Vijf simpele foto editor tools om prachtige plaatjes te maken
11 september 2014 
3 min. leestijd

Vijf simpele foto editor tools om prachtige plaatjes te maken

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Wil jij je echt onderscheiden van andere ondernemers? Investeer dan enorm in design. Hoe maak je van die prachtige plaatjes?

In dit artikel deel ik vijf simpele foto editor tools waarmee je snel prachtige plaatjes oftewel visuele content  kunt maken.

Kijk maar naar Apple, design wordt steeds belangrijker. Het gaat om de verpakking.

Tweets

“Ondernemers hoeven ontwerpers niet beter te begrijpen. Ze moeten zelf ontwerpers zijn.” (Roger Martin).

“De juiste toepassing van design kan het leven verrijken, banen scheppen en mensen gelukkig maken.” (Paul Smith)

Vijf tool om prachtige plaatjes te maken

1 Canva

Canva is een waar walhalla als je prachtige plaatjes wilt maken. Hieronder een voorbeeld van een plaatje wat ik gemaakt heb in Canva, de banner voor Mijn Online Toolbox. In Mijn Online Toolbox deel ik 75 tools om jouw bedrijf en leven een boost te geven. Klik op het plaatje als je deze wilt ontvangen ;-).

Mijn Online Toolbox

Deze video laat je zien wat je nog meer met canva kunt doen.

2 PicMonkey

Elke foto kan je bewerken als een ware designer. De onderstaande banner is bijvoorbeeld gemaakt met PicMonkey.

Janneke Stielstra

janneke-stielstra-in-een-bushokje3 Place it

Mijn nieuwste ontdekking is Place it. Dit is echt helemaal super. Ziet er wel stoer uit toch mijn foto in een bushokje? Janneke kom op, even met beide benen weer op de grond.

Ik heb op facebook mijn familie en vrienden laten geloven dat mijn foto in een bushokje hing. Sorry ;-). Vrienden en familie weer een illusie armer. Ik sta dus niet echt op een bushokje. Je kan met Place it dus zonder Photoshop ervaring allerlei mooie creaties maken. Het is een kwestie van je plaatje erin slepen en klaar is Kees.

7-brein-principesProfessioneel werkboek

Place it geeft je de mogelijkheid om in één klap je werkboek voor een workshop er super professioneel uit laten zien. Twee weken terug gaf ik een workshop voor trainers en adviseurs over brein principes. Zie hieronder het resultaat. Super cool!

Place it heeft nog meer functies, deze zijn helaas wel betaald. Je kan bijvoorbeeld je video laten afspelen op een plaatje van een iphone of een computer. Deze foto editor tool is gratis te gebruiken tot een grootte van 400 x 300 px. Daarna betaal je Jouw Online Product ledensiteacht dollar. 

Plaatje voor Jouw Online Product

Met Place it kan je Jouw Online Product er prachtig uit laten zien. Je kan zelfs een url opgeven en dan wordt de url getoond op het plaatje. Zoals je hiernaast ziet mijn online omgeving van de Academie voor Online Succes.

In de onderstaande video worden nog meer mogelijkheden toegelicht.

Video Place it

4 ColorMania

Met ColorMania kan je eenvoudig achterhalen welke kleuren er in plaatje of foto worden gebruikt. Hoe werkt het? Je ziet het icoontje waar de pijl naar wijst. Hier klik je op met je muis. Dan ga je op de kleur staan en deze geeft de kleurcode aan.

colormania

5 Adobe Kuller

Met Adobe Kuller kan je kleuren op elkaar afstemmen. Je maakt je eigen kleurenwiel.

Adoble Kuller

Ken jij nog meer simpele foto editor tools? Super als je deze met mij en andere ondernemers wilt delen.

Als je dit artikel over foto editor tools waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Remco Wesdorp
Door

Remco Wesdorp

op 12 Sep 2014

Kijk daar hebben we wat aan Janneke! Bedankt weer voor je blogbericht. Placeit kende ik nog niet... en ondanks dat ikzelf vrij handig ben met grafische pakketten is dit een zeer snel en goed alternatief! Meteen gebruik van gemaakt voor mijn eerst volgende eigen blogbericht! Super! Keep up the good work Janneke! :)

Ben
Door

Ben

op 12 Sep 2014

Handig deze tips! In Mozilla kan je trouwens een webdesign tooltje downloaden 'colorpick' waarmee je via een pipet ook de kleurcode van alles wat je op je scherm ziet kan achterhalen. Zo in je site te plakken.

Remko Spaans
Door

Remko Spaans

op 12 Sep 2014

Janneke, leuk artikel! Placeit is leuke tool.

Henk van der Wijk
Door

Henk van der Wijk

op 13 Sep 2014

Hoi Janneke, Lees ik jouw bericht en natuurlijk kan ik het niet laten even te gaan proberen met deze tools. En dan is de vrijdagavond zomaar voorbij en is het nu 00.30. Superhandig, dank je wel! Groetjes, Henk

Reactie plaatsen