Steeds leuker

Steeds leuker is het nieuwe boek van Jelle Hermus. Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven. Jelle Hermus laat je zien hoe je – door het zetten van de juiste kleine stappen – je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen. In dit artikel over Steeds Leuker krijg je een kijkje achter de schermen over de totstandkoming van dit boek en krijg je een inkijkje in het boek.

In het boek Steeds Leuker krijg je antwoord op de vraag hoe optimaliseer je je leven? Wat is de broednestmethode? Hoe werkt de eiersorteermethode? Hoe broed je slimmer en niet harder? De voordelen zonder de nadelen, je leven steeds leuker maken, met minder moeite. Dat is waar Steeds Leuker om draait.

Steeds leuker: wat komt er aanbod?

– Wie is Jelle Hermus?
– Power Talks: Jelle Hermus: Steeds Leuker
– Waarom schreef Jelle het boek Steeds Leuker?
– Hoe kwam Steeds Leuker tot stand?
– Sketchnotes boek Steeds Leuker
– De Broednestmethode
– Vrijheid – Schrap de ellende
– Blijheid
– Betekenis
– Steeds Leuker

Wie is Jelle Hermus?

Jelle Hermus is oprichter van online platform soChicken.nl – waar maandelijks ruim 600.000 mensen komen broeden op een leuker leven. Al sinds 2004 broedt hij in zijn blog over een leuker leven. Op soChicken deelt hij de levenslessen die hij opdoet. Hij maakt een leuker leven graag zo simpel mogelijk. Hij is gepassioneerd over vooruitgang, duurzaamheid, reizen, technologie en broccoli. Hij optimaliseert zijn leven op vrijheid, blijheid & betekenis.

Power Talks: Jelle Hermus: Steeds Leuker

Jelle Hermus is te gast in mijn podcast Power Talks waarin we praten over zijn boek Steeds Leuker.

jelle-hermus

Beluister hier het volledige interview met Jelle Hermus. Shownotes van Jelle Hermus en meer vind je hier>>

Waarom schreef Jelle het boek Steeds Leuker?

Jelle Hermus vond het tijd voor een soChicken basiswerk. Hij wilde een stappenplan maken hoe je je leven Steeds leuker kunt maken.

Jelle is van mening dat de meeste mensen het bouwen aan een leuker leven véél te ingewikkeld maken. Hij wil mensen laten inzien dat gelukkig leven eenvoudig is. Zoals Jelle op zijn website soChicken aangeeft: “Hoe simpeler we geluk maken, des te meer mensen het voor elkaar zullen krijgen. En hoe meer mensen het voor elkaar krijgen, des te mooier de wereld wordt”.

boeklancering-steeds-leuker-3

Hoe kwam Steeds Leuker tot stand?

Steeds Leuker kwam tot stand

Sketchnotes boek Steeds Leuker

Sketchnotes van het boek Steeds Leuker.

steeds-leuker-sketchnotes

De Broednestmethode

De Broednestmethode helpt je je leven in een opwaartse spiraal te brengen met steeds minder moeite. Alsof je altijd wind mee hebt! Het is van belang dat je op het juiste broednest zit. Bepaal wat je wilt en richt je op wat werkt.

Broed alleen op de juiste eieren. Jelle Hermus laat zien hoe je dit doet met de eiersorteermethode. Jelle pleit om slimmer te broeden en niet harder.

In deel 2 van Steeds Leuker beschrijft Jelle dat hij er achter kwam dat schrappen van ellende alles veel leuker maakt.

Vrijheid – Schrap de ellende

steeds-leuker

Het wegdoen van overbodige spullen is de eerste en meest praktische stap om je vrijheid te vergroten. Hoe je dit nog meer kunt doen vertelt Jelle aan de hand van rupsen, vlinders en kleine ergernissen.

Een interessant boek hiervoor is het boek opgeruimd van Marie Kondo.  Zij ontwikkelde haar KonMari-methode waarmee je orde en rust in je leven te brengt.

Om meer vrijheid te ervaren verwijder ergernissen, dicht geldlekken en schrap aandachtskapers.

Blijheid

In het boek Steeds Leuker geef Jelle 3 gewoonten om meer blijheid te ervaren.

  1. Beantwoord twee vragen: Wat houdt je vandaag bezig? Waar ben je dankbaar voor?
  2. Richt je op je ademhaling
  3. Werk aan een blij lijf

De snelste manier om je blij te voelen is dankbaarheid op te roepen. Uit onderzoek is gebleken dat geluk voor een deel maakbaar is. Zo’n 40 procent om precies te zijn. In deze video ligt ik deze simpele tip voor geluk nader toe.

Betekenis

Durf jezelf te zijn. Stel je kwetsbaar op. Je haalt plezier uit leveren van een bijdrage aan de wereld. Het bereiken van je doelen bestaat voor het grootste deel uit werken en voor slechts een klein deel uit blij zijn met het resultaat. Zorg dat het proces de moeite waard. Dit was voor mij 1 van de belangrijkste inzichten van het boek.

Je leven draait niet om nalatenschap. Wat echt telt is HOE je hebt geleefd.

Jelle eindigt het boek Steeds Beter met:

“Niet de bestemming die je bereikt, niet eens de route die je aflegt. Maar hoe je deze route bewandelt. Dat is het enige wat uiteindelijk telt”.

Conclusie er is er is altijd iets wat je kunt doen om je leven steeds leuker te maken. Steeds Beter is te koop bij de Bruna. (geen affliatelink)

steeds leuker

Wat mij betreft een echte aanrader!

Steeds Leuker

Ik ben benieuwd naar jouw inzichten en wat jij doet om je leven steeds leuker te maken. Deel hieronder jouw tips.

Als je dit artikel over Steeds Leuker interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die je wilt uitdagen om jouw beste jaar ooit te creëren – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen