Coursera | Gratis studeren aan de beste universiteiten van de wereld
15 januari 2013 
in Leren
1 min. leestijd

Coursera | Gratis studeren aan de beste universiteiten van de wereld

Coursera is een geweldig initiatief. Volg de beste trainingen, online, helemaal gratis. Klinkt te mooi om waar te zijn maar het is echt zo.

Via Coursera kan iedereen met internet, toegang krijgen tot de wereld-klasse onderwijs die tot nu toe alleen beschikbaar voor een select aantal.

Wat is Coursera?

 

Coursera maakt het mogelijk dat de beste professoren les geven aan tientallen of honderden duizenden studenten.

Daphne Koller vertelt over Coursera bij TED

Daphne Koller (mede oprichtster) vertelt zeer gepassioneerd over Cousera bij TED.

Onderaan de video kan je kiezen voor ondertiteling in het Nederlands.

Coursera hoe werkt het?

Het is super simpel. Je gaat naar Coursera. Je zoekt een cursus uit die graag wilt volgen. Wanneer je aan de lessen deelneemt, krijg je lezingen gegeven door wereldklasse professoren, je leert in jouw eigen tempo, je test je kennis en je doet interactieve oefeningen.

Er zijn online bijeenkomsten. De cursus start op een bepaald moment en is ook weer afgelopen. Deelnemers krijgen huiswerk. Tijdens de video’s krijg je regelmatig vragen gesteld. Het leuke is dat je kan deelnemen aan een wereldwijde gemeenschap van duizenden studenten.

Welke cursussen van Coursera volg ik?

E-learning and Digital Cultures

Basic Behavioral Neurology

Doe jij mee met Coursera?

Coursera biedt cursussen aan in een breed scala van onderwerpen: Geneeskunde, Biologie, Sociale Wetenschappen, Wiskunde, Business, Computer Science, en vele anderen. Of je nu op zoek bent naar cursus om je carrière een boast te geven of gewoon meer wilt leren en je kennis wilt uitbreiden of verbeteren. Ik weet zeker dat er iets bij zit wat jij ook interessant vindt.

Als je dit artikel over Coursera waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Hieronder kan je jouw reactie achter laten.

Ik ben benieuwd welke cursus jij gaat volgen. Laat hieronder jouw reactie achter.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Dutch Josh
Door

Dutch Josh

op 27 Mar 2016

Kennis is een cultuur-goed, de uitkomst van menselijke beschaving en daarom iets van alle mensen. Door beter na te denken en meer kennis te verzamelen kunnen we een betere wereld maken voor iedereen. Althans die hoop wil ik delen. Financiële drempels voor kennis is de basis van ongelijkheid, verdeeldheid.

D Paardekooper
Door

D Paardekooper

op 05 Aug 2016

Mijn kersverse Letse vrouw wil graag online Nederlands studeren. Ik las een artikel over gratis online studeren aan (Nederlandse) universiteiten, maar kan helaas niks vinden :(

Sanne
Door

Sanne

op 30 Aug 2016

hoi, dit kan met de MOOC cursus aan de rijksuniversiteit van Groningen! Als je op de site van de uni zoekt zul je het denk ik wel vinden!

Don Groen
Door

Don Groen

op 08 Sep 2016

Beste D, Kijk eens bij FutureLearn. Zij bieden regelmatig de cursus 'Introduction to Dutch' aan. Succes!

Marianne
Door

Marianne

op 24 Dec 2017

De cursussen zijn 7 dagen gratis daarna tientallen euro's per maand.

Janneke
Door

Janneke

op 11 Dec 2018

voorheen waren de cursussen volledig gratis. Goede update dat dit niet meer het geval is. Bedankt

Reactie plaatsen