Waarom standaard time management trainingen zonde zijn van je tijd en geld?
21 november 2013 
3 min. leestijd

Waarom standaard time management trainingen zonde zijn van je tijd en geld?

Heb jij het razend druk? Kom je om in je werk? Zou je graag meer balans willen tussen werk en privé? Zou je meer controle willen over je tijd?

In dit artikel ga ik in op de vraag waarom de meeste time management trainingen zonde zijn van je tijd en geld.

Tot slot beantwoord ik de vraag wat werkt dan wel? En belangrijk wat levert het jou op?

Zonde van jouw tijd en geld

Veel klassieke time management trainingen zoals plannen en prioriteiten stellen voldeden prima in het industriële tijdperk. Tijden zijn echter veranderd. Je wordt overladen door e-mails. De werkdruk is toegenomen, er komt een stroom aan informatie op je af. En taken zijn veel minder duidelijk als vroeger.

Veel trainingen duren een dag, waarbij je overladen wordt met tips, tricks en nuttige handvatten. Maar zeg nou eerlijk, hoeveel weet je hier na een week nog van? Ik geloof niet in 1 daagse trainingen zonder opvolging. Als je daarnaast kijkt naar de kennis over ons brein dan verlaten mensen in het gunstigste geval de training met goede voornemens. Is er geen opvolging dan blijft het bij goede voornemens.

Wetenschappelijk onderzoek

In 2005 is er een wetenschappelijk artikel verschenen van Green & Skinner waarin het effect van een time management training onder 233 deelnemers van verschillende organisaties werd onderzocht. Om zo volledig mogelijk te zijn werd de opleiding samengesteld uit meerdere bestaande time management trainingen.

Het effect van de training werd gemeten door het afnemen van een gevalideerde vragenlijst op verschillende momenten in de tijd (zelfbeoordeling en van managers) en het observeren van deelnemers tijdens de training. Ongeveer 2 en 7 maanden na de trainingen vulden 134 deelnemers nogmaals de vragenlijst in. Daarnaast gaven managers hun oordeel over 117 deelnemers. Op deze manier konden de effecten van de training uitvoerig worden bestudeerd kort na de training, na verloop van tijd en naar het oordeel van managers.

Resultaat: besparing van 90 minuten per dag

Uit de resultaten kwam naar voren dat kennis over time management en vaardigheden van de meeste deelnemers in deze studie significant toenamen als gevolg van de training, met name op het gebied van prioriteiten stellen, assertiviteit en het beheersen van persoonlijke stress. Gemiddeld was de toename in persoonlijke effectiviteit ongeveer 20%. Op een gewone werkdag betekent dit een tijdwinst van meer dan 90 minuten.

Wat kost jij per uur?

Reken eens uit wat jij per uur kost? Laten we er even vanuit gaan dat je 40 uur per week werkt. Als je 90 minuten per dag kunt besparen dan is dit 7,5 uur per week. Laten we uitgaan van een uurtarief van 60 euro per uur. Dan bespaar je per week al 450 euro. Dit 1.950 euro per maand en  € 23.400,- per jaar.

Hoeveel jaar ben jij nog werkzaam. Voor het gemak ga ik uit van 30 jaar. Dan levert jou dit een besparing op van meer dan 7 ton, 702.000 euro om precies te zijn.

Besparing van € 23.400,- per jaar

Mmm wat kan je al niet doen met € 23.400,- per jaar? Een nieuwe auto kopen. Een lange reis maken naar Australië.  Een nieuwe keuken? Een nieuwe computer, een ipad, een romantisch weekend voor twee. Een reis naar New York, of toch Rome of Parijs.

Nu is uiteraard niet alles in geld uit te drukken, maar denk eens wat voor tijdwinst je kan realiseren.

Succesvolle time management training

Het succes van een training ligt ondermeer in het kunnen toepassen van de nieuwe kennis en vaardigheden in je werksituatie. Daarnaast speelt de werkomgeving en de motivatie om aan een time management training deel te nemen een belangrijke rol.

Ben jij gemotiveerd en wil je echt stappen zetten?

Meester in Productiviteit (update dit programma is gesloten)

Zou het niet nog veel effectiever zijn om regelmatig gestimuleerd te worden om deze informatie ook daadwerkelijk toe te gaan passen. Dat ze herhaald worden voor je. Dat je opnieuw dat duwtje in de rug krijgt om actief stappen te gaan zetten. Om maandelijks stil gezet te worden, na te denken wat de vorderingen zijn geweest in de afgelopen maand.

Met behulp van online begeleiding plus een waardevolle community helpt dit programma je om snel resultaten te boeken. En blijf je gestimuleerd worden om proactief aan de slag te gaan om je leven anders, beter en slimmer in te delen.

Wil jij 90 minuten per dag besparen? Dan kost jou dat geen 7 ton en ook geen 23.400 euro per jaar.

De totale waarde bedraagt  €702.000

Jouw investering is nu tijdelijk eenmalig slechts 97 euro en daarna 47 euro per maand.

Het Meester in Productiviteit coachingsprogramma is een praktisch zelfstudie-pakket en is speciaal ontworpen voor ondernemende professionals die het alles uit het leven willen halen wat erin zit.

Ja maar: ik kan het toch zelf ook wel uitzoeken?

Dat klopt. Maar hoeveel tijd kost jouw die zoektocht? In Meester in Productiviteit wordt gebruik gemaakt van technieken en strategieën die werken. Je krijgt stap voor stap onderwerpen behandeld en heb je vragen stel ze. Scheelt jou uren uitzoekwerk.

Ja maar: ik moet het er wel weer bij doen

Ik kom al om in het werk. Jij kan je hele leven blijven modderen maar je kan ook investeren in jezelf. Wat is het je waard om jezelf te ontplooien? Training en coaching horen bij je ontwikkeling als professional. In je eentje kom je moeilijk verder en investeren in trainingen is investeren in je eigen toekomst. Alle succesvolle mensen investeren in kennis en zoeken begeleiding van succesvolle mentors. Jij toch ook?

Voor een gemiddelde ondernemer is het duidelijk tijd = geld

Meld je nu aan om een meester in productiviteit te worden>>>

Werk slimmer met minder (in)spanning en bereik meer in minder tijd. Dit speciale aanbod is geldig t/m 3 december 2013.

Vind jij dit artikel over productiviteit interessant help dan mee deze te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Gert-Jan Degen
Door

Gert-Jan Degen

op 22 Nov 2013

Beste Janneke, Goed artikel! Ik help je mee je boodschap over te brengen en te verspreiden. Groeten Gert-Jan

Reactie plaatsen