Leren
Janneke Stielstra
Leren
01/15/2013
1 min
6

Coursera | Gratis studeren aan de beste universiteiten van de wereld

01/15/2013
1 min
6

Coursera is een geweldig initiatief. Volg de beste trainingen, online, helemaal gratis. Klinkt te mooi om waar te zijn maar het is echt zo.

Via Coursera kan iedereen met internet, toegang krijgen tot de wereld-klasse onderwijs die tot nu toe alleen beschikbaar voor een select aantal.

Wat is Coursera?

Coursera maakt het mogelijk dat de beste professoren les geven aan tientallen of honderden duizenden studenten.

Daphne Koller vertelt over Coursera bij TED

Daphne Koller (mede oprichtster) vertelt zeer gepassioneerd over Cousera bij TED.

Onderaan de video kan je kiezen voor ondertiteling in het Nederlands.

Coursera hoe werkt het?

Het is super simpel. Je gaat naar Coursera. Je zoekt een cursus uit die graag wilt volgen. Wanneer je aan de lessen deelneemt, krijg je lezingen gegeven door wereldklasse professoren, je leert in jouw eigen tempo, je test je kennis en je doet interactieve oefeningen.

Er zijn online bijeenkomsten. De cursus start op een bepaald moment en is ook weer afgelopen. Deelnemers krijgen huiswerk. Tijdens de video’s krijg je regelmatig vragen gesteld. Het leuke is dat je kan deelnemen aan een wereldwijde gemeenschap van duizenden studenten.

Welke cursussen van Coursera volg ik?

E-learning and Digital Cultures

Basic Behavioral Neurology

Doe jij mee met Coursera?

Coursera biedt cursussen aan in een breed scala van onderwerpen: Geneeskunde, Biologie, Sociale Wetenschappen, Wiskunde, Business, Computer Science, en vele anderen. Of je nu op zoek bent naar cursus om je carrière een boast te geven of gewoon meer wilt leren en je kennis wilt uitbreiden of verbeteren. Ik weet zeker dat er iets bij zit wat jij ook interessant vindt.

Als je dit artikel over Coursera waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Hieronder kan je jouw reactie achter laten.

Ik ben benieuwd welke cursus jij gaat volgen. Laat hieronder jouw reactie achter.

Reacties
Categorieën