Strijd voor een gezonde toekomst

Strijd voor een gezonde toekomst

Vivian Acquah heeft een missie: zij strijdt voor een gezonde toekomst. Zij had al heel vroeg de ambitie om mensen blij te maken met eten. In haar puberteit had zij zelf last van overgewicht. Dit heeft zij overwonnen. Nu is zij weer bezig met voeding maar dan op een healhty manier. Vivian geeft advies over over de Healthy & Sexy lifestyle waarbij zij rekening houdt met de roots van haar klanten.Vivian Acquah | Viva la Vive | 1 - 3 jaar aan het ondernemen | in de 30

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Viva la Vive is mede door mijn zoon, tante en oma opgericht. Hoewel 2 van deze 3 personen er niet meer zijn, hebben zij mij zoveel wijsheid meegegeven om te kunnen doen waar mijn hart van klopt namelijk het delen van de Healthy en Sexy Lifestyle. Jarenlang ben ik bezig geweest met afvallen omdat ik sinds mijn puberteit last had van overgewicht en mijn zoon, tante en oma hebben mij hoop gegeven om te leven, vandaar Viva la Vive oftewel Vivian leeft!

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Als voedingskundige geef ik anderen advies over de Healthy & Sexy lifestyle kan hanteren waarbij ik rekening hou met de roots van mijn klanten. Eigenlijk probeer ik mensen te betoveren met sexy eten, waardoor zij een andere relatie met hun voeding aangaan en te gaan experimenteren met eten. Liefde gaat immers door de maag maar het oog wilt ook wat.

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Ik had vroeger de ambitie om mensen blij te maken met eten. Ik was al vroeg begonnen met zelf eten maken. Het is bijzonder dat ik dit nu weer doe maar dan gezond, lekker en sexy eten.

Uitdagingen

De grootste uitdaging was mijn eigen belemmerende overtuigingen, ik was mij er niet van bewust dat ik mezelf tegenhield door naar deze slechte “tantes” te luisteren. Zou je dit wel doen? Wie zit er op jou te wachten? Waarom denk je wel dat je dit aankan? Je hebt geen maat 36, waarom denk jij healthy bent? Je snapt wel wat ik bedoel.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Deze tantes heb ik overwonnen door in mijzelf te gaan geloven en diverse inspirerende vrouwen te ontmoeten die delen dat zij ook zo nu en dan last hebben van deze tantes. Deze tantes houden mij scherp door deze vragen aan mij te stellen maar laat ze mij niet meer tegenhouden door deze simpele vraag te stellen? NEE. Het is dan voor mij een teken om dan juist te gaan zwemmen in het diepe water, because not happens by staying in your comfort zone!

Wat is jouw diepere why?

Mijn WHY heeft te maken mijn zoon en wat voor LEGACY ik wil nalaten. Ik wil dat mijn zoon en zijn generatie en de generatie na hem alles uit het leven kunnen halen zonder dat ze worden tegengehouden worden door hun gewicht. Ik weet zelf als geen ander hoe het is om niet te leven omdat ik mij liet tegenhouden door mijn gewicht en mijn plezier koppelde aan mijn gewicht. Daarom strijdt ik voor een gezonde toekomst!

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Het leukste van mijn bedrijf is dat ik gewoon mezelf kan zijn. Ik ben heel erg creatief, heb een financiële + IT achtergrond, dit alles zie ik als mooie ingrediënten die ik weer kan gebruiken voor de Viva la Vive recepten/adviezen.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan? Wat vind je lastig?

Een bedrijf oprichten is best spannend, eng en soms eenzaam tegelijk. Als je niet bent opgegroeid in een omgeving van ondernemers, dan moet je inderdaad het wiel opnieuw uitvinden. Althans dat dacht ik. Gelukkig kom ik vrouwen en mannen tegen die graag hun tips en trics delen om anderen te helpen.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

Mijn gezin! Zonder hen was Viva la Vive niet mogelijk, zonder de steun van mijn partner kon ik dit niet zo snel doen. Daarnaast ben ik dankbaar voor mijn zakelijke netwerk, gaandeweg kom ik pareltjes tegen die mij weer inspireren om door te gaan met hetgeen waar ik mee bezig ben.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Omring jezelf met likeminded people! Wees niet bang om hulp te vragen als tegen dingen aanloopt. Nee heb je en Ja kan je krijgen.

Waar wil je over een jaar staan?

Zomer 2017 wil ik dat Viva la Vive een landelijk begrip is. De Healthy en Sexy Lifestyle movement is een begrip voor jong en oud waarmee ik mensen weer hun joie de vive weer kan teruggeven. Dat is wat ik graag wil.Vivian Acquah

Ik ben het meest trots op ...


op mezelf, voor wat ik nu doe!

Mijn grootste angst is ...


mensen niet weten te "betoveren"met Viva la Vive

Het beste advies van mijn moeder ...


is te geloven in mijn dromen

Het beste advies van mijn vader ...


is eigenwijs te zijn

De grootste les die ik heb geleerd ...


dat ik BIJZONDER ben en mag zijn!

Ik geloof ...


in een gezonde en sexy toekomst!

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


Healthy & Sexy Lifestyle

Mijn favoriete quote is ...


Don't Eat Less, Eat Right!

deel jouw verhaal
Reactie plaatsen