Leren zien zonder bril of lenzen

Leren zien zonder bril of lenzen

Karin Hogenboom is sinds maart 2010 eigenaar van VolZicht. Een aantal jaren daarvoor was zij haar eigen ontdekkingstocht naar goed zicht gestart. Bijna dertig jaar had ik een bril of lenzen gedragen. Zij is gestopt met haar bril en leert nu andere hoe je weer goed kunt zien zonder bril of lenzen.Karin Hogenboom | VolZicht | 5 - 10 jaar aan het ondernemen | in de 40

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Ik ontdekte dat het mogelijk is om te leren zien zonder bril of lenzen en dit wilde ik doorgeven. Ik vond het belangrijk dat mensen weten over deze mogelijkheid en ik wilde mijn ontdekkingen, kennis, vaardigheden doorgeven aan anderen.

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Mijn bedrijf heet VolZicht, ik leer anderen hoe ze goed kunnen leren zien zonder bril, lenzen of laseren en wat hun ogen allemaal nodig hebben. Ik ben de specialist in gezonde ogen. Ik geef workshops en cursussen door het hele land, heb digitale producten ontwikkeld en blog over mijn eigen inzichten op het zien.

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Dierenarts en schrijfster

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

In het begin was het buffelen, had ik nauwelijks inkomsten. Dat loopt gelukkig goed, maar blijft een dingetje. Aangezien ik inmiddels ook diverse mensen voor me heb werken en dat vraagt om veel meer inkomsten.
Cursussen vullen vind ik altijd nog spannend, maar is tot nu toe altijd gelukt. Producten lanceren en verkopen. De hele marketing strategie vind ik een behoorlijke uitdaging

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Door volhardend te zijn, ook als dingen niet goed lukten. Vaak dacht ik, ik kap ermee, maar vervolgens ging ik weer verder met stappen nemen om te zorgen dat het wel ging lukken. Ondernemen is 1 groot leerproces, en doordat ik groter groei, blijft het ook een leerproces. En daar steeds weer in investeren en in blijven geloven dat het klopt wat ik doe.

Wat is jouw diepere why?

Voordat ik zelf naar mijn eerste ogenles was gegaan, wist ik het al, hier ga ik zelf iets mee doen. Het zit ook in mijn naam H ogen boom. Het is echt de bedoeling dat ik hiermee naar buiten treed, dit zo neer zet en mensen hierbij help.
De omstandigheden en obstakels maken het niet altijd gemakkelijk, zonder dit diepe weten dat het klopt, had ik het allang opgegeven om dit zo neer te zetten. Ogen en zien zijn echt mijn passie.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Ik ben echt supertrots op mijn website, terwijl ik van te voren nauwelijks iets deed op internet. Mijn website is mijn kindje en bevat een overvloed aan informatie. Workshops en cursussen geven vind ik heel leuk om te doen, maar ook mijn ideeën creëren in andere producten, zoals een digitale cursus, boeken en een jaarprogramma. Mijn nieuwste project. Dat mijn bedrijf is wat ik heb bedacht en heb neergezet, dat is echt superleuk en zo anders dan werken voor een baas.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

Ik vind de organisatie eromheen lastig, ben daar nu meer hulp voor bij aan het inschakelen. Die samenwerking vind ik dan weer super leuk. Maar het loslaten, afstoten, gaat nog niet zonder slag of stoot. Er zit zoveel informatie in mijn hoofd en op mijn computer, dit overdragen is weer een klus op zich. Het houdt nooit op en dat vind ik soms wel lastig. Met je eigen bedrijf kun je wel door blijven gaan. Gelukkig heb ik een gezin met kinderen die er voor zorgen dat ik ook hen mijn aandacht geef.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

Iedere cursus die ik weer geef is een pareltje van succes. Ik geniet er van om met de mensen aan de gang te gaan, zeker op bijzondere locaties. Ze mee naar buiten te nemen en hun te laten genieten van het zien, zonder bril of lenzen. Als het afscheid dan daar is en mensen echt vol naar huis gaan, soms met tranen van ontroering, dan is dat een pareltje.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Om te slagen in wat je doet is het belangrijk volhardend te zijn, juist bij tegenslagen. Alles wat je tegenkomt is ook een uiting van iets in jou, zie het ondernemen als een proces waar je van leert. En onderneem in iets dat echt je passie is, want anders is het echt een lastig proces om in te gaan.

Waar wil je over een jaar staan?

Juli 2017 heb ik een goedlopend team, die alle organisatorische taken helemaal van mij hebben over genomen. Mijn jaarprogramma is een succes en loopt met gemak. Mijn deelnemers ondervinden grote resultaten. Financieel ben ik helemaal vrij en ook mijn tijd is vrij, zodat ik alleen nog de dingen doe die ik echt wil doen. Ik creëer dingen die ik graag wil creëren en houd veel tijd over voor mijzelf, mijn gezin, familie en vrienden. Ik doe alleen die dingen die ik leuk vind om te doen.

Ik ben het meest trots op ...


VolZicht. Mijn eigen processen die ik hierin heb doorlopen, de cursussen en producten die ik heb ontwikkeld, de samenwerking die ik heb gecreëerd.

Mijn grootste angst is ...


dat het toch niet lukt zoals ik het wil en mijn bedrijf niet goed genoeg zal lopen.

Het beste advies van mijn moeder ...


doe wat je leuk vindt om te doen.

Het beste advies van mijn vader ...


Zet door.

De grootste les die ik heb geleerd ...


geloof en liefde in en voor mijzelf is het allerbelangrijkste

Ik geloof ...


dat we met frisse, gezonde ogen weer kunnen genieten van het leven en uitwegen zien voor de problemen op deze wereld.

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


Mijn website

Mijn favoriete quote is ...


Wat hebben gezonde ogen nodig, ga daarmee aan de slag. Maakt niet uit hoe groot je problemen met jouw ogen zijn.

deel jouw verhaal
Reactie plaatsen