Van bijna faillissement naar schuldenvrij

Van bijna faillissement naar schuldenvrij

Fenny Geritz  is op haar 22ste al begonnen met ondernemen. Zij heeft verschillende beschrijven gehad. Fenny Gerritx vertelt ongelooflijk dapper haar verhaal hoe ze bijna failliet ging en hier weer bovenop is gekomen.Fenny Geritz | Oca Alphen/ Global fit / AG vastgoed | meer dan 10 jaar aan het ondernemen | in de 40

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Met mijn zeer sterke overtuiging om dingen op mijn eigen manier te doen was het starten van een eigen bedrijf op 22 jarige leeftijd de juiste stap.

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

In de basis ben ik fysiotherapeut en coördineer het liefste interdisciplinaire trajecten voor mensen met chronische pijnklachten of vermoeidheid. Daarnaast ben ik CEO over 4 bedrijven welke sinds 2010 financieel zwak zijn, met een kleine opleving in 2013 en helaas in april 2016 nagenoeg failliet.

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Mijn grootste droom was dokter worden.

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

Naast; de stress en het werk door financiële onzekerheid sinds 2010. Waardoor wij werden ondergebracht bij bijzonder beheer bij de bank. Met een bijna faillissement in april 2015.
Een goede moeder zijn voor 3 prachtige adoptiekinderen met een flinke rugzak!

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Een faillissement heb ik voorkomen door onze main business; het sportcentrum te verkopen (activa transactie) en daarna ons vastgoed in 2016. Door open en eerlijkheid naar de bank en een goede financieel adviseur heb ik niet alleen kunnen voorkomen dat de bedrijven alsnog failliet werden verklaard en wij ons huis (borgstelling) kwijt zouden raken, maar ook de restschuld met een regeling weten te reduceren tot 15% van de werkelijke schuld. Vanaf 1 juli dit jaar zijn wij schulden vrij bij de bank.
Qua een goede moeder zijn? dat is tot mijn spijt naar mijn gevoel mislukt, de kinderen hebben mij op mijn slechts leren kennen.

Wat is jouw diepere why?

Cliënten, medewerkers, mijn gezin en mezelf het mooiste cadeau geven wat er is: GELUK ondanks van alles en nog wat.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Iedere keer weer uitdagingen, klein of groot. Welke je iedere keer met je eigen passie en ideeën mag oplossen op een medewerkers waardige en economische verantwoorde wijze.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

Marketing en netwerken zijn mijn zwakste punten. Heb ik ook nooit veel aandacht aan besteed. Pas nu na alle problematische jaren weet ik dat een goed product hebben niet het enige ingrediënt kan zijn van je business. Exposieur en een gun- factor heb je nodig om succesvol te zijn.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

Iedere deelnemer van een revalidatie traject welke met kennis, kunde en vertrouwen zijn of haar wereld weet te vergroten en weer met een glimlach naar de toekomst kan kijken.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Geef nooit op, durf te staan voor je ideeën en product, wees een open boek en geef een stuk van jezelf weg in je werk; je krijgt het dubbel en dwars terug.

Waar wil je over een jaar staan?

In een VOF constructie mijn 3 bedrijven (sport, schoonheid en gezondheid) vorm hebben gegeven, waarbij ik mijn kennis deel met mijn medewerkers waardoor zij het beste uit zichzelf weten te halen, met een maximaal rendement als resultaat.

Ik ben het meest trots op ...


Mijn 3 kinderen, de bergen die zij hebben overwonnen zijn gigantisch!

Mijn grootste angst is ...


Financiële problemen

Het beste advies van mijn moeder ...


Zorg goed voor jezelf, dan kun je ook voor andere zorgen.

Het beste advies van mijn vader ...


Wees eerlijk

De grootste les die ik heb geleerd ...


Niet alles zelf willen doen, hulp vragen en aanvaarden is een bijzonder goede eigenschap die ik nog steeds aan het leren ben.

Ik geloof ...


Dat we het als bedrijf en GEZIN gaan redden!

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


Mijn medewerkers

Mijn favoriete quote is ...


als het zin heeft om in de hoogste boom te klimmen, met welke moeite dan ook, doe het dan en anders? laat het los!

deel jouw verhaal
Reactie plaatsen