Persoonlijke ontwikkeling
Janneke Stielstra
Persoonlijke ontwikkeling
07/19/2014
2 min
5

Verbaal Meesterschap

07/19/2014
2 min
5

Afgelopen donderdag had ik het geluk om een workshop bij te mogen wonen over Verbaal Meesterschap. Ben jij een adviseur, trainer of coach? Wil je dat je workshop of je verhaal beter wordt onthouden en dat je deelnemers echt actie gaan ondernemen? Aan het einde van deze blog ontdek je drie technieken hoe je meer impact hebt, je verhaal veel beter wordt onthouden en je een verpletterende indruk achter laat zodat ze jou en je verhaal nooit meer vergeten.

Te mooi om waar te zijn? Nee, niet als je weet dat deze training mede is gemaakt door Remco Claassen. Eén van de allerbeste trainers van Nederland. Hij onthult zijn geheimen hoe hij er voor zorgt dat mensen letterlijk uren aan zijn lippen hangen.

Voor de leeuwen gegooid

Met een select groepje trainers, coaches en adviseurs werden we meteen voor de leeuwen gegooid. Allemaal gewend om voor groepen te staan en dan in eens als er zo’n camera voor je neus staat dan is het toch allemaal wat minder makkelijk dan thuis. Met klamme handjes 3-e-modelvertelde ik mijn verhaal. Ik maakte de klassieke fout door veel te veel inhoud aan te bieden.

De rest van de dag vloog letterlijk voorbij. Ik leerde over gabs, bruggetjes, nee-sapjes metaforen en MAFS.

Het 3 E model

De belangrijkste boodschap: houd rekening met het 3 E model!

Het 3 E model bestaat uit:

– Educatie

– Entertainment

– Empowerment

In de onderstaande video legt Remco dit model haarfijn uit.

Verbaal Meesterschap tip 1: Geef maximaal 5 plus 2 onderwerpen

Bedenk van tevoren wat je wilt dat mensen aan het einde van je training of je verhaal gaan onthouden, doen of laten. Begin met het einde voor ogen. Welke antwoorden moet jouw publiek geven op de vraag wat vond je van het verhaal en wat heb je onthouden? Draai je voorbereiding 180 graden om en bedenk vooraf wat mensen aan het einde van jouw verhaal moeten onthouden, doen of laten.

Verbaal Meesterschap tip 2: Gebruik de kracht van verhalen

Een verhaal ondersteunt de inhoud van je boodschap. In de video een aantal fantastische voorbeelden.

Verbaal meesterschap tip 3: Zorg dat je connect

Wat doet een connect? Hoe zorgt een goede connect ervoor dat je deelnemers aan je lippen hangen? En wat moet je doen na een connect?

Ja, maar is dit niet gewoon manipulatie? Remco noemt dit manipuhelpen ;-). Of heb je toch liever een eindeloze stroom aan powerpoints die boordevol tekst staan?

Toepassingen?

Kan je dit alleen toepassen tijdens een workshop? Nee je kan op alle terreinen waar je meer impact wilt hebben de technieken van een verbale meester inzetten. Denk eens aan het schrijven van je online teksten? Kijk nog eens terug naar het eerste stukje van deze blog? Of wat dacht je van gesprekken met jouw klanten?

Smaak naar meer!!

Na de workshop stuiterde ik van de energie. En geloof het of niet, de workshop begon om twee uur ‘s-middags en was pas na half 10 afgelopen. Waw dit smaakt naar meer. Maarten en Remco bedankt!!

Als jij ook een verbale meester wilt worden is twee september jouw kans. Dan geeft Remco het seminar Verbaal Meesterschap. Meld je hier aan voor Verbaal Meesterschap>>

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees mijn blog: beweging in je brein. Het geeft je inspiratie als je meer uit je training, workshop of presentatie wilt halen.

 

Als je dit artikel over Verbaal Meesterschap waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Reacties
Categorieën