Drive - de verrassende waarheid over wat ons motiveert
14 januari 2011 
0 min. leestijd

Drive - de verrassende waarheid over wat ons motiveert

In het onderstaande filmpje wordt op een fantastische wijze uitgelegd waar het boek Drive van Daniel Pink over gaat. Je mag alles vergeten over hoe je mensen moet motiveren. Daniel Pink laat zien dat het anders in elkaar zit. Het geheim van goed presteren, plezier en zin in je leven en werk is de intrinsieke motivatie.

Drive

Daniel Prink laat zien dat de geaccepteerde wijsheid over mensen motiveren niet meer werkt. De oude manier van belonen en straffen werkt voor de meeste taken niet meer.

Kijk maar eens naar de effecten bij banken. Het gevolg van verkeerde beloning is het leveren van slechte kwaliteit en uiteindelijk dat je minder betrokken raakt. Wat dan wel? Bekijk de video.

Daniel Pink is ook bij TED geweest over dit onderwerp:

Meer lezen over Daniel Pink

Een compleet nieuw brein

De enige carrièregids die je ooit nodig zult hebben

Als je dit artikel over motivatie waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Reactie plaatsen