Vier tips voor wilskracht
06 januari 2014 
in Succes
1 min. leestijd

Vier tips voor wilskracht

Een van de succesfactoren van succes is wilskracht. Wat is er nodig om verleidingen te weerstaan? Hoe kun je productiever worden en  succesvoller. Ik heb vier tips voor je over wilskracht.

Video met vier tips voor wilskracht

Wilskracht tip 1: doe één ding tegelijk

Waar veel mensen tegen aan lopen is dat ze veel te veel dingen tegelijkertijd willen doen. Iedereen heeft zo gezegd één wilskracht pot. Als jij wil gaan bewegen of wil stoppen met roken. Dan heb je elke keer daar een stukje wilskracht voor nodig. Ga je nou heel veel verschillende dingen tegelijkertijd doen dan raakt de wilskracht pot leeg. Mijn eerste tip is dan ook zorg dat je één ding tegelijkertijd doet.

[tweetquote]Waarom goede voornemens stranden? En wat WEL werkt #wilskracht[/tweetquote]

Wilskracht tip 2: slaap voldoende

Hoe kan je nu je wilskracht een beetje opkrikken? Dat kan je doen door voldoende te slapen.Hoe kan je beter slapen? Een paar tips om beter te slapen:

  • Matig alcohol
  • Vermijd 4 tot 6 uur voor het slapen gaan cafeïne.
  • Beweeg overdag voldoende

Meer tips om beter te slapen en de impact voor je brein lees je hier>>>

Wilskracht tip 3: ga mediteren

Wil je je wilskracht verbeteren, ga dan mediteren. Mediteren zorgt er voor dat je je aandacht beter kunt richten. Uit onderzoek is gebleken dat je door meditatie ook meer wilskracht krijgt.

Google talk had Jon Kabat-Zinn te gast en heeft het over de kracht van meditatie en mindfullness.

Wilskracht tip 4: verzin een straf en een beloning

Laatste tip die ik voor je heb is dat je jezelf niet alleen een beloning in het verschiet stelt maar dat je ook een soort straf verzint. Jouw brein is zo geprogrammeerd dat als er een straf achter staat dat die heel erg gemotiveerd is om echt aan de slag te gaan.

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over wilskracht waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die een beetje wilskracht kan gebruiken – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Reactie plaatsen