Welke software voor mindmapping gebruiken?
09 oktober 2011 
in Leren
1 min. leestijd

Welke software voor mindmapping gebruiken?

Veel mensen vragen mij wat voor computerprogramma gebruik jij nu om te mindmappen? Er is gigantisch veel software op de markt op te kunnen mindmappen. Ik zelf gebruik mindmanager en iMindmap van Tony Buzan. Voordeel van mindmapping op de computer is dat je het makkelijk kan aanpassen.

Voordelen mindmanager

Mindmanager is uitermate geschikt voor wie veel met Microsoft Office producten werkt want de interface vormgeving ziet er exact hetzelfde uit als de Office 2007 producten. Mindmanager is waarschijnlijk de meest uitgebreide versie van alle mindmap software producten. De mogelijkheden zijn bijzonder uitgebreid maar toch is de software redelijk eenvoudig te gebruiken.

Nadelen mindmanager

Helaas is het wel één van de duurdere mindmapping software programma’s. De mindmaps uit deze software worden vaak ‘businessmaps’ genoemd. Deze businessmaps zijn niet opgezet zoals Tony Buzan (de uitvinder van mindmaps) mindmaps voor zich zag. In deze businessmaps ontbraken veelal de organische vormen en gekleurde takken en een vrijheid van plaatsing van takken.

Voordelen iMindmap

Met het uitbrengen van iMindMap kwam hier verandering in. Dit was de eerste mindmaptool die echte organische mindmappen naar de computer bracht; volledig Buzan approved dus.

Nadelen iMindmap

Voor het gebruik van mindmapping in een business omgeving zijn er andere zaken belangrijk zoals snelheid, overzicht en goede samenwerking met andere office pakketten. Hier heeft iMindmap nog een weg te gaan. De meeste zaken kùnnen wel maar zijn niet zo handig als bijvoorbeeld MindManager.

Ook mindmapping helemaal onder de knie krijgen? Ga dan direct aan de slag met de mindmapping toolbox.

Belangrijk: Als jij nog aanvullingen hebt dan hoor ik het graag. Laat hieronder je reactie achter.

Als je dit artikel over mindmapping waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen een beetje ondersteuning kan gebruiken om sneller te leren en beter te onthouden – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen