Janneke Stielstra bij van Liempt Live RTL Z
06 december 2015 
3 min. leestijd

Janneke Stielstra bij van Liempt Live RTL Z

Janneke Stielstra is te gast bij van Liempt Live, een journalistieke talkshow van RTL Z. Slimmer leren staat in deze uitzending centraal. Leren is een trucje. Leren kan veel beter. En in veel minder tijd.

Ik ben te gast bij van Liempt Live samen met ondernemer Christiaan Henny van eFact. Iedereen kan het leren! Ik geef je een kijkje achter de schermen en daarna ga ik in op de inhoud.

TV debuut – een kijkje achter de schermen

visagie-janneke-stielstraAfgelopen maandag kreeg ik de vraag of ik te gast wilde zijn bij Liempt Live bij RTL Z. De uitzending was meteen die zelfde avond om 22.00 dus erg veel tijd om mij voor te bereiden of super zenuwachtig te zijn had ik niet.

Als ik het mediaterrein op rij, lijkt het uitgestorven. Het is donker en het regent. Ik meld mij bij een portier, ik word hartelijk ontvangen door iemand van de regie. Ik mag meteen door naar de visagie.

Ben normaal niet zo van de make up, maar dit is wel leuk. Daarna word ik naar een soort wachtruimte gebracht met lekkere nootjes en krijg wat te drinken.

Er komen wat heren langs die vertellen wat we kunnen verwachten. En daar zit je dan. De klok van 22.00 komt steeds dichter bij. De heren van het eerste item krijgen hun microfoons opgespeld en worden naar de studio begeleid. De rest blijft zitten.

De uitzending start

De uitzending start. In de wachtruimte kijk ik naar de TV. Je zit gewoon TV te kijken als normaal maar alleen dan met in je achterhoofd dadelijk zit ik daar.

janneke-stielstra-high-performance-coach

En dan is het zo ver. Ik krijg ook een microfoon en mag mee naar de studio. We krijgen te horen nog tien seconden. In welke camera mag ik kijken? Mijn ogen flitsen even alle kanten op. In het begin ben ik behoorlijk zenuwachtig. Als het gesprek eenmaal loopt is het super leuk om te doen. Je passie delen, hoe gaaf is dat!

Het is wel een sterk staaltje uit je comfortzone. Terugkijkend kan ik alleen maar zeggen, dit smaakt naar meer ;-).

Bekijk hieronder het deel van de uitzending waar ik te gast ben. Bron: RTL Z.

Van Liempt Live

eFaqt

eFaqt is een soort online schriftje om te gebruiken bij het leren, dat je stimuleert om aantekeningen te maken, stof te herhalen, pauzes te houden, et cetera. Met behulp van een aantal wetenschappelijk bewezen leertechnieken, zoals begrijpend lezen, herhalen, mind mappen en samenvatten, zorgt eFaqt ervoor dat je de leerstof uit boeken optimaal in je op neemt. Op de website maak je bovendien meteen samenvattingen.

Ebbinghaus vergeetcurve

eFact maakt optimaal gebruik van de theorie van de Ebbinghaus vergeetcurve. Hermann Ebbinghaus was een Duits psycholoog, pionier in het leerpsychologisch onderzoek in de 19e eeuw. Ebbinghaus kwam tot de zogenaamde vergeetcurve.

Het vergeten verloopt in het begin snel daarna eerder vlak. Het is zelfs zo datje al na 24 uur 80% van het geleerde bent  vergeten!

Ebbinghaus Forget Curve

Excelleren in leren

Leren kan je leren!! Hoe kan je excelleren in leren? Wat zijn geavanceerde breinprincipes en strategieën? Ik heb hier zelf lang mee geworsteld. Hoe kan je beter en sneller onthouden? Hoe werkt jouw brein?

Brein essentialsIk heb de best werkende theorieën verzameld en deze bij elkaar gebracht in een online programma dat Brein essentials® heet.

Brein essentials®

De Brein Essentials Toolbox is een uniek online programma bedoeld voor ondernemers, managers en medewerkers die veel informatie te verwerken krijgen en vaak en snel nieuwe kennis moeten opdoen.

Meld je NU direct aan voor de Brein essentials toolbox >>

Belangrijk: Ik ben benieuwd wat jij herkent. Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over leren interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s  – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Kasper Janssen
Door

Kasper Janssen

op 07 Dec 2015

Cool Janneke!

Ries Ouwerkerk
Door

Ries Ouwerkerk

op 07 Dec 2015

Hoi Janneke, gaaf dat je hier voor uitgenodigd bent! Goed gedaan ook! Ook leuk om te zien dat je daar met Christian Henny zit. Ooit heb ik geprobeerd zijn concept geïmplementeerd te krijgen op de Politieacademie. Toen nog zonder succes, misschien niet het momentum ;-) Mooi om te zien dat het je goed gaat. Hartelijke groet, Ries

Henk van der Wijk
Door

Henk van der Wijk

op 07 Dec 2015

Een mijlpaal Janneke, gefeliciteerd! Natuurlijk ook een goeie tip. Ik ga me verdiepen in efaqt, want het lijkt me erg functioneel.

Reactie plaatsen