Zes manieren om je energie een boost te geven
03 januari 2011 
1 min. leestijd

Zes manieren om je energie een boost te geven

Ondernemen is topsport. Daarom is het super belangrijk dat je als ondernemer elke dag weer voldoende energie hebt. Ben jij helemaal fit? Hoe staat het met jouw energieniveau? Tony Schwartz geeft je 6 manieren om even je energie bij te tanken.

Tony Schwartz is de CEO en oprichter van The Energy Project. Tony bekijkt vanuit verschillende invalshoeken naar energie.

Tony Schwartz geeft aan waarom sneller en harder werken niet werkt.

Waarom sneller en harder werken niet werkt

In deze TED talk geeft Tony Schwartz het belang aan van het opladen van energie. Topsporters weten maar al te goed dat je zware inspanning moet afwisselen met het opladen van je energie. Ondernemen is net topsport. Als jij niet goed voor jezelf kan zorgen, kan je ook niet goed zorgen voor anderen. Laad jij je energie voldoende op?

Wat zijn de zes manieren om je energie een boost te geven?

1) Voldoende slaap heeft prioriteit nummer één

Slapen is de meest onderschatte manier van ondernemers om meer gedaan te krijgen. Je denkt ik trek wel even een nachtje door. En dan het gek vinden dat je de volgende dag niet vooruit te branden bent. Vind jij slaap zonde van je tijd?

In dit artikel vind je meer info over de waarde van slaap. Maak van voldoende slaap een top prioriteit!

2) Neem om de 90 minuten een korte pauze

Zorg dat je gedurende de dag tijd neemt om weer even op te laden.

3) Houd een lijst bij van alles maar dan ook alles wat je moet doen.

Je verspilt zo geen energie aan het denken wat je allemaal nog moet doen.

4) Ga wandelen tussen de middag of doe een dutje.

Door juist even actief bezig te zijn kan je energie niveau een boost krijgen. De bekende powernap doet ook wonderen. Twintig minuten a een half uur rust doet de productiviteit enorm ten goede.

Een dutje doen is niet zonde van je tijd >>>

5) Waarderen en gewaardeerd worden.

Negatieve emoties zijn echte energie killers. Waardeer anderen en waardeer jezelf. Geniet van de kleine dingen. Vier je overwinningen.

6) Ontwikkel een ritueel voor de overgang van werk naar thuis.

Veel ondernemers sluiten hun werk niet echt af en zijn ze thuis nog niet echt aanwezig. Ontwikkel hier een ritueel voor. Zodra je thuis bent, laat dan je bedrijf echt los.

In de onderstaande video licht Tony Schwartz energiemanagement nader toe:

Ik hoor graag hoe het met je energieniveau is gegaan!

Wil jij aan de slag om meer energie te ervaren? Ik help ondernemers om met brein en hart technieken meer energie te krijgen. Wil jij samen met mij aan de slag?

Meer info: https://jannekestielstra.nl/1-op-1

Als je dit artikel over meer energie waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen