Masterclass ondernemen met Annic van Wonderen
31 januari 2016 
3 min. leestijd

Masterclass ondernemen met Annic van Wonderen

Annic van Wonderen geeft in haar boek Masterclass Ondernemen haar kennis, tips en adviezen over ondernemen. Ze vertelt over de start van I love fashion news.com en hoe ze deze fashion nieuwssite tot één van de grootste modesites heeft opgebouwd.

In deze blog krijg je van drie tips van Annic van Wonderen. Graag laat ik je nader kennis maken met Annic van Wonderen.

Annic van Wonderen

Annic van Wonderen (1983) is founder & director van I Love Fashion News.com. Zij is ondernemer in hart en nieren. In 2009 richtte zij I Love Fashion News.com op. Deze site is inmiddels uitgegroeid tot de grootste fashion nieuwssite van Nederland met meer dan 2 miljoen bezoekers per maand. Haar motto is: durven, doen en doorzetten. Zij wil andere ondernemers inspireren om aan de slag te gaan en kei hard te werken om je doelen te bereiken.

Tip 1: Durven

Waar wacht je op? Het duurt nog lang genoeg totdat je bedrijf groot is! Start vandaag niet morgen.

Start now not tomorrow

Vertrouw op je intuïtie. Dat is het kompas en je kompaan. Laat je als ondernemer niet afleiden door beren op de weg. Omring je niet met zwartkijkers. Een kritische noot is prima, maar negativiteit, twijfel en andermans angsten vormen een obstakel die je niet kunt gebruiken. Ze staan jouw doelen en je overtuiging in de weg.

Tip 2: Doen

Ondernemen begint met een idee. Dit hoeft niet perse een waanzinnige vondst of ontdekking te zijn. Veel ideeën ontstaan uit ergernis. Je zoekt naar iets en dat blijkt niet te bestaan.

Create a vision that makes you wanna jump out of bed in the morning

Bedenk dat jij het moet doen. Dreams don’t work unless you do. Je plan komt niet uit tenzij jij het in werking zet en ervoor knokt. Niemand komt je handje vasthouden. Je moet het zelf doen. Jij bent de motor achter je eigen succes. Annic heeft een mooie quote: Behind every succesful woman is herself.

I can, I will, end of story

Een goede ondernemer moet nummer één willen zijn en met minder geen genoegen nemen. “Wel aardig” is niet goed genoeg. Neem met minder geen genoegen. Je leeft maar één keer.

work until you no longer have to introduce yourself

Heb inzicht in je financiën

Weet wat er financieel speelt in je bedrijf, maar onthoud goed: rijk worden moet nooit je doel zijn. Simpel gezegd gaat het bij de financiële kant van ondernemen over drie dingen: omzet, kosten en winst.

Als je zorgt dat er zoveel mogelijk geld binnenkomt en wat er uit gaat binnen de perken houdt, dan komt het het met de winst wel goed en krijg je een gezond bedrijf. Overzicht hebben is alles. Je dient altijd je kosten , je omzet en je winst te weten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

money: if you can't figure out why you want it, you'll never understand how to get it

Tip 3: doorzetten

If you want something you’ve never had, then you got to do something you’re never done.

Belangrijk is om focus te houden en goed voor jezelf te zorgen.

Meer lezen over focus>>

Eat healthy, sleep well, breathe deeply, enjoy life.

Zorg voor voldoende slaap.

Beweeg voldoende

Eat healthy, sleep well, breathe deeply, enjoy life

Tot slot geeft Annic antwoord op de vraag is het eenzaam aan de top? Absoluut. Regelmatig zal je het gevoel hebben dat niemand je begrijpt. Noch je vrienden, noch je partner, noch je familie. Ze zullen je zeker steunen en met je mee denken.

Maar hoe het voelt om keihard te werken, op vele fronten tegelijkertijd moeten schakelen, de beste willen zijn en wat je daar allemaal voor over moet hebben. Hoe kwetsbaar je bent.

Herkenbaar? It becomes with the job. En toch, hoe je het ook wendt of keert, die eenzaamheid weegt niet op tegen alles wat je er voor terug krijgt. Erkenning, voldoening en een onwrikbaar geloof in jezelf.

If you are waiting for a sign this is it!

Belangrijk: Ik ben benieuwd voel jij je wel eens eenzaam als ondernemer? Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel met adviezen over ondernemen van Annic van Wonderen interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen