Succes
Janneke Stielstra
Succes
06/10/2015
1 min
1

Wat kan je leren van Marlou van Rhijn?

06/10/2015
1 min
1

Een paar weken terug had ik het geluk om bij TEDxAmsterdam Women aanwezig te zijn. Geweldig, enorme inspiratie opgedaan. Eén van de presentaties die echt indruk maakte was van Marlou van Rhijn.

Marlou is ’s werelds snelste atlete op blades en gespecialiseerd in de 100 en 200 meter sprint. In haar TED Talk vertelt ze over haar opvoeding, haar topsportprestaties en haar visie op sporten voor minder validen. Marlou breekt het ene na het andere wereld record. Maak kennis met Just Marlou.

Wie is Marlou van Rhijn?

Een dubbele onderbeen amputatie zou voor sommige mensen puur iets negatiefs zijn, maar Marlou heeft dat om weten te zetten in iets (onwijs) positiefs.

Al vanaf haar dertiende zwemt Marlou in de nationale paralympische ploeg maar na haar achttiende was ze er klaar mee. Ze wilde leuke dingen gaan doen en al haar energie stoppen in haar studie Commerciële Economie aan de Johan Cruyff University. Net toen ze het sporten begon te missen belde de bondscoach van het Paralympisch Atletiekteam haar op met de woorden: “Je hebt volgens mij de ideale handicap voor atletiek.” Een rare uitspraak, vond ze zelf, maar ze besloot atletiek een kans te geven. “Gewoon om te kijken hoe het gaat. Ik vond het direct leuk.”

Marlou van Rhijn vertelt haar verhaal bij TEDxAmsterdamWomen


Onlangs verbeterde ze haar eigen wereldrecord op de 100 meter. Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 won ze zilver én goud. Marlou is duidelijk het toonbeeld van innovatie en doorzettingsvermogen.

Leren van Marlou van Rhijn

Marlou is niet anders dan anderen. Zoals ze het zelf zegt: iedereen is verschillend, maar gaat niet om anders te zijn, het gaat om authentiek te zijn, de beste zijn die jij kunt zijn, houden van wat je doet.

Daag je capaciteiten uit.

[tweetquote]Iedereen is verschillend, het gaat om de beste te zijn die jij kunt zijn, daag je capaciteiten uit #MLvanRhijn[/tweetquote]

Nike reclame met Marlou van Rhijn

Just Marlou

Marlou daagt haar capaciteiten uit. Marlou verbreekt het ene wereldrecord na de andere.

– 25,99

– 25,66

– 25,64

Marlou loopt voor de derde keer dit jaar een wereldrecord op de 200 meter.

Trots op just Marlou!

Nog meer lezen over de reeks: wat kan je leren van

Leren van Berthold Guster

Leren van Jef Staes

Leren van Steve Jobs

Leren van Richard Branson

Leren van Marcus Buckingham

Als je dit artikel over Marlou van Rhijn waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die een beetje hulp kan gebruiken om de beste te zijn die je kunt zijn – Janneke

Reacties
Categorieën