Niet kiezen kost veel meer dan wel kiezen

Niet kiezen kost veel meer dan wel kiezen

Ditta van Vark  was al van kleins af aan als één van een tweeling bezig met zichtbaar zijn. Ergens had zij het idee dat zij niet zichtbaar genoeg was. Ook in haar laatste baan speelde dat mee. Zij had het idee dat haar talenten niet ten volle werden benut. In 2006 besloot zij daarom haar persoonlijke ervaringen en talenten in te zetten in haar coachpraktijk.Ditta van Vark | Coach Krijgt Klanten | meer dan 10 jaar aan het ondernemen | in de 40

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Ik voelde dat ik mensen wat te brengen heb. Plus dat die talenten in mijn werk steeds als vreemde eend in de bijt werden gezien. Toen ik voor de tweede keer halverwege mijn zwangerschap een kindje verloor (de tweede keer een van een tweeling) besloot ik dat ik mijn hart te volgen had. Ook al wist ik niet precies hoe. Het voelde wel als de goede weg.

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Het is onze missie (ik heb inmiddels een paar teamleden) om van deze wereld een positievere plek te maken voor iedereen. Dat kunnen we niet alleen. Dat kunnen we wel met coaches. Zij helpen hun klanten op het expertise gebied waarin zij goed zijn. Een klant die groeit heeft een positieve uitwerking op zijn omgeving. Wij leren daarom graag coaches de benodigde ondernemers- marketing- en verkoopvaardigheden om hun talenten in hun praktijk om te zetten in een succesvolle praktijk

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Ik vond alles leuk en kon niet kiezen. Ik herinner me nog wel dat ik bij de politie wilde.

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

Mijn falen als feedback te zien. Toen ik koos om juist coaches te gaan helpen, lukte het mij zelf niet meer. Ik verdiende slechts 12.000 euro. Ik schaamde me. Ik heb die struggle nu omgezet in mijn programma's De Client Commitment Code en De Magische Marketing Methode en het Alle Remmen los Programma. Het was juist heel goed deze struggle door te moeten om míjn klanten te kunnen snappen.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Dankzij steun van andere ondernemers. Coaching en vooral alles te zien als feedback. Wat het keerpunt was, was het boek The Magic waardoor ik meer waardeerde wat ik wel voor elkaar kreeg. Plus hoe goed het leven voor mij is.

Wat is jouw diepere why?

Van deze wereld een positievere plek te maken voor iedereen.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

De contacten met mijn klanten. Ik speel pro actief in op wat er speelt. Ik ben blij van de kleine en grote inzichten die ik bij mijn klanten in resultaten terug zie. Ook de groep die elkaar door dik en dun steunt.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

Ik heb dit jaar te horen gekregen dat mijn dochter van 12 diabetes heeft. De mix van voor thuis alles willen doen, en zelf ook mijn bedrijf runnen leidt soms tot een gevoel van overwhelm. Mijn grenzen en eigenheid daarin vinden zonder mijzelf te kort te doen is nu mijn hobbel.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

Er zijn er zoveel. Iedere persoon is een parel op zich. Graag noem ik mijn buddy: De Ontspannen Ondernemer van Lisette Tol.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Ik zocht veel buiten mij zelf. Terwijl juist alle wijsheid in jezelf zit. Verder zeg ik vaak Niet kiezen kost veel meer dan wel kiezen. Ga van de rotonde af!

Waar wil je over een jaar staan?

Dan zou ik met een andere trainer/coach de programma's doen. Samen een boost geven aan vele mooie coaches die deze wereld mooier kunnen maken.

Ik ben het meest trots op ...


Het volgen van dat innerlijke stemmetje ook al was er ook een stem om het bijltje erbij neer te leggen.

Mijn grootste angst is ...


Mijn kinderen te verliezen.

Het beste advies van mijn moeder ...


blijf lekker jezelf.

Het beste advies van mijn vader ...


Met hard werken red je het altijd.

De grootste les die ik heb geleerd ...


Dat het antwoord daar is waar de vraag wordt gesteld.

Ik geloof ...


Dat iedereen een diamant is, soms te dof geworden, en dus zeker na wat poetsen weer kan stralen.

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


Mijn laptop, mijn Mac.

Mijn favoriete quote is ...


Niet kiezen kost veel meer dan wel kiezen.

deel jouw verhaal
Reactie plaatsen