Beste apps om je doelen te behalen [update 2023]
29 maart 2023 
2 min. leestijd

Beste apps om je doelen te behalen [update 2023]

Beste apps om je doelen te behalen. Maak jij op 1 januari goede voornemens? Als ik heel eerlijk ben blijft het bij mij maar al te vaak bij goede voornemens. Je ontdekt in deze blog wat de kracht van doelen stellen is. Doelen stellen is de eerste stap. Vervolgens kleine stappen zetten, actie ondernemen dus. Daarnaast helpt het om systematisch je vooruitgang meten. Gelukkig zijn er heel veel apps die je hierbij kunnen helpen. Ik heb er een heleboel uitgeprobeerd. Deze wil ik graag met jou delen.

In dit artikel


Kracht van doelen stellen

Wat is de kracht van doelen stellen? Het geeft je focus, je gaat vooruit, je motivatie gaat omhoog, het is als brandstof voor een auto om in beweging te komen. Het wordt makkelijker om prioriteiten te stellen.

Welke vier apps kunnen jou helpen om jouw doelen te realiseren?

1 Goalsontrack

Dit is een zeer uitgebreide app. Je kunt hiermee je doelen opnemen, subdoelen, datum en tijd. Maar ook je nieuwe gewoonten, en actieplannen.

Goalsontrack synchroniseert zelfs met Google Calendar en Outlook. Super tool! Alleen jammer dat er geen ipad versie is 😉

Klik hier voor meer info over goalsontrack>>>

goalsontrack

In de onderstaande video ontdek je hoe Goalsontrack werkt.


2 Superbetter

Hou je van spelletjes spelen en tegelijkertijd jezelf verbeteren? SuperBetter is een tool gemaakt door game designers ondersteund door wetenschappers. Je leert om sterk te blijven, gemotiveerd en optimistisch, zelfs bij moeilijke uitdagingen. Het geeft je veerkracht en dat heeft een krachtig effect op je gezondheid. Dit komt omdat je fysieke en emotionele welzijn wordt gestimuleerd.

Het helpt je bij het bereiken van je doelen door het versterken van je sociale steun en het verhogen van je uithoudingsvermogen , wilskracht en de focus op het bereiken ban je doelen.

Het bevat veel kennis over motivatie, positieve psychologie en methoden om met bijv. werkstress om te gaan. In deze video leer je meer over superbetter.

Wat kan je leren van McGonigal?

In deze ontroerende talk vertelt McGonigal hoe superbetter je weerbaarheid kan verhogen — en belooft ze om 7,5 minuten aan je leven toe te voegen. Je leeft letterlijk 7,5 minuten langer leven, alleen omdat je deze talk hebt bekeken.


3 Strides

Qua design is dit de mooiste app. De grafieken lijken wel een soort dashboard voor je leven. Strides is de eenvoudigste manier om al je doelen en gewoonten in één plaats, met herinneringen en mooie grafieken om gemotiveerd en op het goede spoor te blijven.

Volg al uw doelen en gewoonten op één plek. Blijf gemotiveerd met grafieken en herinneringen om uw doelen te bereiken.


4 Vida

Vida is als een persoonlijke assistent. Met Vida kan je doelen structureren. Vida staat klaar op elk moment dat je niet zeker weet waar te gaan. Geef niet op al die dromen die je hebt, zoals u zult ontvangen nu de perfecte hulp!

Het lijk qua design een beetje op strides. Ontdek in de video hoe vida werkt.


Elke app heeft zijn voor- en nadelen. De beste app om je doelen te behalen heb ik nog niet gevonden maar het gaat erom dat ze jou helpen je leven te verbeteren en je doelen te bereiken. Kies de app die het beste bij je past. Belangrijk is dat je je doelen blijft evalueren want alleen dan ga je echt vooruitgang boeken.

Welke apps gebruik jij?

Belangrijk: Welke van deze apps heb je geprobeerd? Hoe bevalt de app jou? Heb je andere apps? Graag jouw reactie

Als je dit artikel over apps en het bereiken van je doelen interessant vindt deel het dan met andere rebels en rebels in spe  – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Niels Gouman
Door

Niels Gouman

op 09 Jul 2014

Ik gebruik vooral OmniFocus voor alles eigenlijk. Maar misschien wel een goed idee om de zaken wat meer te splitsen naar meer gespecialiseerde apps :)

Henk van der Wijk
Door

Henk van der Wijk

op 14 Dec 2015

Er gaat een wereld voor me open. Dank je wel Janneke! Opmerking: de website vidamobile.nl wil maar niet openen. Bestaat het (nog) wel?

Janneke
Janny
Door

Janny

op 16 Dec 2015

Dank voor jouw suggesties! Voor mijn taken en projecten gebruik ik al jaren Things (Apple), maar daar kun je je voorgang niet mee meten. Dat is een echte to-do app, geen goal-app. Maar momenteel test ik Trello (Appel en Windows), ook voor je to-do's, maar Trello houdt wel de voortgang van je project/doel bij. Het bevalt me heel goed. Welke tool je ook gebruikt, het gaat er uiteindelijk om dat je leert projecten/taken in kleine stukjes te hakken en er actiegerichte stappen van maakt. Op welke manier je dat doet vind ik niet zo belangrijk, zolang het maar werkt voor jou om effectief jouw doelen te bereiken.

Jesse
Door

Jesse

op 04 Jan 2016

Goedemorgen Janneke, bedankt voor deze waardevolle tips. Ik had een vraag over deze apps. Weet u of Strides alleen voor de I-Phone is? Het lijkt me een goede app die ik graag zou willen uitproberen, maar ik heb een Android toestel. Prettige dag nog.

Janneke
Door

Janneke

op 04 Jan 2016

inderdaad alleen voor de iphone

Reactie plaatsen