Inspiration360: Tien tips voor jouw bedrijf
06 oktober 2016 
5 min. leestijd

Inspiration360: Tien tips voor jouw bedrijf

Inspiration360 werd op 4 oktober voor de eerste keer georganiseerd in Ziggo Dome. Inspiration360 is een avondvullende show met Richard Branson, Bear Grylls, Al Gore en Anita Elberse. Zij spraken over hun ultimate survival van droom naar succes.

En YES ik had een kaartje in de zaal vlakbij het podium. Ik stel je graag eerst de gasten voor en deel vervolgens mijn tips die ik heb opgedaan tijdens Inspiration360.

Om half 2 ‘s-nachts stuiterde ik in mijn bed van alle inspiratie die ik heb opgedaan bij Inspiration 360. De onderstaande foto is gemaakt door Nico Alsemgeest.inspiration360

Inspiration 360: de gasten

Inspiration360 heeft een super gave lineup Richard Branson, Bear Grylls, Al Gore en Anita Elberse.

Richard Branson1 Richard Branson

Richard Branson startte als 16-jarige startte een tijdschrift. Inmiddels heeft Richard Branson een wereldwijd zakenimperium opgebouwd en miljarden verdiend. Met Virgin heeft hij meer dan 400 bedrijven.

Nader kennis maken met Richard Branson bekijk dan het onderstaande TED Talk interview.

Een tijd terug schreef ik een blog over Richard Branson.
Lees: Wat kan je leren van Richard Branson?

Bear Grylls

BEAR GRYLLSEdward (‘Bear’) Grylls is een Britse bergbeklimmer, militair avonturier, schrijver, televisiepresentator en motivatietrainer.

Bear is bekend over de hele wereld als een van de meest bekende gezichten van overleving en outdoor avontuur geworden. Hij werkt als internationale motivatietrainer en presenteerde het programma The Ultimate Survival op Discovery Channel. In het programma werd hij gedropt in een afgelegen gebied, en gefilmd terwijl hij overlevingstechnieken toonde. Barack Obama trok in 2015 samen met survival-expert Bear Grylls drie dagen door de wildernis in Alaska. De Amerikaanse president hoopte op die manier aandacht te vragen voor de klimaatverandering in het gebied.

Anita Elberse

anita-elberseDe Nederlandse Anita Elberse is professor aan de Business School van Harvard. In haar colleges Strategic Marketing in Creative Industries  behandelt ze op een bevlogen manier het zakelijke succes van bijvoorbeeld Beyoncé en LeBron James. Met uitpuilende collegezalen tot gevolg.

Anita is gefascineerd door succesvolle mensen. Als je basketballer LeBron James ziet, is meteen duidelijk dat die man gemaakt is om atleet te worden. Maar aanleg is maar een klein deel van het verhaal, vooral in de entertainmentwereld. Er zijn mensen die net zo goed kunnen zingen als Beyoncé of Adele, terwijl we nog nooit van ze hebben gehoord. Op de één of andere manier is daar iets mis gegaan. Zij vindt het interessant om te begrijpen waarom bepaalde mensen het wel halen en andere niet.”

“Dare to make big block buster bets.”

In deze video wordt zij nader voorgesteld.

Al Gore

Time magazine noemde Al Gore “een zakenman die de wereld wil veranderen.” Een milieu-, bedrijf-, en techvisionair die wordt gezien als één van ‘s werelds toonaangevendste activisten; voormalig vice-president Al Gore biedt een uniek perspectief op nationale en internationale kwesties, waaronder de risico’s van klimaatverandering en de toekomst van technologie. Al Gore heeft een geheel eigen blik op de mogelijkheden en uitdagingen die gepaard gaan met het creëren van een nieuwe digitale samenleving.

Al Gore gaf antwoord op drie vragen, moeten we veranderen, kunnen we veranderen en willen we veranderen.

[phxoptin id=1456581995]

Inspiration360: Tien tips voor jouw bedrijf

Tien tips voor jouw bedrijf die ik heb opgedaan bij Inspiration360. In willekeurige volgorde tips van de verschillende sprekers.

1 Doe het niet alleen voor het geld

Richard Branson zit met pretoogjes op het podium. Zijn tip is om het niet alleen voor het geld te doen. Doe het voor een groter iets. Richard Branson heeft zelf Virgin Unite opgericht.

2 Blijf proberen

Bear Grylls geeft het advies om altijd te blijven proberen. Ook al ga je kleine stapjes vooruit.

3 Doe iets unieks

Tip van Richard Branson, doe iets unieks. Hij vertelt over zijn Virgin Group. Zorg dat je iets unieks doet. Zo startte hij een vliegmaatschappij met in eerste instantie slechts 1 vliegtuig. Wat hij deed was iets unieks namelijk zijn klanten een te gekke ervaring bieden. Al snel kwamen er meer vliegtuigen.

4 Fouten maken is gezond

Anita Elberse geeft een pleidooi dat fouten maken gezond is, in middelmatigheid zit het probleem.

5 Start jong

Richard Branson geeft het advies om jong te starten. Grote voordeel als je jong bent is dat je nog hypotheek hebt, vaak ook nog geen partner. Je hebt letterlijk niets te verliezen. Ben al wat ouder? Als je een idee hebt geef het een kans.

6  Je bent altijd sterker met een team

Edward (‘Bear’) Grylls vertelt over zijn avontuur tijdens de beklimming van de Mount Everts. Om de top te bereiken heb je een geweldig team nodig. Dit geldt in sport maar ook als ondernemer.

7 Maak het fun

Maak het fun. Virgin heeft dit geweldig opgepakt in haar safety instructie.

8 Werk met mensen die beter zijn dan jou

Richard Brenson wordt gevraagd hoe kan je meer dan 400 bedrijven runnen? Zorg dat je altijd werkt met mensen die beter zijn dan jou.

Bij Virgin hebben ze een sterk staaltje arbeidmarktcommunicatie.

9 Focus op avontuur

Edward (‘Bear’) Grylls zegt focus op het avontuur. Beloop de paden die niet vaak belopen worden. Is er geen pad dan maak je je eigen pad.

[tweetquote]Ga voor het avontuur. Is er geen pad. Maak je eigen pad #inspiration360 #zzp[/tweetquote]

10 Laat je inspireren

Richard vertelt dat het erg belangrijk is om jezelf je blijven inspireren. In de onderstaande video vertelt Richard Branson het zelf.

Inspiratie

Ik heb volop inspiratie opgedaan. Ik heb leuke mensen ontmoet. Een toevallige ontmoeting met Rachella Martina. Enige tijd geleden heb ik haar mogen interviewen voor mijn podcast. Live had ik haar nog niet ontmoet. Tof dat ze puur toevallig 2 stoelen bij mij vandaan zat. Zij is blogcoach en gewoon een heerlijk mens met een aanstekelijk enthousiasme.

janneke en Rachella

In de pauze stond Winston Gerschtanowitz nog even na te praten. Hem wil graag in mijn podcast. Dus de stoute schoenen aan en hem gevraagd. Hem gemaild en nu afwachten maar ;-).

Twan Huys interviewde Al Gore. Hij is natuurlijk een meester in interviewen. Afwachten henkjansmitsof hij ook zelf te porren is om geïnterviewd te worden.

Bij het naar buiten gaan kwam ik Henkjan Smits (Henkjan aan elkaar) tegen. Ik kende hem alleen van de X-factor. Hij heeft een bedrijf in talent-en organisatie ontwikkeling.

Kortom volop inspiratie. Complimenten aan de organisatie Niels Houtepen.

Graag wil ik jou verder inspireren. Ben jij klaar om je dromen te realiseren? Ik help jou om van dromen naar DOEN te gaan.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen