Mijn verhaal - heel Brabant spreekt
16 januari 2017 
3 min. leestijd

Mijn verhaal - heel Brabant spreekt

Heel Brabant spreekt is de nieuwe contest uitgeschreven door Remco Claassen. Amper een week geleden kreeg ik te horen dat ik mee mag doen om te strijden voor de titel Beste Spreker van Brabant. Klamme handjes, een hartslag van 180 en vooral blijven ademen. In deze blog mijn verhaal.

Waw wat gaaf ik mag mee doen om de beste spreker van Brabant te worden.

Afgelopen week waren de eerste voorrondes. Nu afwachten. Het niveau van de sprekers was hoog.

Met een fantastische groep sprekers hebben we op het podium mogen staan.

beste-spreker-van-brabant

Wat is dat toch als je iets echt helemaal super vindt dat het dan net een beetje spannender is.

Doel van de eerste voorronde is om een pitch van maximaal 5 minuten te geven waarin je mensen nieuwsgierig maakt naar de rest van je verhaal.

Mijn verhaal – WaWW

Ik wil je meenemen naar mijn middelbare school. De pauze is voorbij. Er liggen overal nog zakjes en papiertjes op de grond. Ik loop langzaam de trappen op. Ik kom in gang terecht. Ik treuzel. Ik loop door naar de tweede etage waar de taallessen worden gegeven. Het ruikt er een beetje muffig.

Kennen jullie die geur nog? De geur van natte regenjassen. Her en der gaan al deuren dicht. Ik loop door naar mijn Duits lokaal.

Stel je een lerares Duis voor die al 100 jaar in het vak zit. Ze is een soort kruising tussen Angela Merkel en Mrs Bucket (“Bouquet”). Als ze Duits begint te praten wordt je al bang van haar.

Op haar bureau ligt altijd een groen schrijft. Ligt het schriftje links dan is er geen dictee. Ligt het rechts dan is het foute boel dan krijgen we DICTEE. Vandaag ligt het schriftje rechts. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar mijn hersenen werken net even anders. wat ik hoor schrijf ik ook op. Dit werkt niet zo handig bij dictee. Ik haalde standaard een 1 voor dictee en soms voor de moeite een 1,3.

Dit vond ik rete irritant. Ik ging op zoek naar WaWW Wat Werkt Wel.

Om een lang verhaal kort te maken op de middelbare school kwam ik er niet achter.

Op het HBO was ik gelukkig verlost van talen.

En toen de Universiteit… Alles in het Engels. Opnieuw ga ik op zoek naar WaWW Wat Werkt Wel Snellezen, geheugentechnieken en mindmappen. Er ging een wereld voor mij open. Uiteindelijk had ik na 2,5 jaar mijn papiertje te pakken.

Tijdens mijn studententijd was ik al een echt kennisjunkie. Op mijn zolderkamertje luisterde ik naar MP3 tjes over persoonlijke groei. Ik kon niet veel anders want Engels lezen duurde nog steeds erg lang. Daarom zocht deze audiofiel marktplaats af naar mp3 tjes van Anthony Robbins, Jim Rohn en Zig Ziglar.

Fast forward naar 2017. Wat doe ik nu? Ik deel mijn kennis van succesvolle ondernemers, opinieleiders en bestselling auteurs. Ik wil het komende jaar 100.000 ondernemers bereiken met mijn podcast Power Talks.

Een podcast is een soort radio uitzending op internet. Ik heb inmiddels 50 podcast live staan.

Hier zie je met wie ik al allemaal heb mogen spreken.

Power Talks

Wat hebben jullie en mijn luisteraars er aan? Dit zijn de WaWW’s Wat Werkt Wel.

Ik wil graag drie ondernemers eruit lichten.

  • Cameron Herold, hij is coach van de top van het Amerikaanse bedrijfsleven. Hij gebruikt zijn ADD en beelddenken als kracht.
  • De tweede die ik er uitlicht is Wim Belt. Een miljardair die drie uur per dag met mindset bezig is.
  • Tot slot Hal Elrod, bekend van de Miracle Morning, waar je 1 uur eerder opstaat om aandacht te besteden aan de belangrijkste persoon op aarde namelijk jezelf.

Ik heb enorm veel geleerd van de WaWW’s.

Ik wil dat je vandaag 1 ding gaat doen en dat is nadenken over wie of wat is jouw WaWW.

Je kan nu mijn 50 podcast gaan beluisteren, maar je kunt de ultieme WaWW’s horen bij de voorronde van Beste spreker van Brabant op 7 februari. Tot dan!

Uitslag Beste Spreker van Brabant

Op woensdag 18 januari worden de kandidaten voor de volgende ronde bekend gemaakt. Duimen!!

Janneke boeken als spreker?

Nieuwsgierig geworden en wil je Janneke boeken als spreker?

Ik spreek over de volgende vier onderwerpen:

  • Breinleren
  • Gewoonten
  • Mindset
  • pareltjes van Succes

Ga naar https://jannekestielstra.nl/spreker

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Buys
Door

Buys

op 17 Jan 2017

Jij doet wat je doet graag. Dat spreekt uit wat ik hier kan zien. En het is besmettelijk. Je wordt enthousiast de rest van de dag. Prettige ervaring.

Reactie plaatsen