Wil je leren? Train een ander
09 oktober 2014 
in Leren
2 min. leestijd

Wil je leren? Train een ander

Hoe kan je leren slimmer aan pakken? Waarom zijn oudste kinderen in een gezin intelligenter?

Wat is het nut van masterminds en wat kan je leren van Albert Einstein? Wil je leren, train dan een ander.

Train een ander

Onderzoekers hebben ontdekt dat wanneer je een ander iets leert, dat het dan blijft beter hangen.

Ik ben nu bijna 4 jaar aan het bloggen en wil jou dan ook bedanken. Zonder jou had ik nooit zo veel geleerd. Steeds weer nieuwe blogs schrijven en bij blijven in je vak. Ik kan je echt aanraden om te gaan bloggen.

Albert Einstein wist het al heel erg goed te formuleren:

Albert Einstein zei: If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.

If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Eerstgeboren kinderen zijn intelligenter

[tweetquote]Hoe komt het dat eerst geboren kinderen intelligenter zijn? #leren[/tweetquote]

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Science zijn eerstgeboren kinderen intelligenter dan hun later geboren broers en zussen. Onderzoekers tonen aan dat dit komt omdat ouderen kinderen hun jongere broers en zusjes nieuwe dingen leren.

Heb ik even geluk dat ik de oudste ben ;-).

Doceren is leren

brain-bootcampAls je zeker wilt weten dat je iets goed begrijpt en het echt in de vingers wilt hebben ga dan doceren. Wil je dus bepaalde stof echt beheersen ga doceren!

Spreker

Ik vind het geweldig om als spreker te mogen optreden. Dit is altijd weer win win. Het publiek leert uiteraard van mij en ik ook van mijn publiek.

Wil je mij als spreker boeken, klik hier>>>

Leren van elkaar

Als je weer eens een workshop of cursus bijwoont. Deel direct het materiaal met je vrienden of collega’s. Op deze manier zal het iedereen ten goede komen. Jij onthoudt het nieuwe onderwerp beter en je vrienden zullen blij zijn om iets nieuws te leren.

Mastermind

Een mastermind groep is een verzameling professionals en ondernemers die elkaar ondersteunen, met advies, door het delen van ideeën of praktische ondersteuning.

Ik zit zelf in verschillende masterminds. Zo was ik afgelopen zomer in Parijs om meer te leren over online ondernemen en begin oktober had ik een hele gave mastermind met allemaal dames. Het enthousiasme van dit soort groepen werkt aanstekelijk en het is erg gaaf om kennis met elkaar te delen.

Mastermind in Parijs

Mastermind met Melanie Duncan

De volgende keer dat iemand je vraagt ​​om uit te leggen of iets te leren, pak het met beide handen aan, dit is jouw kans om te groeien!

Leer anderen online

Ik ben benieuwd wat jij anderen zou willen leren?

Belangrijk: Deel je gedachten en ideeën direct in het reactieveld hier onder.

Als je dit artikel over leren – train een ander waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die graag slimmer wil leren. – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
loes
Door

loes

op 16 Mar 2016

Ik zou graag docenten willen leren welke werkvormen ze kunnen gebruiken om in interactie te komen met leerlingen waardoor ze info krijgen over wat er leeft zodat docenten kunnen inspelen met theoretische modellen in een groep. Maar ik zou ze ook graag weer met zichzelf laten kennismaken zodat ze net als de leerlingen ervaren dat doen/ leren spannend fijn moeilijk etc kan zijn....En wat jezelf verwacht van info etc zodat ze spiegel worden eigen doceer gedrag

Janneke
Door

Janneke

op 17 Mar 2016

Beste Loes,Ik ben benieuwd doe je dit al? Wat zou voor jou de eerste stap zijn?Groetjes Janneke

Reactie plaatsen