Hoe programmeer je je brein voor succes?
13 juni 2015 
in Succes
2 min. leestijd

Hoe programmeer je je brein voor succes?

Hoe programmeer je je brein voor succes? Herken je dat stemmetje in je hoofd? Ik kan het niet, ik heb geen tijd, ja maar ik heb geen geld. Steeds meer vrouwen ondernemen en steeds meer ook online. Een derde van de startende ondernemers is vrouw. Een tijdje geleden schreef ik een blog waarin ik de 20 top vrouwelijke ondernemers op een rij heb gezet die mij inspireren. Carrie Green is één van hen. Ik deze blog deel ik graag met je het verhaal van Carrie Green.

Verhaal Carrie Green

Carrie Green was tijdens haar studie rechten op zoek was naar een bijbaantje maar vond niets wat ze leuk vond. Ze begon haar eigen bedrijf om mobiele telefoons te unlocken. Ze had in het begin geen idee. Ze ze vroeg om hulp. Hoe bouw je een bedrijf op? Al snel boekte ze grote successen.

Succes maar niet gelukkig

Haar bedrijf werd succesvol maar ze voelde zich niet gelukkig. Ze voelde zich verward, nog meer verward en uiteindelijk pakte ze haar spullen en ging naar Australië. Ze trok daar 3 maanden rond met het idee om daar een ah ha moment te krijgen. Helaas, geen ah ha moment. Weer terug werd de verwarring en zorgen mogelijk nog groter.

Lessen van Carrie Greenhttps://jannekestielstra.nl/wp-content/uploads/2014/10/carrie-green.png

In de periode van haar worsteling en verwarring ging ze op zoek naar wat WEL werkt. Hoe word je succesvol en gelukkig?

Ze leerde een aantal zaken.
1 Ontdek wat je wil bereiken
2 Waarom wil je het bereiken?
3 Wat voor persoon moet jij worden
4 Programmeer jezelf voor succes

Zoektocht naar antwoorden

Carrie stelde zich de eerste vraag. Wat wil ik eigenlijk? Als onderneemster voelde ze zich vaak alleen. Er zijn vast ander ondernemers die dat ook hebben. Ze startte de Female Entrepreneur Association.
Met als doel om vrouwelijke ondernemers te connecten, te inspireren en te empoweren.

Vol energie start ze. En ja daar kwam dat stemmetje weer. Wie zit er nou op mij te wachten?
Mijn website ziet er niet uit.

Positieve visualisaties

Op een gegeven moment had ze er zo genoeg van. Ze spraak zichzelf toe: NU moeten die negatieve gedachten maar eens ophouden. Daarvoor in de plaats begon ze met positieve visualisaties zoals topatleten dat ook doen.

Het werd haar steeds duidelijker waarom ze zaken wilde doen. Haar leven veranderde vanaf dat moment compleet.

Grote doelen

Ze ging een online magazine maken voor vrouwelijke ondernemers. Ze maakte een lijst met namen die ze graag op de voorkant van haar online magazine wilde hebben. Wonder boven wonder lukte het. Ze ging meer gekke doelen stellen, grotere doelen. Niet alles lukte maar steeds meer WEL. Succes is geen ongeluk.

Inmiddels zijn er honderden verhalen gepubliceerd van vrouwen over de hele wereld en die verhalen hebben weer duizenden vrouwen geïnspireerd. Haar netwerk is uitgegroeid naar meer dan 140.000 vrouwen.

Vier stappen voor succes

Zet 4 stappen voor succes:
1 Wat wil je bereiken?
2 Waarom wil het bereiken?
3 Wat voor persoon wil jij worden?
4 Programmeer jezelf voor succes!

Carrie Green bij TEDx

In deze TEDx vertelt Carrie Green haar verhaal en haar lessen die zij geleerd heeft.

Nog meer lezen over de reeks: wat kan je leren van

Leren van Berthold Guster

Leren van Jef Staes

Leren van Steve Jobs

Leren van Richard Branson

Leren van Marcus Buckingham

Leren van Marlou van Rhijn

Wat wil jij? Wat is jouw definitie van succes. Weet je jouw richting? Zit je ergens vast of wil je meer? Wil jij je brein programmeren voor succes? Wij coachen eigenwijze, sensitieve, creatieve, ambitieuze ondernemers die een verschil willen maken. Meer info: https://jannekestielstra.nl/1-op-1

Als je dit artikel over het programmeren van succes waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die een beetje hulp kan gebruiken op weg naar succes – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen