Leren van Richard Branson
03 maart 2011 
1 min. leestijd

Leren van Richard Branson

Internationaal ondernemer Richard Branson heeft een wereldwijd zakenimperium opgebouwd en miljarden verdiend. Wat kunnen we van deze man leren?

In deze blog krijg je acht lessen plus twee must see video’s waarin hem het hemd van het lijf wordt gevraagd.

Zijn nuttige lessen vormen bij elkaar een inspirerend, openhartig inzicht in wat Richard Branson gedurende zijn uitzonderlijke leven geleerd heeft. Ze bieden volop inspiratie om nieuwe uitdagingen aan te gaan in het dagelijks leven zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Richard Branson staat bekend om zijn openheid en zijn voorliefde om onmogelijk lijkende uitdagingen aan te gaan en daarin succesvol te zijn; hij is een man die van zichzelf en anderen het uiterste vergt en krijgt.

Richard leert je nuttige lessen. ‘Gaat niet bestaat niet’ en geloof dat alles kan wat je wilt. Blijf stug volhouden tot dat je je doel bereikt. Of deze: zorg dat je plezier hebt in alles wat je doet!

Acht lessen die je kan leren van Richard Branson

  1. geloof dat alles mogelijk is
  2. stel doelen
  3. geef nooit op
  4. bereid je goed voor
  5. heb vertrouwen in je zelf
  6. blijf proberen
  7. heb plezier
  8. help elkaar

Twee video’s met Richard Branson

– TED video
– Interview met Time

Richard Branson praat met TED’s Chris Anderson over de ups en downs van zijn carrière, van zijn succes multimiljardair zijn meerdere bijna-dood-ervaringen – en onthult een aantal van zijn (zeer verrassende) motivaties.

Video met een interview met Time waarin Richard 10 vragen gesteld krijgt.

Als je dit artikel over Richard Branson waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Reactie plaatsen