Bouw een fundament

Bouw een fundament

Monique Lutz werkte eerst als secretaresse. Heel haar leven lang helpt zij andere mensen om de basis op orde te maken. Zij ontdekte dat zij hier ook haar beroep van kon maken. Fantastisch! Nu begeleidt zij als professional organizer mensen om de basis in hun leven op orde te krijgen.Monique Lutz  | MeerRuimte.nu | 5 - 10 jaar aan het ondernemen | in de 30

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Ik liep al jaren te tobben dat ik 'dit niet meer wilde' (werken als secretaresse) maar had geen idee wat ik dan wel wilde doen. Met een loopbaancoach heb ik mijn leven doorlopen en ontdekten we de rode draad in mijn leven. Mijn overtuiging: als je de basis op orde hebt, kun je tijd en energie besteden aan de dingen die jij belangrijk vindt. Ik zorg er eigenlijk mijn hele leven al voor dat de basis voor andere mensen op orde is en ontdekte dat ik hier mijn beroep van kon maken. Fantastisch!

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Als professional organizer begeleid ik mensen om de basis in hun leven op orde te krijgen. Dat begint vaak met het op orde brengen van hun huis. Vaak komt dan ook naar voren dat mensen niet erg tevreden zijn hoe ze omgaan met hun tijd en blijken ze gedachten en overtuigingen te hebben die hen tegenhouden om te doen wat ze eigenlijk het liefst willen doen. Ik help hen met grip op spullen, grip op tijd en grip op zichzelf.

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Juf. En schrijfster.

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

De grootste uitdaging was ikzelf. Mijn eigen gedachten en overtuigingen en mijn eigen onzekerheid stonden mij in de weg. Ik heb de afgelopen vijf jaar (sinds de start van mijn bedrijf) enorm veel geïnvesteerd in mijn ontwikkeling als ondernemer, als professional organizer en als mens. En ik mag wel zeggen dat ik op alle vlakken enorm gegroeid ben.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Ik heb hulp gezocht. Ik heb meerdere coaches gehad voor mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn ontwikkeling als ondernemer en ik ben een opleiding gaan doen tot senior professional organizer. Daarnaast heb ik vele webinars gevolgd, boeken gelezen, een korte coachtraining gedaan, mensen geïnterviewd en gemediteerd.

Wat is jouw diepere why?

Veel vrouwen laten zich leiden door de waan van de dag. Ik ben er van overtuigd dat zij veel gelukkiger zullen zijn als zij een stevig fundament hebben waarop zij hun leven kunnen bouwen.

Dat fundament bestaat wat mij betreft uit:
 • een fijn huis waar je alleen maar spullen om je heen hebt die je graag gebruikt of waar je van geniet
 • het gevoel dat je grip hebt op je tijd omdat je weet wat je wilt en dus ook bewust keuzes kunt maken
 • een mindset die je helpt in plaats van belemmert.

 • Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

  Ik vind het fantastisch als mensen bij me komen omdat ze meer ruimte in hun huis (en in hun hoofd) willen en dat ze merken hoeveel effect het proces van orde scheppen heeft op alle andere aspecten van hun leven. Mensen kunnen zich niet voorstellen hoe groot de impact is en dat zij dat ervaren is elke keer weer een cadeau.

  Waar loop je in je bedrijf tegen aan? Wat vind je lastig?

  Ik vind het lastig om contact te blijven houden met vrouwen die aangeven interesse te hebben, maar die nog niet klaar voor blijken te zijn voor mijn begeleiding. Er speelt vaak van alles mee waarom deze vrouwen er nu nog niet klaar voor zijn en dat is natuurlijk prima, ik werk graag met vrouwen die er echt voor willen gaan. Maar hoe ik op een prettige manier contact met hen kan blijven houden, vind ik lastig (hoe vaak, op welke manier?).

  Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

  Mijn online programma's zijn een mooie laagdrempelige manier om zelfstandig aan de slag te gaan, voor mensen die dat goed zelfstandig kunnen. Veel mensen hebben echter persoonlijke begeleiding nodig omdat het gaat om keuzes maken en gedragspatronen veranderen. Ik help mensen niet alleen met organiseren, maar leer hen juist het zelf te doen, zodat ik mezelf overbodig maak. Elke keer als dat gelukt is, is een pareltje!

  Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

  Zoek hulp bij dingen die je zelf lastig vindt. Een buitenstaander kijkt er met een frisse blik naar terwijl jij steeds in hetzelfde kringetje ronddraait. Door te praten over de dingen die jij lastig vindt, krijg je meestal nieuwe inzichten en die helpen je vaak vooruit.

  Waar wil je over een jaar staan?

  Over een jaar is mijn ideale week werkelijkheid geworden. In het kort komt het erop neer dat ik dan 10 uur per week met alleen maar leuke klanten werk, een uur of 10 aan andere bedrijfsgerelateerde zaken werk en de rest van mijn tijd kan besteden aan mijn gezin, mijzelf, vrienden en familie en het huishouden.

  Ik ben het meest trots op ...


  Het feit dat ik naar Italië gefietst ben terwijl ik helemaal niet sportief ben. Hierdoor weet ik dat ik alles kan bereiken, als ik het diep vanbinnen wil.

  Mijn grootste angst is ...


  Dat mij iets overkomt waardoor ik mijn werk niet meer kan uitvoeren.

  Het beste advies van mijn moeder ...


  Blijf vertrouwen houden in jezelf

  Het beste advies van mijn vader ...


  Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen

  De grootste les die ik heb geleerd ...


  Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg is NIET de manier die bij mij past. Ik leer steeds beter om mezelf weer te zijn (enthousiaste spring in het veld).

  Ik geloof ...


  Dat je je leven voor een groot deel zelf kunt creëren. Iedereen heeft een andere werkelijkheid en de manier waarop jij kijkt, denkt, voelt, doet bepaalt hoe jouw leven loopt.

  Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


  Mijn eigen planning en to do lijst

  Mijn favoriete quote is ...


  If you change the way you look at things, the things you look at change (Wayne Dyer)

  plaatje-verhalen
Reactie plaatsen