Wat kan je leren van Marcus Buckingham?
20 november 2010 
in Succes
2 min. leestijd

Wat kan je leren van Marcus Buckingham?

Als je beter weet wie je bent, als je weet waar je kracht ligt en waar je hart sneller van gaat kloppen, ben je beter in staat een succesvol bedrijf te bouwen.

Wat kan je leren van Marcus Buckingham? Hij ontwikkelde een revolutionair programma om jouw unieke talenten te ontwikkelen. Marcus Buckingham heeft een boek geschreven: “Ontdek je sterke punten“.

De meeste mensen maken in hun werk nauwelijks gebruik van hun sterke punten. Marcus Buckingham roept op om hier verandering in aan te brengen. Marcus Buckingham werkte 17 jaar bij Galllup. Hier ondervroeg hij in totaal meer dan 3 miljoen medewerkers en 80 000 managers. Slechts 17 procent gaf aan in vanuit de eigen sterkten te werken.

Hoe weet je wat je sterke punten zijn?

Buckingham heeft een eenvoudige manier om je sterkte punten te achterhalen:

S= Succes; als je succes hebt met een activiteit

E= Energie; als het energie geeft

I= Intuïtie; intuïtief voel je dat je je erop verheugd

N= Nodig; gevoel dat je behoefte had om activiteit te doen

Ontdek je sterke punten

In het boek krijg je een gratis code waar je jouw sterke-puntenprofiel kunt invullen. Je krijgt zo inzicht waar je het meeste potentieel bezit om jouw sterke punten te ontwikkelen. Het sterke-puntenprofiel bestaat uit 34 talententhema’s. Als je profiel compleet hebt ingevuld, krijg je jouw vijf meest dominante talententhema’s.

Mijn sterke punten

Mijn sterke punten zijn: actiegericht, leergierigheid, aanmoediging, positivisme en ideeënvormer. Het lijkt wel of Marcus Buckingham gedachten kan lezen. Ik ben de beschrijvingen van mijn sterke punten gaan lezen en het was een feest van herkenning.

Sterke punten Janneke Stielstra

Actiegericht

Als je hier op scoort vraag je vaak “Wanneer kunnen we aan de slag? Actie is de beste manier van leren.

Leergierigheid

Als je hier op scoort hou je van leren. In korte tijd veel nieuwe dingen leren. Je hoeft niet perse expert te worden. Het begint te kriebelen als je niks kan leren.

Aanmoediging

Je ziet potentieel in anderen. Iedereen zit bomvol mogelijkheden.

Positivisme

Je geeft graag complimenten, lacht graag en probeert altijd de humor van de zaak in te zien. Van elk project maak je een nieuw avontuur en van ieder succes een feest. Op de één of andere manier heb je altijd de overtuiging dat je blij bent dat je leeft, dat werken leuk is ondanks tegenslagen. Je bent super enthousiast en steekt andere aan met jouw enthousiasme.

Ideeënvormer

Je brein zoekt constant naar verbanden. Je hebt er plezier in om zaken van een andere kan te bekijken. Je ideeën zijn nieuw en creatief.

Ben Tiggelaar over Marcus Buckingham

In de onderstaande video is Ben Tiggelaar aan het woord over het werk van Marcus Buckingham.

Drie adviezen voor jouw bedrijf

1 Het draait altijd om prestatie…

2 Je sterke punten zijn niet die dingen waar je goed in bent en je zwakke punten zijn niet die dingen waar je slecht in bent… Dus je doet er goed aan te achterhalen wat echt je sterke punten zijn.

3 Je zult nooit van je zwakke punten je sterke punten maken… Dus erken dat je zwakke punten hebt en neutraliseer ze.

Wat zijn jouw sterke punten?

Ik ben benieuwd wat jouw sterke punten zijn en of je mijn sterke punten herkent. Ik waardeer het zeer als je hieronder een reactie wilt achterlaten.

Hulp nodig om jouw sterke punten te ontdekken.

Ik bied 1 op 1 coaching om je te helpen jouw sterke punten te ontdekken.

Ga naar: https://jannekestielstra.nl/1-op-1

Als je dit artikel over leren van Marcus Buckingham waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. En geef hieronder aan wat jouw sterke punten zijn.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen