Een ‘dutje’ doen tijdens je werk? Jazeker!
25 augustus 2014 
1 min. leestijd

Een ‘dutje’ doen tijdens je werk? Jazeker!

Waar haal jij je plezier en energie vandaan? Ondernemen is als topsport. Hoe kun je kwaliteit, resultaat en creativiteit stimuleren? Door een ‘dutje’ te doen tijdens je werk!

De powernap als ‘easy energizer’, het best bewaarde geheim uit de topsport.

In deze gastblog legt Kasper Janssen een goede vriend en sportarts uit waarom je een dutje moet doen tijdens je werk.

Leren van topsporters

Om jezelf in topvorm te houden, eet je gezond en probeer je voldoende te bewegen. Dat is bij topsporters niet anders, maar zij leggen daar bovenop ook extra accenten op rust en slaap bij het managen van hun energie. In de topsport zijn al deze aspecten verweven in de powernap.

Wat is een powernap?

De powernap is binnen de topsport een geaccepteerde tool om herstel te bevorderen, vermoeidheid te verminderen, de alertheid te vergroten, minder fouten te maken en daardoor prestaties te verbeteren. Dus snel toegeven aan die after lunch dip in plaats van soms wel en half uur lang negeren. Je gaat liggen of zitten, je concentreert je op een buikademhaling , je lichaam komt tot rust, je stress niveau daalt, je brein verwerkt opgestapelde info, je opent na 10 minuten je ogen, verfrist en je kunt weer bergen verzetten!

Betrapt op powernappen

Het vergt nog wel wat zendingswerk om het powernappen in de hedendaagse werkcultuur te introduceren. Zelf werd ik ooit ‘betrapt’ tijdens een ‘dutje’ door de directeur van het Sportmedisch Centrum, die fronste wel even zijn wenkbrauwen dat één van zijn artsen zelf op de behandeltafel lag, ogen gesloten, licht uit. De directeur is inmiddels om, alles staat of valt bij je eigen uitleg. Een ‘proud napper’ legt zijn collega’s uit dat tijdens de powernap informatie verwerkt wordt, vermoeidheid afneemt en jij dus na tien minuten weer klaar bent voor de volgende klus. Een powernap is namelijk geen dutje, maar een energizer!

nap-at-work

Leren powernappen?

Wil jij leren hoe je in tien minuten afrekent met vermoeidheid en stress? Schrijf je in voor de ‘Powernap Recovery Workout’! Samen met voormalig sprintkampioen Regillio van der Vloot en Performance coach Ron Salden geef ik deze workshop op een geweldige locatie in Castricum. Dit jaar zijn er nog drie data beschikbaar, maandagmiddag 22 september, 20 oktober en 24 november.

Als je dit artikel over powernappen waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen