Hoe krijg je wilskracht?
26 oktober 2014 
1 min. leestijd

Hoe krijg je wilskracht?

Je goede voornemens lijken misschien al weer honderd jaar geleden. Hoe krijg je meer wilskracht? Wat gebeurt er in je brein als het gaat om wilskracht?

Wil je je goede voornemens weer oppakken. Bekijk dan zeker deze video’s.

Video over wilskracht

Kelly McGonigal is te gast bij google. Kelly McGonigal, PhD, praat over strategieën uit haar nieuwe boek “De kracht van wilskracht”.

Twee strategieën zijn erg goed: slaap een uur per nacht meer en doe aan meditatie.

Daarnaast is je bloedsuiker spiegel van groot belang en daarmee wat je eet.

Kelly McGonigal

Kelly McGonigal is docent psychologie aan Stanford University en schrijver van het Science of Willpower blog van Psychology Today. Ze is gepassioneerd in onderzoek op het snijvlak van psychologie, neurowetenschappen en geneeskunde en praktische strategieën voor gezondheid, geluk en persoonlijk succes.

Kelly bij TED

Willpower Book

Wilskracht en zelfbeheersing zijn van levensbelang voor onze carrière, gezondheid, relaties en financiële zekerheid. Maar waarom laat onze wilskracht ons van tijd tot tijd in de steek? En wat moeten we doen om er meer controle over te krijgen?

Iedereen worstelt op de een of andere manier met verleiding, verslaving, afleiding, uitstelgedrag, diëten, geldproblemen, stress of opvoeding. Dit zijn geen persoonlijke zwakheden, maar universele menselijke ervaringen. Kelly McGonigal legt uit wat de oorzaken van die zwakheden zijn en biedt zelfbeheersingsstrategieën die als steuntje in de rug kunnen dienen.

Dit boek werkt als een coach. Het is gebaseerd op de publiekscursus The Science of Willpower van Stanford University en combineert het meest recente wetenschappelijk onderzoek met de ervaringen van honderden cursusdeelnemers. Per hoofdstuk wordt steeds één basisidee besproken – en manieren om die in te zetten voor je eigen doelen, zoals:

  • wilskracht is net als stress een biologisch instinct
  • zelfbeheersing is een spier die je kunt trainen
  • je kunt je beter niet op deugden richten, maar op doelen en waarden
  • ongeluk, schuld en schaamte tasten onze wilskracht aan
  • omdat we ons geen voorstelling kunnen maken van de toekomst, bezwijken we voor verleidingen en vertonen we uitstelgedrag
  • het onderdrukken van gedachten, emoties, gevoelens en hunkeringen werkt altijd averechts

Meer lezen over wilskracht? Ontdek vier tips voor wilskracht>>

Vind jij dit artikel over wilskracht interessant help dan mee deze te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen