Wat is het waard om te leren?
03 augustus 2011 
0 min. leestijd

Wat is het waard om te leren?

Interview met David Perkins, professor van de Harvard Graduate School of Education. Hij gaat in op de vraag wat is het waard om te leren. Hij geeft aan dat 90% van wat jongeren leren niet de moeite waard is.

Wat vind jij de moeite waard om te leren?

Ik had veel meer willen leren hoe je kan leren leren. Hoe kan je mindmappen, snellezen, hoe werkt je brein eigenlijk. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen en volwassenen eerder een growth mindset hebben als zij meer weten over de maakbaarheid van het brein.

Je bent namelijk niet “dom” of “slim” maar je kan met gerichte inspanning je vaardigheden ontwikkelen. Je brein is plastisch en kan zich dus blijven ontwikkelen.

Wat had jij al op de basisschool of middelbare school willen leren? Ik hoor graag je reactie hieronder.

Interview David Perkins

Bekijk hier het interview.

Brein essentials

Wil jij aan de slag met leren. De laatste breinprincipes leren? Mindmappen, snellezen en geheugentechnieken om jouw performance te verbeteren en simpel heel veel tijd besparen.

Tijdelijke actie: brein essentials toolbox

Vind jij dit artikel interessant help dan mee deze te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen