Geen tijd?

“Ik heb niet genoeg tijd” wordt vaak als excuus gebruikt. Mensen zouden graag een bedrijf willen starten, een taal willen leren, een boek willen schrijven, noem maar op. Helaas heeft een dag maar 24 uur.

Geen tijd is geen excuus. Er is altijd voldoende tijd als je die goed besteed. Je hoeft niet je vaste baan op te geven.

Ik ben in maart de Academie voor Leren en Ontwikkelen gestart. Ik was zwanger van mijn tweede. Ik werk daarnaast bij een adviesbureau. Mensen vragen mij wel eens waar haal je in hemels naam met twee kleine kinderen de tijd vandaan om een eigen bedrijf te hebben.

Ik kijk bijna geen tv. Ik ga soms eens een uurtje later naar bed of als de jongste telg vroeg wakker is schrijf ik na de eerste voeding een artikel op mijn blog. Je hoeft echt geen nachtenlang door te halen. Een paar uurtjes in de week is genoeg om iets te starten.

Wanneer je iets graag genoeg wilt, dan maak je tijd, ongeacht je andere verplichtingen. Het probleem bij de meeste mensen is dat de meeste mensen niet graag genoeg willen. Verzin geen uitvluchten om jezelf te rechtvaardigheden.

De enige die jouw dromen kan waarmaken ben jezelf. Ga de strijd aan met tijdsverspillers.

Ik kan je daarnaast het boek Slik de kikker van Brian Tracy aanraden. Hij geeft 21 praktische stappen die je helpen meer belangrijke taken gedaan te krijgen.

Tot slot is het nooit het ideale moment om te starten. Altijd is er wel een reden om niet te starten. Als je tips wilt om te starten klik dan hier>>>.

Seth Godin heeft het boek Poke the Box geschreven. Dit is een oproep om het initiatief te nemen in je werk of in je leven. Poke the Box kan je de schop onder je kont geven en je wakker schudden.

Ik ben benieuwd of ik jou ook wakker heb kunnen schudden. Ik ben benieuwd, laat hieronder een reactie achter.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Anne Raaymakers
Door

Anne Raaymakers

op 17 Aug 2011

Goed blog, Janneke! Je staat er inderdaad van versteld hoeveel tijd het oplevert als je geen tv kijkt. Of als je heel vroeg opstaat. s'Ochtends doen ik veel meer dan s'avonds. Dan ga ik liever een uurtje later naar bed.

Anette
Door

Anette

op 30 Aug 2011

Ja, wakker schudden, dat is al gebeurd, maar dan zal ik niet te lang op jouw interessante website blijven, maar aan mijn eigen nieuwe site doorgaan. Maar ik lees de berichten graag!

Janneke
Door

Janneke

op 30 Aug 2011

bedankt voor je reactie, en veel succes!

Reactie plaatsen