Wat ga jij vandaag leren?
13 juli 2011 
1 min. leestijd

Wat ga jij vandaag leren?

Wat ga jij vandaag leren? We zijn steeds beter opgeleid. Maar de wereld om ons heen verandert voortdurend. Wat ga jij vandaag leren om jezelf te verbeteren? Cijfers tonen aan dat veel mensen na hun opleiding niet meer leren. 

Ze leren geen nieuwe vaardigheden en lezen ook geen boeken meer over hun vak.  Eigenlijk een beetje raar. Internet geeft ons ongekende toegang om leren en ontwikkelen voort te zetten. In deze snel veranderende wereld leren mensen tijdens hun studie kennis en vaardigheden die al weer verouderd zijn als ze hun felbegeerde diploma op zak hebben. Hoeveel van de technologieën en de manier waarop we nu werken bestond ook al  toen je nog op school zat?

Waarom betalen werkgevers hun medewerkers meer geld als hun vaardigheden en kennis niet up to date zijn. Hoe is dat in jouw bedrijf of organisatie? Werknemers worden nu eigenlijk naarmate ze langer in een positie zitten minder ervaren.

Vele begrijpen niks van de nieuwe sociale media-instrumenten. Hebben geen idee hoe online marketing werkt. Ik betrap mezelf er ook op dat ik over allerlei nieuwe internet toepassingen nog veel kan leren.

Als je niet blijft leren raak je achter, je kennis en je vaardigheden raken hopeloos verouderd.

Tips voor dagelijks leren

Ik daag je uit om dagelijks je kennis en vaardigheden te laten groeien.

Hier volgen enkele suggesties om elke dag te leren:

  • Lees 20 pagina’s per dag. Ik heb het niet over het surfen op het internet.
  • Luister in de file of in de trein naar audioboeken.
  • Begin een blog en schrijf dagelijks een bericht. Hier leer je ontzettend veel van. Je kan daarnaast ook feedback aan andere vragen en je leert beter artikelen schrijven.
  • YouTube – “Wat ga ik nou leren op YouTube? “Hoor ik je zeggen. Ironisch genoeg, YouTube heeft een aantal van de beste (en gratis) instructievideo’s die er zijn. Kijk eens op mijn youtube kanaal.
  • Ga naar seminars
  • Zoek een coach
  • Doen – Je leert door te doen. Niet door te lezen. Niet door te kijken. Gewoon doen en herhaling zijn de succesfactoren voor leren. De eerste keer dat je iets doet gaat misschien nog niet zo goed maar je wordt steeds beter. Hoe leren je hersenen?

Zorg ervoor dat je dagelijks iets gaat leren

De wereld verandert sneller dan ooit.  Technologie en social media veranderen onze levens, banen, en de samenleving op een
manier die we zelfs niet konden voorstellen. Verander jij mee? Houdt jij je kennis en vaardigheden up to date?

Het is jouw keuze. Een leven lang leren.

Wat geleerd? Geef het door en klik op de tweet knop of like button. Ik ben ook benieuwd hoe jij je kennis en vaardigheden up to date houdt. Graag zie jouw reactie hieronder.

Veel succes

Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Andre Bor
Door

Andre Bor

op 19 Sep 2011

Dank je wel voor dit artikel. Een goed begin voor de maandagmorgen. Vandaag ga ik leren focussen op één ding tegelijk. Vriendelijke groeten, André J.C. Bor

Reactie plaatsen