Miskraam verwerken is mijn levensmissie

Miskraam verwerken is mijn levensmissie

Joyce Beckker lanceerde in 2015 het platform MiskraamVerwerken. Hier kunnen vrouwen die te maken hebben gehad met een miskraam informatie vinden over verwerking en gebruiken maken van ‘hulp om de hoek’.Joyce Beckker | MiskraamVerwerken.nl | meer dan 10 jaar aan het ondernemen | in de 50

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Als jong meisje zei ik al: "Het ergste wat je kan overkomen, is je kind verliezen". Niemand vermoedde waar dit vandaan kwam. Pas 25 jaar en meerdere onverwerkte miskramen later, wist ik dat ik 'iets' mocht doen met het thema ‘miskraam’. Aanvankelijk schreef ik erover, maar het gevoel werd steeds sterker. Die drang werd zo groot na publicatie van mijn boek ‘Geen beschuit met muisjes’, dat ik medio 2015 samen met mijn VOF-collega Thea in een opwelling besloot het online platform MiskraamVerwerken.nl te starten. Zonder bedrijfsplan, zonder verwachtingen.

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Een op de vier vrouwen krijgt in haar leven hiermee te maken. Door allerlei (vaak goedbedoelde) opmerkingen uit de omgeving, verwerkt de vrouw haar miskraam niet goed. Vroeg of later kan zij hier veel last van krijgen, vooral op emotioneel en mentaal vlak. Op onze site vinden zij informatie en adviezen. Ook werken we samen met therapeuten en coaches in heel Nederland (en daarbuiten) bij wie de vrouwen, hun partners en hun kinderen terecht kunnen. Thea en ik beheren de site en onderhouden alle contacten.


Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Ik wilde boekenschrijfster worden. Ook heb ik in een opstel een keer opgeschreven: 'Als ik groot ben, ga ik het evangelie verkondigen'. En dat voor een schoolmeisje dat nog zelden een kerk had bezocht. Wie weet begrijp ik eens wat ik toen bedoelde.

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

MiskraamVerwerken.nl is geboren uit passie en een diep verlangen om andere mensen te helpen. We zijn gestart zonder duidelijk businessplan of doordacht verdienmodel. Vanaf dag 1 hebben we vooral onze intuïtie als leidraad genomen. We wisten één ding: We wilden niet het zoveelste goed bedoelde initiatief zijn, waarbij de oprichters na enige tijd overspannen thuis zouden zitten. Onze aanvragen bij instanties voor financiële hulp liepen op niets uit omdat we geen stichting zijn. En ondertussen meldden zich steeds meer sitebezoekers en hulpverleners bij ons waardoor we ook niet meer zomaar (tijdelijk) de stekker eruit konden trekken.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Wij geloofden (en geloven) zozeer in ons werk, dat we van dag tot dag hebben bekeken welke vervolgstappen we konden nemen. En ons volle vertrouwen dat het universum ons zou helpen, heeft ons op de been gehouden. Ook hebben we onderling afgesproken dat plezier in het werk essentieel is. We willen niets met tegenzin doen. En ach; als je je eigen geld investeert in iets waar je hart ligt, dan komt het er een keer dubbel en dwars uit. Qua voldoening is dat in ieder geval al ruimschoots gebeurd!

Wat is jouw diepere why?

Zoals eerder gezegd, wist ik (op onbewust niveau) al heel jong dat dit ik ‘iets’ met ‘kinderen verliezen’ zou doen. Het voelt alsof dit werk al in mijn blauwdruk was verweven. Tegenwoordig kan ik echt spreken van mijn levensmissie. Dat alles wat ik eerder in mijn leven al heb gedaan en ervaren, mede hebben geleid tot het punt waar ik nu ben. Het voelt echt aan alsof ik mijn diepere why aan het (be)leven ben.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Bovenaan staat het plezier in mijn werk. Samen met Thea heb ik vaak hele inspirerende sessies. Erg leuk vind ik ook mooie feedback die we krijgen van vrouwen die vertellen dat ze zo goed geholpen zijn door onze site of een van onze aangesloten partners. En ik vind het ook geweldig om samen te werken met al die betrokken professionele begeleiders.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

We vinden het nog weleens uitdagend om voldoende inkomsten te genereren uit het platform. Ideeën genoeg, maar zijn dit ook bedrijfsmatig de beste ideeën? 't Liefst zouden we een geweldige business coach als rechterhand hebben die zich echt betrokken voelt met ons werk. Thea en ik zijn bovenal intuïtieve ondernemers. Daar kom je al ver mee. Maar als we dat weten te mengen met een mooie dosis kennis, ervaring en overzicht van een betrokken professional, wordt er volgens mij nog veel meer mogelijk.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

 • Mijn nominatie voor de Libelle Ster verkiezing 2016 (voor 'sterke vrouwen die gaan voor resultaat') in verband met mijn werk voor MiskraamVerwerken.nl
 • Een gloednieuwe, gebruiksvriendelijke site die voorziet in alle succesfactoren
 • Een herdenkingsboek dat we later dit jaar uitgeven
 • Cursussen en workshops 'miskraam verwerken' die we gaan aanbieden
  Maar bovenal: de bijdrage die we leveren aan het uit de taboesfeer halen van miskramen.

 • Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

  Onderneem vanuit je hart. Ga na voor jezelf:
  • Geeft mijn werk me voldoende voldoening en plezier?
  • Help ik degenen die ik 't liefst wil helpen?
  • Kan ik er nu of in de nabije toekomst een goede boterham mee verdienen?

  • Stem dit heel regelmatig met jezelf af. Durf veranderingen door te voeren. Het gaat er uiteindelijk om dat het jouw leven is en dat jij mag leven voor jezelf!

   Waar wil je over een jaar staan?

   • Miskraam is uit de taboesfeer. Mensen durven er open over te praten.
   • De ongeboren zielen zijn volledig erkend. Ze hebben een naam en een plek in het gezin gekregen.
   • MiskraamVerwerken.nl legt buitenlandse contacten zodat het uiteindelijk wereldwijd opereert.
   • We hebben een geweldig team om ons heen: business coach, personal assistant, boekhouder, opleiders, team members etc.
   • Door ons werk ziet de wereld er een stukje mooier uit.

   • Ik ben het meest trots op ...


    mezelf

    Mijn grootste angst is ...


    dat ik vergeet niet angstig te zijn...

    Het beste advies van mijn moeder ...


    hoop ik ooit nog mee te maken...

    Het beste advies van mijn vader ...


    heeft hij meegenomen in zijn graf....

    De grootste les die ik heb geleerd ...


    is dat ik mijn eigen realiteit creëer...

    Ik geloof ...


    dat alles wat er op mijn pad komt, ikzelf (bewust of onbewust) heb aangetrokken...

    Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


    mijn intuïtie...

    Mijn favoriete quote is ...


    "Het beste wat je kan worden, is jezelf..."

    Lees ook andere verhalen van power vrouwen

    Kinderwens wordt platform

    deel jouw verhaal
Reactie plaatsen