Wat blijf jij uitstellen?
25 juli 2014 
2 min. leestijd

Wat blijf jij uitstellen?

Heb jij een project of doel wat je maar blijft uitstellen? We hebben er allemaal wel één. Je vertelt jezelf dat je begint … als je tijd hebt. Wat houdt je tegen? Wat staat je in de weg? Gebrek aan initiatief?

Gebrek aan middelen? Er is één ding wat je met zekerheid kan zeggen, je zal het nooit afronden als je niet begint.

Waar wacht je nog op?

Het geheim is om gewoon te beginnen. Stel het niet uit. Wij hebben allerlei redenen om niet te starten. Soms besteden we meer tijd aan het uitleggen waarom we niet zijn begonnen dan daadwerkelijk aan het project te werken.

“Het is niet een goede tijd.”

“Als ik geld genoeg heb, dan…”

“Als ik later, dan…”

“Als de tijd rijp is, dan….”

“Ik zal beginnen als de dingen weer normaal zijn.”

Klinkt dit bekend?

Ik heb nieuws voor je. Het leven is niet van plan te vertragen. Of jouw doel nu groot is of klein, de eerste stap die je moet nemen is gewoon te beginnen.

Ik ben zelf  mijn bedrijf gestart toen ik zwanger was van mijn zoon Twan. Ik kreeg reacties: “zou je dat nu wel doen?” “Het is niet de juiste tijd, niet het juiste moment.” “Zou je niet wachten tot na je zwangerschap?” Ik ben gewoon begonnen, het is nooit het juiste moment. Begin gewoon.

Hier zijn een paar tips om je te helpen om te starten.tips-om-te-starten

  • Jump – Soms moet je gewoon springen. Spring in het zwembad. Soms is dat net het sprongetje wat je nodig hebt om iets echt geweldigs te beginnen. Wees niet bang en jump!
  • Maak duidelijk waar je aan begint – Soms zijn we niet begonnen, omdat ons project of doel is te vaag is. “Ik ga aan de slag!” Wat betekent dat precies? Ben je aan het trainen voor een halve marathon? Ga je 10 kilo afvallen? Wat zijn de specifieke kenmerken? Wat wil je precies gaan doen?
  • Stel een Deadline – Veel projecten blijven hangen omdat je geen deadline hebt. Je blijft zeggen dat je dat boek gaat schrijven, maar heb je een
    deadline? Zonder een einddatum zal je geneigd om het wederom uit te stellen.
  • Vertel het aan anderen – Soms heb je hulp nodig bij het ​​opstarten. Vraag vrienden, familie, collega’s en mentoren te helpen je te motiveren en je te ondersteunen bij jouw project of doel.

Een stap dichter bij de finish

Het geheim is om gewoon nu te starten. Stel het niet uit. De meeste mensen wachten en wachten. En uiteindelijk is de gelegenheid voorbij. Het goede moment dat komt nooit.

Belangrijk: Waar wacht jij nog op?

Ik daag je uit om hieronder bij de reacties jouw doel of project te zetten met een deadline. Wat ga je doen? En wanneer is het klaar? Wat wordt jouw eerste stap? Zo kunnen we elkaar ondersteunen om daadwerkelijk te starten!! Veel succes met starten!

Als je dit artikel over uitstellen interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die een zetje in de rug nodig heeft – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen