door op de ‘Abonneer mij’-knop te drukken.
Wil je een review achterlaten? Dat kan via het tabje ‘Beoordelingen en recensies’.

Wat heb je gemist?

In aflevering 36 is Remco Claassen te gast. In deze Power Talk hebben we het over het verzamelen van pareltjes, Steven Covey, Marshall Goldsmith, Focusconferences en beïnvloedingstechnieken. Naarmate het interview vordert is Remco steeds meer zichzelf en heb ik echt in deuk gelegen toen ik het zelf terug luisterde.  Over opa worden en iets met tweets. Luister zelf maar.

Wat ga je ontdekken in de volgende aflevering?

In de volgende aflevering is Petra Fehring te gast. Petra Fehring werkt al jaren met directeuren, managers en ondernemers aan het goed stroomlijnen van alle activiteiten binnen je bedrijf. Aan de ene kant helpt ze met het inrichten van processen en systemen, aan de andere kant coacht en traint ze assistenten en secretaresses om hen een meer zelfstandige en betrokken rol te geven. Ze weet als geen ander dat iedereen het beste floreert door de eigen expertise in te zetten en benadrukt het belang van het werken als een team.

Abonneer je op mijn podcast

Stap 1: Download op je smartphone de gratis podcast app

Stap 2: Zoek naar: Power Talks podcast met Janneke Stielstra

Stap 3: Klik op abonneren

abonneer-je-op-power-talks-met-janneke-stielstra

Deel mijn Power Talks podcast via social media

Ik hoop dat je hebt genoten van de podcast. Als je dit artikel over Hal Elrod interessant vindt deel het dan met andere ondernemers. Deel mijn Power Talks show via sociaal media.

Laat een reactie achter

Belangrijk: Laat jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Ik waardeer het zeer als je een review achterlaat via Itunes. Dit helpt mij om een nog groter bereik te krijgen met de Power Talks podcast.

In de onderstaande video zie je welke stappen je dient te zetten.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Reactie plaatsen