Mag ik een cookie plaatsen?
Ontdek de 7 gewoonten van Succes

Page content

article content

Vijf jaar ondernemer

Vijf jaar bestaat mijn bedrijf. Hoe ben ik begonnen? Wat zijn mijn lessen die ik de afgelopen vijf jaar heb geleerd? Wat waren de ups en wat waren de downs. Wat zijn de plannen voor de komende jaren?

Janneke zwanger TwanHoe ben ik begonnen?

Het is november 2010. Ik volgde een training bij Anne Raaymakers over Bloggen, Linkedin en Twitter. Ik ken Anne nog van een NLP opleiding die ik gevolgd heb toen ik een jaar of 23 was. Deze training opende mijn ogen dat je helemaal niet super technisch hoeft te zijn om een blog te beginnen.

academie voor leren en ontwikkelen

Een paar weken later startte ik mijn eigen blog de Academie voor Leren en Ontwikkelen.

Op 1 maart 2011 ga ik naar de Kamer van Koophandel, hoogzwanger van Twan.

Ik kreeg vragen om workshops te geven. Ik dacht hoe ga ik dat doen?

Twee jonge kinderen en ik werkte nog bij een adviesbureau. Zo werd het idee geboren om online producten te maken.

Mijn online producten

Ik maakte een heel aantal online producten. Hier mijn huidige aanbod:

 1. Brein essentials®
  Ontdek geavanceerde breinprincipes en strategieën, zodat je beter kunt onthouden, razend productiever wordt en slimmer kunt werken en leren.
 2. Jouw Online Product in 90 dagen
  Na het ontwikkelen van een aantal online producten heb ik een product gemaakt hoe je als trainer, coach of adviseur je eigen online product maakt, Jouw Online Product in 90 dagen. Dit is een geweldig online stap voor stap programma waarin ik je leer hoe je je diensten omzet in online producten zodat je meer mensen bereikt, meer impact hebt en een business en een leven creëert waar jij van houdt.

Super spannend in 2012 zette ik de stap om mij geheel op mijn eigen bedrijf te richten. Af en toe verklaarde ik mijzelf voor gek. Wat had ik gedaan, een goed betaalde baan als consultant opgezegd. Had ik wel de goede keuze gemaakt. Ergens diep van binnen had ik het vertrouwen dat het goed zou komen.

Workshops en lezingen

Ik ging naast online producten ook workshops en lezingen geven.

 • Workshop over gewoonten en doelen stellen
 • Workshop: Hoe start ik zo snel mogelijk een succesvol bedrijf?
 • Workshop breinleren
 • Workshop mindmapping
 • Workshop snellezen
 • Brain bootcamp

Honger naar kennis -kennis junkie

Academie voor Online SuccesEen enorme niet te stillen honger naar ondernemers lessen, marketing en ook persoonlijke groei begon. Ik verdiepte mij in (internet)marketing en vernieuwend ondernemen. Ik heb allerlei (online) cursussen gevolgd, niet alleen in Nederland maar ook in Amerika. Ik ging webinars geven en leerde ongelofelijk veel over online ondernemen.

Al deze kennis wilde ik erg graag delen en zo ontstond de Academie voor Online Succes.

Mijn doelgroep verschoof naar ondernemers. Ik vind dit met stip de leukste mensen om mee te werken!

Mijn 19 lessen

Wat zijn lessen die ik het afgelopen jaar heb geleerd?

 1. Consistentie is super belangrijk voor je bedrijf. Ik blog nu minimaal 1 keer per week en stuur elke week een nieuwsbrief. Dit maakt voor mij echt een verschil in mijn bedrijf
 2. Maak je producten samen met je doelgroep
 3. Onderzoek je waarom
 4. Start een blog als je die nog niet hebt
 5. Ken je financiële situatie
 6. Focus, focus, focus
 7. Zeg veel vaker NEE
 8. Volg je hart, dat klopt
 9. Maak jezelf zichtbaar
 10. DOEN is voor mij het belangrijkste
 11. Te weinig bezig zijn met marketing
 12. Delegeer aan specialisten
 13. Hoe meer je groeit hoe meer positieve en negatieve feedback je krijgt. Laat je hier niet door afremmen
 14. Treed constant uit je comfortzone.
 15. Hoe spannender je iets vindt, hoe dichter het bij je hart lig
 16. Geloof niet alles wat het stemmetje op je schouder zeg
 17. Blijf in jezelf investeren
 18. Maak een plan ook al ben je geen planner. Ik heb een soort haat liefde verhouding met plannen. Het belang van plannen onderstreep ik volledig. Het is een soort noodzakelijk kwaad, waarvan ik steeds meer de kracht en de noodzaak ervan ervaar.
 19. Neem tijd voor jezelf en de mensen om je heen

familie Janneke stielstra

Ik ben heel benieuwd hoe lang onderneem jij al en wat zijn jouw geleerde lessen?

Ondernemen = uit je comfortzone treden voor gevorderden. #ondernemen #lessen

Ups

In de afgelopen vijf jaar had ik een heel aantal ups. De belangrijkste noem ik hieronder. Natuurlijk was het niet altijd rozengeur en mannenschijn, daarover later.

TV debuut

Ik was te gast bij van Liempt LIVE bij RTL Z. De uitzending was meteen die zelfde avond om 22.00 dus erg veel tijd om mij voor te bereiden of super zenuwachtig te zijn had ik niet.

Je kan de uitzending hier bekijken: Janneke bij van Liempt LIVE

janneke-stielstra-high-performance-coach

Lancering Power Talks met Janneke Stielstra

In deze podcast, interview ik inspirerende en succesvolle ondernemers, opinieleiders, bestseller auteurs en andere mensen die een verschil maken in deze wereld. Ik geloof er in dat we samen een sneeuwbal effect te weeg kunnen brengen zodat jij meer gaat excelleren en meer impact hebt.

Direct op nummer 1 zakelijk!

power talks nummer 1 zakelijk

Mastermind in Parijs met Melanie Duncan

Melanie Duncan is een Amerikaanse business coach. Zij gaf in Parijs een mastermind. Erg gaaf om door haar een hele dag gecoacht te worden en je te omringen met ondernemers uit de hele wereld.

Mastermind in Parijs

Downs

 • De lancering van Meester in Productiviteit liep minder goed dan ik had gehoopt. In mijn enthousiasme maakte ik het product veel te groot. Ik wilde al mijn kennis delen. Even vergeten dat ik hiermee mijn klanten overweldigde.
 • Ondernemen kan soms ook best eenzaam zijn. Ik miste het sparren met collega’s.
 • Luisteren naar het kleine duveltje op je schouder. Ik had het van de week met een collega ondernemer hierover. Ondernemen roept soms heel veel onzekerheid op. Ben ik wel goed genoeg? Zitten mensen wel op mij te wachten?
 • Drie jaar terug kreeg ik opeens een heel aantal keer op rij hele negatieve reacties op mijn blog. Ik overwoog zelfs even om te stoppen. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik wil toch wel een beetje aardig gevonden worden. Pas toen iemand mij vertelde dat hoe groter je wordt en meer mensen bereikt je ook meer positieve en negatieve aandacht je krijgt.
 • Blijven uitstellen wat echt belangrijk voor mij is

Plannen

 • Jouw Beste Jaar Ooit®
  Al jaren heb ik het merk Jouw Beste Jaar Ooit® geregistreerd. Dit jaar gaat het programma Jouw Beste Jaar Ooit® er echt van komen. Steeds stelde ik het uit. Bang om mijn ware passie te laten zien, persoonlijke groei en ondernemen. Wat het meest aan je hart ligt ben je het meest kwetsbaar.
 • Power Talks met Janneke Stielstra wordt de nummer 1 podcast voor vrouwelijke ondernemers.
  Brrr best eng om dat zo uit te spreken. Merk wel aan alles dat ik dit helemaal gaaf vind. En ik doe enorm veel inspiratie op.
 • Opzetten van een mastermind. Hier zit nog een heel groot duveltje op mijn schouder. Het duveltje is vrij dominant aanwezig met wie ben jij nou. Dit klinkt misschien raar.

Jouw ondernemers lessen en jouw ups en downs

Belangrijk: Ik ben benieuwd wat zijn jouw ondernemers lessen en jouw ups en downs? Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over succes interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – Janneke

Comment Section

8 reacties op “Vijf jaar ondernemer


Door Suzan op 7 maart 2016

Jezelf continu uitdagen, motiveren, dicipline, structureren van je plan elke dag weer en uit je comfortzone komen, is wel een ding als je voor jezelf begint merk ik.


Door Janneke op 7 maart 2016

Beste Suzan, dank voor je reactie. Over uit je comfortzone gesproken, aanrader deze blog die ik jaren geleden maakte: https://jannekestielstra.nl/treed-uit-je-comfortzone/ (trouwens ook comfortzone om dit te delen, mijn eerste video. Door te doen bijgeleerd ;-)) Ik daag je uit om 1 ding te doen om uit je comfortzone te treden en dit volgende week te delen als reactie op dit bericht. Groetjes Janneke


Door Henk op 7 maart 2016

Gefeliciteerd Janneke met je vijfjarig jubileum!
Heel veel respect voor wat je doet en hoe je presteert.
Waar ik het meest bewondering voor heb: dat je er iedere maandag in slaagt een artikel te schrijven, boordevol met praktische, vernieuwende content van een hoog niveau. Als ik bedenk wat er moet gebeuren om dat te realiseren (idee, research, uitwerken, schrijven, vormgeven, editen, publiceren), zou mijn week alleen daarmee al gevuld zijn. Jij doet het naast je gezin, je podcast, je klanten, productontwikkeling, managementtaken. Geweldig!


Door Janneke op 7 maart 2016

Dank je wel Henk. Heb jij bepaalde onderwerpen die je het meest interessant vind? Fijne week


Door Lieselore op 7 maart 2016

Gefeliciteerd Janneke!
Op naar het volgende jubileum – ben benieuwd wat je dan allemaal weer bereikt en geleerd hebt 😉 – Veel succes en plezier in het ondernemen.


Door Janneke op 7 maart 2016

dank je wel, jij ook succes


Door Corinne van der Hoef op 7 maart 2016

Hallo Janneke,
Ooit mindmappen gedaan bij je daarna mijn vinologe en Wset/gastronomie diploma gehaald ondanks whiplash en start eigen bedrijf/ emigratie heel wat dipjes gehad hoe ga ik t allemaal voor elkaar krijgen?? Gelukkig elke maandag een flinke oppepper! Dat helpt! Focus en doorgaan! Knap dat je ook kwetsbaar durft te zijn over al die herkenbare angsten en gedachtes. Thanks!


Door Janneke op 7 maart 2016

Beste Corinne, tof om te horen!! Ben benieuwd waar jij je op gaat focussen de komende tijd. Jij bedankt voor je reactie. Fijne avond, Janneke

Plaats een reactie


*


Download GRATIS mijn e-book ter waarde van 27 euro:
Zeven bewezen gewoonten van succesvolle ondernemers
Wij hebben ook een hekel aan spam