Raken je hersenen ooit vol?
09 januari 2012 
1 min. leestijd

Raken je hersenen ooit vol?

Een tijdje terug kreeg ik de vraag raken je hersenen ooit vol.

Mijn computer is nu al weer bijna vier jaar oud. Regelmatig krijg ik een waarschuwing dat de harde schijf te vol zit. Geldt dit ook voor je hersenen?

Het menselijk brein heeft een een ongelimiteerde capaciteit. Het is niet zo als een harde schijf die op een gegeven moment vol is. Het is wel mogelijk dat je door bijvoorbeeld stress nieuwe dingen minder goed oppikt of onthoud.

Alles wat we onthouden wordt vastgelegd in de grijze massa in ons hoofd. Maar hoe gebeurt dat? De hersenen zijn opgebouwd uit ongeveer honderd miljard cellen, neuronen. Ze vormen een gigantisch netwerk waarin iedere hersencel met duizend tot tienduizend andere neuronen in contact staat. In dat netwerk zit alles wat we ons herinneren opgeslagen.

Muziek en geheugen

Muziek raakt onze allerdiepste emoties en blijkt een spoor te trekken in de hersenen. Muziek is ook een drager van herinneringen. Hoe werkt dat? En waarom houdt de één van Bach en de ander van The Beatles?

acht manieren om je geheugen te verbeteren

Je brein is als een spier. Onderzoek in geheugenpsychologie toont aan dat het mogelijk is je geheugen op specifieke gebieden te verbeteren door gebruik te maken van geheugentechnieken. Wat moet je doen om je geheugen te verbeteren? Lees hier acht manieren om je geheugen te verbeteren >>>

Puur technisch gezien kunnen je hersens wel overbelast raken, maar dan heb je het over bijvoorbeeld een status epilepticus (een soort continue grote epileptische aanval, waardoor je hersens oververhit kunnen raken, erg gevaarlijk), of door fysieke overdruk (kan diverse redenen hebben).

Om terug te komen op de vraag raken je hersenen vol? Het antwoord is dus nee.

Brein essentials

Wil jij echt aan de slag om je geheugen te verbeteren, meld je nu direct aan voor mijn coachingsprogramma brein essentials.Ontdek geavanceerde breinprincipes en strategieën, zodat je beter kunt onthouden, razend productiever wordt en slimmer kunt werken en leren. Je wordt echt een breinmeester.

Belangrijk: Deel je gedachten en ideeën direct in het reactieveld hier onder.

Als je dit artikel over jouw brein waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die support kan gebruiken om zijn geheugen te verbeteren – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.
AAAAAAAAAAAAA
Door

AAAAAAAAAAAAA

op 29 Mar 2019

AAAAAAAAAAAAA MIJN HERSENEN ZITTE VOL AAAAAAAAA

Reactie plaatsen