Helweek

Helweek, 7 dagen die je leven veranderen. De dagen en weken vliegen voorbij. Welke weken brachten je dichter bij je doel? Wanneer had je echt het gevoel verder te komen? In de helweek verleg je je grenzen en doorbreek je je routine in 7 dagen.

De Noorse mental coach Erik Bertrand Larssen helpt je je dagelijkse routine te doorbreken en legt de lat hoger waardoor het mogelijk wordt meer uit je leven te halen. Ik doe mee! Jij ook?

De helweek is een groot succes. De helweek is in 16 landen uitgegeven en het is Nederland een van de best verkopende managementboeken van de laatste maanden.

HELWEEK – wat is het?

De gouden regels van HELWEEK

 • Start maandagochtend en stop zondagavond
 • Sta elke ochtend om 5.00 uur op
 • Ga elke avond om 22.00 uur naar bed
 • Werk extreem hard, wees gefocust en plichtsgetrouw
 • Ben bewust van jouw modus en focus
 • Ga weloverwogen om met verschillende rollen
 • Ben de hele week positief en handel oplossingsgericht
 • Ben daadkrachtig en proactief
 • Neem kwalitatieve rust
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk
 • Laat alle privéaangelegenheden tot de avond wachten
 • Gebruik geen social media onder werktijd
 • Beperk gesprekken met collega’s tot een minimum
 • Sport minstens één keer per dag
 • Eet de hele week gezond
 • Laat de tv uit

Helweek

Focus tijdens de helweek

Tijdens de helweek is er iedere dag iets waar je op focust.

Maandag: Vaste gewoontes
Dinsdag: Modus en focus
Woensdag: Timemanagement
Donderdag: Buiten je comfortzone
Vrijdag: Rust en herstel
Zaterdag: Innerlijke dialoog
Zondag: Plaats je leven in perspectief

Bezig met mijn helweekMijn eerste ervaringen met de helweek

Al een hele tijd had ik het boek de helweek in huis. Zondag besloot ik om mee te doen.

Maandag, eerste dag van de helweek

Maandag ochtend gaat de wekker om 5.00u. Pff dat valt niet mee, ik roep altijd dat ik geen ochtend mens ben. Eerst een glas water en een bakje havermout. Een beetje onwennig sta ik in de keuken. Buiten is het nog donker. Dan trek ik mijn gymschoenen aan om een rondje te gaan hardlopen.

Ik kom zo waar nog meer mensen tegen. De vogels fluiten al uit volle borst. Terug gekomen doe ik een aantal dingen waar ik al weken niet aan toe kom. Ah dat ruimt lekker op. Ik voel mij goed. Een overwinning. ‘s-Avonds rond half tien merk ik dat ik echt moe ben. Ik lig om 10 uur in mijn bed.

Dinsdag, tweede dag van de helweek

Slaperig kijk ik op de wekker. Ja het is echt waar, het is 5 uur. Hup mijn bed uit. Ik drink een groot glas water en trek mijn sportkleren aan. Ik begin de dag weer met hardlopen. Waw wat is het buiten mooi. De vogels geven een compleet concert. Dit keer kom ik niemand tegen. Het is super stil. Vandaag het gevoel bergen werk te hebben verzet. Heerlijk!

Woensdag, derde dag van de helweek

Vanochtend werd ik voor de wekker wakker. Ongelooflijk. Weer het zelfde ritueel, een groot glas water en hup even hardlopen. De ochtend besteed ik om deze blog te schrijven en een video over de helweek te maken. Ik hou je op de hoogte van mijn verdere ervaringen.

De andere ochtenden ga gebruiken om mijn lancering van volgende week voor te bereiden.

Donderdag, vierde dag van de helweek

Vanochtend heb ik het zwaar. Het kost behoorlijk wat moeite om eruit te komen. Maar eenmaal eruit blijft mij het vroege opstaan goed bevallen.

Vrijdag, vijfde dag van de helweek

En weer piept mijn wekker om 5 uur. Ik merk hoe duidelijker ik mijn doelen van de ochtend heb hoe meer ik uit mijn vroege uurtjes haal.

Zaterdag, zesde dag van de helweek

Het is vanochtend super stil op straat. Echt opgeschoten met de lancering van Jouw online Product in 90 dagen.

Zondag, de laatste dag van de helweek

Vandaag komt de vermoeidheid eruit. En misschien ook wel omdat je weet dat het de laatste dag is. Sporten helpt om mij weer fitter te voelen. De extra lichaamsbeweging tijdens de helweek bevalt mij erg goed.

Het opstaan was het zwaarst en de donderdagmorgen. Eenmaal eruit is het heerlijk. Ik heb bergen werk verzet en voel mij door meer te bewegen veel fitter.

Erik Bertrand Larssen over de helweek

In deze video geeft Erik Bertrand uitleg over de helweek.

Voorbereiding helweek

Ik ben zo maar in de helweek gestapt. Wil je er het maximale uithalen dan heb je 3 weken voorbereidingstijd nodig volgens Erik Bertrand Larssen.

In de voorbereidingsperiode heb je drie belangrijke opdrachten:

 • Je moet je eigen leven in kaart brengen.
 • Je moet definiëren op welke gebieden je in potentie de meeste vooruitgang kunt boeken, je zogenaamde verbeterpotentieel en waarop je gaat inzetten.
 • Je moet een concreet doel voor de helweek omschrijven en een strategie voor hoe je dat doel wilt bereiken.

GenadeloosGenadeloos

Genadeloos is het nieuwste boek van Bertrands en komt binnenkort uit in Nederland. Dit is de beste voorbereiding op de helweek. Erik Bertrands geeft aan dat het geen kwestie is van kunnen, maar van willen. Voordat je aan de slag gaat moet je eerst weten wat je wilt.

Vraag jij jezelf af hoe je jezelf kunt verbeteren en beter kunt presteren dan je voor mogelijk hield? Mental trainer Erik Bertrand Larssen schrijft simpel, zonder te versimpelen, over hoe jij je verborgen talenten kunt aanspreken en de beste versie van jezelf kunt worden. Hij laat zien hoe je een doel vindt, je jezelf ontwikkelt, je je gedrag verandert om je potentieel te bereiken en helpt je te durven gaan voor je dromen.

In de onderstaande video vertelt Bertrands zelf over zijn nieuwe boek Genadeloos.

Miracle Morning

The Miracle Morning is een boek waarin één specifieke gewoonte centraal staat. Het ochtendritueel. Hoe begin je jouw dag? Hal Elrod promoot het vroeg opstaan. Dit boek sluit heel mooi aan bij de helweek.

Hal Elrod laat je zien en ervaren dat je een enorme hoeveelheid energie vrij maakt door vroeger en anders op te staan. Dat je hier de rest van de dag enorm veel profijt van hebt en dat het ook doorwerkt op alle andere onderdelen van je werk.

Zit nu nog midden in de helweek en ik kan alleen maar zeggen dat mijn energie veel beter is. In de avond ben ik wel moe. Ik zorg dat ik op tijd op bed lig. Het geeft een enorme kick als je in de ochtend al zo veel hebt kunnen doen.

In de onderstaande lezing vertelt Hal Elrod over zijn Miracle Morning. De lezing duurt meer dan een uur maar echt de moeite waard om te kijken.

Gun jezelf een helweekHelweken

 • 22 – 28 juni 2015 – haal alles uit de langste week van het jaar
 • 21 – 27 september 2015 – herpak jezelf na de vakantieperiode
 • 25 – 31 januari 2016 – kickstart het nieuwe jaar!

Vijf uur

Doe jij mee met de helweek? Vijf uur in de ochtend opstaan? Deel hieronder jouw ervaringen

Als je dit artikel over de helweek waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.
Ditta
Door

Ditta

op 23 Mar 2015

en Janneke, hoe is het met je Helweek afgelopen? Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is of je nu er mee door gaat of dat het een week is en je daarna weer naar het oude patroon terug gaat?Groetjes Ditta van Vark-Beun www.CoachKrijgtKlanten.nl

Rieki
Door

Rieki

op 04 Dec 2015

Ja, daar ben ik ook wel benieuwd naar.

Rieki
Door

Rieki

op 04 Dec 2015

Goh Janneke, lijkt me interessant. Ik heb nog niet naar de filmpjes gekeken. Doe je nu in je eentje helweek? Heb je het boek er voor nodig? Als dit je 5de dag is wens ik je nog heel veel succes, Rieki

Janneke
Door

Janneke

op 29 Feb 2016

Ik heb in mijn eentje een helweek gedaan. Ik heb hem later nog eens gedaan met een paar collega ondernemers. Het boek is leuk om te hebben, je komt een heel eind met de bovenstaande adviezen.

Hetty
Door

Hetty

op 29 Feb 2016

Nou... Janneke reageert al meer dan een jaar niet...

Janneke
Door

Janneke

op 29 Feb 2016

Oeps, er tussen door geschoten.

Janneke
Door

Janneke

op 29 Feb 2016

Goed dat je mij herinnerd ;-)

Reactie plaatsen