Meer focus

Meer focus

Antoinette Nunes vertelt haar verhaal over de omslag van jurist naar specialist op het gebied van planning en focus. Zij besloot om haar angst te overwinnen en nu haar kennis en kracht positief in te gaan zetten voor haar zelf en voor anderen.Antoinette Nunes | Indentief | meer dan 20 jaar ondernemer | in de 40

Hoe lang ben je al aan het ondernemen?

Ik ben ruim 20 jaar ondernemer. Als jurist bij Nunes Juristen & bedrijfsadviseurs, maar sinds 1 november 2016 ben ik gestart met mijn nieuwste uitdaging en passie en dit is IDENTIEF. Ik wil ondernemers, managers en leidinggevenden helpen om meer focus te hebben en te houden om betere resultaten te behalen.

Dit geeft mij een enorme kick, het is fantastisch om gedreven mensen te begeleiden naar (meer) succes. Met mijn programma werken we samen aan meer overzicht, het ervaren van meer rust, het hebben van een helder focus waardoor er ook tijd is om bezig te zijn met andere belangrijke zaken, zowel privé als zakelijk. Als je helder hebt wat je wilt en waarom je dit wilt, weet je ook beter hoe je dit wilt. Met een helder doel voor ogen en gerichte actie wordt je gelukkiger, hier help ik graag bij.

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Bij mij kwam steeds weer dat gevoel omhoog, “er zit meer in mij en hier moet ik iets mee doen”, maar wat en hoe? Na een lange zoektocht wist ik het; 'mensen zijn te druk en laten zich teveel afleiden en ik dus ook'. Ik besloot om mijn angst te overwinnen en nu mijn kennis en kracht positief in te gaan zetten voor mezelf en voor anderen. Ik help ondernemers (ook ZZP-ers), leidinggevenden en managers helpen om heldere focus te krijgen en betere resultaten te boeken. Dit is fantastisch!

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Ik help ondernemers (ook ZZP-ers), leidinggevenden en managers om heldere focus te krijgen met on- en offline programma's als ook middels een coachingstraject. Ik help ze om ambities/doelen/wensen/dromen te realiseren. Ik begeleid ze door te breken naar betere RESULTATEN en TIJDWINST. Onder ander door overzicht te creëren in alle taken/werkzaamheden, de urgentie, nut en noodzaak, alsook de doeltreffendheid. Hierdoor ontstaat meer helderheid, rust, creativiteit en behaal je meer succes. Het is inspirerend en bijzonder motiverend om mensen hierin te begeleiden.

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Vrouwelijk onderneemster van het jaar worden.

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

De grootste uitdaging was het vinden van wat ik precies wilde doen. Daarna was het een enorme uitdaging om mijn ego los te laten. Het overwinnen van de angst dat ik iets ging doen wat niet wetenschappelijk is. Als jurist (meester in de rechten) word ik erkend als een intellectuele professional. Dit moest ik loslaten. Voor mijn huidige dienst en onderneming hoef je geen opleiding te hebben. Mijn vertrouwde veilige kader viel weg, althans dat zat in mijn hoofd. Daarnaast is het nu nog een uitdaging om mega-effectief te zijn met marketing en mij verder te ontwikkelen als inspirerend spreker.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Ik heb diverse trainingen, inspiratiedagen en coaching gehad om dieper te graven in mezelf en helder te krijgen wat ik precies wilde. Ook heb ik heel veel gelezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit, en diverse trainingen in het binnen- en buitenland gevolgd om verder te groeien. Uiteindelijk is vooral het DOEN, krachtige actie richting het realiseren van mijn droomdoel, essentieel om verder te komen. Enkele belangrijke trainers, inspirators, coaches en begeleiders hierin zijn voor mij; Anthony Robbins, Andy Harrington, Margriet Spijksma, Anny van Huet, Eelco de Boer en Carola Rodrigues.

Wat is jouw diepere why?

Ik wil dit doen omdat ik vind dat je je dromen na moet streven. Als mens wil ik een bijdrage leveren aan deze wereld door mensen in hun kracht te zetten en hen te helpen om datgene te doen waar ze goed in zijn en hier heel succesvol in te worden. Ik ben ervan overtuigd dat ik hierdoor een beter en gelukkiger mens ben/word, maar ook een leuker persoon ben voor mijn omgeving. Samen maken we de wereld hierdoor een stukje mooier en prettiger.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Dat ik uitga van de kracht van mensen, dat mensen groeien, vooruitgang boeken en zien dat er veel meer mogelijk is dan ze eerst voor mogelijk hielden. Dat je echt iets bijzonders kunt betekenen voor mensen. Het is werken vanuit liefde voor de medemens, vanuit positiviteit en dat voelt echt super.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

De marketing is nog echt een leerveld voor mij. Een grote uitdaging, die ik heel leuk vind, maar waar ik nog heel veel kan en moet leren.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

De resultaten en vooruitgang van mijn klanten, vooral als klanten deze waardering uitspreken.
En beloond worden voor je diensten (geld verdienen) om nog meer te kunnen betekenen, mijn bedrijf te laten groeien en verder te ontwikkelen en om nog meer te kunnen bijdragen aan een betere, mooiere en liefdevollere wereld.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Volg je hart en laat je niet tegenhouden, vooral niet door je eigen belemmeringen en angsten. Zorg voor de juiste begeleiding die bij jou past en die bij jouw groeimoment hoort. Blijf niet te lang nadenken maar onderneem actie en ga ervoor. En tenslotte wees trots op alles wat je doet en bereikt, sta hier af en toe bij stil en geniet!!

Waar wil je over een jaar staan?

Over een jaar ben ik in Nederland bekend als specialist op het gebied van planning en focus. Dé specialist op het gebied van het behalen van de gewenste doelstellingen/
dromen/wensen.
Ik heb een goede marketingmachine, veel aanvragen en veel tevreden klanten. Ik werk met diverse coaches die mijn programma’s begrijpen en ook coachingstrajecten voor mijn klanten kunnen verzorgen. Ik ben een goede inspirerende spreker geworden en voel me er comfortabel bij.

Ik ben het meest trots op ...


mijn doorzettingsvermogen

Mijn grootste angst is ...


falen

Het beste advies van mijn moeder ...


Kan ik niet ligt op het kerkhof en weet ik niet ligt er naast. Wees krachtig en ga ervoor.

Het beste advies van mijn vader ...


Blijf rustig en probeer het standpunt van de ander te begrijpen.

De grootste les die ik heb geleerd ...


Geloof in je dromen, visualiseer ze en onderneem actie. Je bent tenslotte de regisseur van je eigen leven.

Ik geloof ...


dat als je iets graag wilt, hierin gelooft en dit visualiseert, hierop actief actie onderneemt, je dit ook kunt bewerkstelligen. Als je dit doet gaat alles om je heen ook in deze richting bewegen en realiseer je jouw dromen/wensen/doelen in de FLOW ( je natuurlijke staat van zijn).

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


Enormail

Mijn favoriete quote is ...


Ik heb er honderden, maar om er toch een te noemen; Als je het kunt bedenken, kun je het ook realiseren.

deel jouw verhaal
Reactie plaatsen