Hoe overleef ik mijn e-mailbox?
26 november 2013 
1 min. leestijd

Hoe overleef ik mijn e-mailbox?

Word jij overspoeld door je mail en kom je daardoor niet meer aan je werk toe? Vraag je je echt af hoe je je e-mailbox overleeft.

Hoeveel e-mails krijg jij op één dag? Hoeveel tijd neemt dit in beslag? Ik heb drie tips hoe je je e-mailbox kunt overleven.

Video hoe overleef ik mijn e-mailbox

Tip 1: check pas na 11 uur je mail

Eerste tip die ik voor je heb is ga pas na 11.00u ‘morgens je mail checken. Gebruik die belangrijke ochtenduren voor echt je belangrijke taken. Dan kan je het beste concentreren. En richt je dan ook op die taken die jou of je bedrijf verder helpen.

Tip 2: Check maximaal twee keer per dag je mail

Tweede tip die ik voor je heb check maximaal twee keer per dag je mail. En niet 10 of misschien wel 20 keer per dag. Dat je elke keer weer gestoord wordt als je mails binnen krijgt

Derde tip: Stop met CC’en

Derde tip die ik voor je heb is zijn al die cc die je verstuurd. Zijn die wel nodig. Als je veel mails verstuurd krijg je ook weer veel mails terug.

E-mailloze vrijdag 29 november 2013

Vrijdag 29 november 2013 is het emailloze vrijdag. Ik zou het hartstikke tof vinden als jij hier aan mee zou willen doen. Het is een dag dat je één keer per jaar dat al die mail die je verstuurd is die wel nodig. En is persoonlijk contact, gewoon een keertje bellen veel beter. Dus doe mee met e-mailloze vrijdag !!

Vind jij deze video over mail interessant help dan mee deze te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Claartje
Door

Claartje

op 25 Jan 2016

Beste Janneke, Dank voor je tips, gedeeltelijk herkenbaar, gedeeltelijk het proberen waard. Alleen een tip voor jou: De mailloze vrijdag is geen acturele informatie. Misschien kun je gewoon weer een nieuwe mailloze vrijdag aankondigen, daarmee maak je het weer uitdagend. Hartelijke groet, P.S. Ik ben kleine ZZper zonder website. Ik heb zomaar een adres ingevuld, want anders kan ik dit bericht niet versturen.

Reactie plaatsen