Wat doen die draadjes op mijn hoofd?
01 april 2014 
2 min. leestijd

Wat doen die draadjes op mijn hoofd?

Ik ben altijd op zoek hoe je het maximale uit je brein kan halen. Met draadjes op je hoofd kan je je performance verbeteren. Steef Werkmans liet mij zien hoe. Steef helpt mensen om het maximale uit hun brein te halen via neurofeedback.

Dat wilde ik wel eens mee maken. Ik weet dat mijn brein maakbaar is maar toch was ik wat sceptisch.

Via draadjes op je hoofd je performance verbeteren. Lees hoe #brein #performance @jstielstra

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback is een behandelmethode voor kinderen ( vanaf 6 jaar ), volwassenen en ouderen.

Neurofeedback uitproberenVia op je hoofd geplakte elektroden, ongevaarlijk en pijnloos, meet de computer je activiteit in je hersenen. Op gebieden waar de activiteit te hoog of te laag is kan er via dezelfde computer een training worden gevolgd waarmee je jouw activiteit van je hersenen kunt beïnvloeden en effectiever kunt laten verlopen. De prestaties van de hersenen verbeteren en klachten verminderen. Na verloop van tijd wordt dit een automatisme waardoor het dagelijks functioneren verbetert.

Voor wie is neurofeedback?

Neurofeedback als behandelmethode laat positieve effecten zien bij aandachtsconcentratiestoornissen, stemmingsstoornissen, hoofdpijnklachten, slaapproblematiek of geheugenklachten.

Neurofeedback helpt onder andere om:

• Meer ontspanning en rust te ervaren
• Stressvolle situaties makkelijker kunnen hanteren
• Verhogen van concentratie
• Verbeteringen in contactuele vaardigheden

Ook vanuit wetenschappelijk onderzoek naar neurofeedback als behandelmethode wordt melding gemaakt van significante verbeteringen in mogelijkheden gedrag aan te kunnen passen aan de vragen en eisen van de omgeving als ook verbeteringen in aandacht en concentratie.

neurofeedback-het-maximale-uit-je-brein-halenMijn hersenen trainen

Mijn brein blijkt vrij gezond maar hier en daar is de activiteit te hoog. MMM denk ik bij mij zelf: ideeën blijven inderdaad altijd binnen stromen.

Ik word achter een beeldscherm gezet met een animatie van een rijdende auto op een weg. Het autootje reageert enkel op hersenactiviteit en de opdracht luidt om rechts te rijden. Op deze manier kan je je alertheid en concentratie verbeteren.

Kijk dat wil ik wel. In het begin valt het nog niet mee om het autootje rechts te laten rijden maar al snel gaat het steeds beter.

Hartstikke leuk om een keer zelf echt mee te maken en gaaf om te zien dat je via neurofeedback je brein kunt trainen.Thuis gekomen duik ik nog eens achter de pc om ervaringen van andere mensen te vinden. Mijn scepsis schuif ik aan de kant. Neurofeedback kan een hele goede manier zijn om je brein te trainen.

Ik ben benieuwd of jij ervaringen hebt met neurofeedback en zo ja welke.

Als je dit artikel over neurofeedback waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die een beetje hulp kan gebruiken om het beste uit zichzelf te halen – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen