20 top vrouwelijke online ondernemers van 2016
27 juni 2016 
10 min. leestijd

20 top vrouwelijke online ondernemers van 2016

Vrouwelijke ondernemers timmeren hard aan de weg. Steeds meer vrouwen ondernemen en steeds meer ook online. Een derde van de startende ondernemers is vrouw. De gemiddelde leeftijd van de startende ondernemer is 38 jaar. Eerder zette ik 20 vrouwelijke top online ondernemers op een rijtje.

In mijn podcast heb ik weer een heel aantal nieuwe en bekende dames mogen interviewen. Tijd voor een update.

Wat ze allemaal gemeen hebben is een bepaalde passie voor hun vak. Mijn advies is hen te leren kennen. Bezoek hun websites, volgt hen via twitter of facebook. In willekeurige volgorde 20 toppers!

eva-van-zeeland1 Eva van Zeeland – Miss Natural

twitter: @MissNatural

Eva van Zeeland is de oprichter en eigenaar van Miss Natural Lifestyle. Eva van Zeeland is in 2011 gestart met Miss Natural, een educatief platform en community, waar natuurlijke voeding en biologisch eten centraal staan. Eva heeft een passie voor alles omtrent de natuurlijke levensstijl en deed haar kennis op tijdens de opleiding orthomoleculaire geneeskunde en jarenlange ervaring in de fitness branche.

Haar tweeling van 4 jaar is haar grootste motivatiebron om natuurlijk te leven. Eva heeft in haar leven nog nooit een dieet gevolgd en calorieën tellen lijkt haar een erg saaie activiteit! “Leer weer te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en vergroot zelf je kennis over voeding”. Miss Natural is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot meer dan 200.000 bezoekers per maand. Ja, je leest het goed per maand. Eva is al meerdere keren genomineerd voor de e-chick award.

Eva van Zeeland was te gast in mijn podcast Power Talks met Janneke Stielstra.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/powertalks/PT-019.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

2 Melanie Duncan – Entrepreneuress Academy

melanie-duncantwitter: @MelanieDuncan7

Melanie Duncan is samen met haar man oprichter van de Online Edge Academy. De Online Edge Academy is een online membership site die ondernemers traint hoe je je business kunt laten groeien. Afgelopen zomer had ik met haar een mastermind in Parijs. Melanie is niet alleen een erg goede coach maar ook stik aardig.

tamara-beekmans3 Tamara Beekmans – Vrouwenacademie

twitter: @Vrouwenkracht0

Tamara Beekmans helpt hooggevoelige vrouwen als zij vast komen te zitten in overlevingsmechanismen en beschermingsstrategieën.

Tamara Beekmans helpt  hooggevoelige vrouwen te transformeren naar het hartsbewustzijn. Als je geen beperkende overtuigingen meer hebt dan kan je makkelijker luisteren naar je hart.

Tamara Beekmans was te gast mijn podcast Power Talks met Janneke Stielstra.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/powertalks/PT-014.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

laura babeliowsky4 Laura Babeliowsky – Bouw een bloeiend bedrijf

twitter: @laurababel

Laura Babeliowsky is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze letterlijk duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten vinden en (zeer) goed te verdienen.

Laura haar missie is 100.000 coaches/trainers/adviseurs helpen om minimaal 100.000 euro te verdienen per jaar. Ze schreef hier ook een boek over: Het geheim van 100.000 euro per jaar.

Laura Babliowsky was te gast in mijn podcast Power Talks met Janneke Stielstra.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/powertalks/PT-010.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

ellen-de-lange-ros5 Ellen de Lange-Ros – Faxion

twitter: @EllenFaxion

Ellen de Lange-Ros helpt ondernemers en zelfstandigen sneller te groeien. Wil je online media slim inzetten, zonder online overlast? Ontdekt hoe ook jij meer fans krijgt door online media slim in te zetten. Meer weten lees haar twee boeken:

Een zaak van fans: Wil je meer fans krijgen, online media slim inzetten en goed geld verdienen?

Een zaak van zacht werken: Wil jij harder groeien door zachter te werken? Niet zwoegen of zweten, maar zweven? Niet langer haasten, maar tijd maken.

Ellen de Lange – Ros was te gast in mijn podcast Power Talks met Janneke Stielstra.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/powertalks/PT-021.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

7 Carrie GreenFemale Entrepreneur Association

twitter: @FEAtweets

Carrie Green wilde een online plek creëren waar de verhalen van vrouwelijke ondernemers uit de hele wereld gedeeld zouden worden. Dit om vrouwen te helpen succesvol te worden, te inspireren en ideeën uit wisselen.

Inmiddels zijn er honderden verhalen gepubliceerd van vrouwen over de hele wereld en die verhalen hebben weer duizenden vrouwen geïnspireerd.

katinka-michiels8 Katinka Michiels

twitter: @Power2Bloom

Katinka Michiels heeft twee bedrijven. Zij is eigenaresse van Legally raw en Power2Bloom. Katinka deelt op een heerlijk speelse manier haar boodschap. Zij heeft een enorm tempo, ze is een echt actie beest. Zij helpt coaches die online willen ondernemen.

Katinka Michiels was te gast in mijn podcast Power Talks met Janneke Stielstra.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/powertalks/PT-009.mp3″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true” ]

petra-iuliano9 Petra Iuliano – Iuliano

twitter: @PetraIuliano

Petra Iuliano is een dame die eerst enorm veel ervaring bij grote bedrijven heeft opgedaan en nu haar kennis deelt met zelfstandige ondernemers. Ze leert ondernemers hun omzet verdubbelen. Ik ben een aantal keer gastspreker bij haar 2 daagse training geweest.

Samen met Jeanet Bathoorn schreef zij het boek 50 verdienmodellen. Meer zichtbaarheid, meer impact , meer omzet.

In de onderstaande video legt zij haar waarom zij een eigen bedrijf heeft. Een prachtig verhaal waarmee zij inspireert! Vroeger geloofde zij nergens in en had een heel laag zelfbeeld. Dankzij haar ouders kan haar brein nu dansen.

cindy-vranken10 Cindy Vranken – @Mega Cindy

twitter: @CindyVranken

Cindy Vranken ken ik nog niet zo heel erg lang. Ik zag haar voor het eerst op een event van Femke Hogema (zie hieronder). Mega Cindy timmert hard aan de weg.

Cindy wil ondernemers weer laten stralen in hun bedrijf. Door ze te leren verkopen vanuit hun hart kunnen zelfstandigen zich richten op hun passie en talent.

11 Petra Fehring

twitter: @PetraFehring

Petra-FehringPetra Fehring helpt en coacht virtueel assistenten om meer succesvol te zijn. Ze stimuleert hen om te laten zien wat ze in hun mars hebben en hun eigen expertise en kwaliteiten in te zetten.

Sinds 2008 is Petra een succesvol zelfstandig ondernemer. In deze periode heeft ze gemerkt hoe lastig het is om vanuit zelfstandig ondernemerschap zoveel verschillende taken zelf uit te voeren en te managen. Wat ondernemers nodig hebben is de ervaring en expertise van een assistent die taken uit handen kan nemen en hen kan ondersteunen bij de groei van hun bedrijf.

ibora-zant12 Ibora Zant

twitter: @IboraZant

Ibora Zant is Hypnotherapeut en Business Coach. Ontwikkelaar van de Anti-Sabotage Methode™ en Founder van Business Doorbraak-Formule.

Zij helpt coaches en trainers een succesvolle (online) business op te bouwen en meer winst te genereren.

13 Annemieke Tissink

twitter: @AnnemiekePUURST

Annemieke Tissink Op haar 19e, had zij al een eigen bedrijf. Ze merkte dat je dan toch echt naar buiten moet om als ondernemer te overleven… Daarom heeft zij zich vanaf die tijd verdiept in marketing, communicatie en ondernemerschap.

Vanaf 2010 richt zij zich op het coachen van ondernemers in het bereiken van zichtbaarheid en succes door een aantrekkelijk en onderscheidend bedrijf waarmee zij een gezond inkomen kunnen verdienen.

simone-levie14 Simone Levie

twitter: @SimoneLevie

Simone Levie leert ondernemers hoe zij online trainingen en programma’s kunnen maken, publiceren en verkopen. Zij is een van de weinige business coaches die spiritualiteit koppelt met ondernemen. Bezieling koppelt met geld verdienen.

15 Marloes Halmans – Ondernemen vanuit je hart!

twitter: @MarloesHalmans

marloes-halmansMarloes Halmans is ondernemers mentor. Sinds 2007 werkt zij als loopbaancoach en ondernemersmentor. Nadat zij vanaf 2007 haar praktijk voor loopbaancoaching en Personal Branding tot een goedlopend bedrijf had gemaakt, besloot zij zich vanaf 2015 intensiever te gaan richten op het begeleiden van ondernemers.

Marloes Halmans was te gast in mijn podcast Power Talks met Janneke Stielstra.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/powertalks/PT-005.mp3″ title=”05 Marloes Halmans – Onderneem vanuit je hart” artist=”Power Talks met Janneke Stielstra” image=”https://media-01.imu.nl/wp-content/uploads?url=jannekestielstra.nl/2016/02/powertalks-podcast-met-janneke-stielstra-600×600.jpg” social=”false” ]

16 Annic van Wonderen – Annicvw.com

twitter: @Annicvw

annic-van-wonderenAnnic van Wonderen is ondernemer, consultant en eigenaar van haar bedrijf Van Wonderen Publishing & Consultancy. Daarnaast is ze online & social media influencer en expert en sinds september 2015 ook YouTuber.

I Love Fashion News werd in 2009 opgericht door Annic en groeide al snel uit tot de grootste mode nieuwssite van Nederland met een bereik van 2,4 miljoen bezoekers per maand. Sinds september 2015 is I Love Fashion News omgedoopt tot Annicvw.com en is ze haar eigen YouTube kanaal gestart.

jakolien-sok17 Jakolien Sok

twitter: @jakolien

Jakolien Sok is eigenaar van Boosting Your Brand™. Zij helpt vrouwelijke ondernemers met Business Boosting, Online Marketing & Web Design.

18 Femke Hogema

twitter: @FemkeHogema

Femke-HogemaFemke Hogema leert ondernemers om meer grip te krijgen op cijfers. Zij heeft een passie voor financiën en ook voor mensen. Femke Hogema schreef de inmiddels bestseller “Financien voor ZZP’ers”. Hierin legt zij op een eenvoudige manier uit hoe je meer grip op je cijfers kunt krijgen.

Om een gezond bedrijf te runnen hoef je geen financieel expert te zijn. Maar je moet wel de grote lijnen snappen.

Femke Hogema was tevens te gast in mijn podcast Power Talks.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/powertalks/PT-007.mp3″ title=”07 Femke Hogema: Neem geen boekhouder” artist=”Power Talks met Janneke Stielstra” image=”https://media-01.imu.nl/wp-content/uploads?url=jannekestielstra.nl/2016/02/powertalks-podcast-met-janneke-stielstra-600×600.jpg” social=”false” ]

19 Anne Raaymakers – Fanfactor

Anne Raaymakerstwitter: @anneraaymakers

Anne Raaymakers heb ik jaren geleden leren kennen tijdens een NLP opleiding. Zij heeft mij onder andere geïnspireerd om mijn eigen bedrijf te starten. Ik liep al jaren rond om een eigen blog te starten. Met haar BLT methode (bloggen, linkedin en twitter) liet Anne mij zien dat het eigenlijk super makkelijk is om een blog te starten.

Haar missie is te zorgen dat ondernemers succesvol worden met doen waar ze goed in zijn. Daarmee wil ze iets terug geven aan de samenleving. Ze streeft er naar een voorbeeld te stellen voor het inzetten van talenten door kennis en succes te delen, niet alleen in de zakenwereld, maar overal ter wereld. Met haar bedrijf Fanfactor leert ze ondernemers hoe je fans maakt van je klanten.

Anne hielp al meer dan 4000 mensen geholpen met Facebook marketing succesvol te zijn.

Anne Raaymakers was te gast in mijn podcast Power Talks met Janneke Stielstra.

[smart_track_player url=”http://traffic.libsyn.com/powertalks/PT-002.mp3″ title=”02 Anne Raaymakers vertelt hoe je volle zalen trekt” artist=”Power Talks met Janneke Stielstra” image=”https://media-01.imu.nl/wp-content/uploads?url=jannekestielstra.nl/2016/02/powertalks-podcast-met-janneke-stielstra-600×600.jpg” social=”false” ]

Marie Forleo20 Marie Forleo – Marie Forleo

twitter: @marieforleo

Marie-Forleo is een Amerikaanse business coach die zeer succesvol is met haar programma B-school (een aanrader!) Daarnaast heeft zij wekelijks de Marie TV show waar zij vragen beantwoordt van lezers, inspirerende mensen interviewt en elke keer weet te verrassen. Marie werd genoemd door Oprah als een ware nieuwe leider voor de volgende generatie en is één van de snelst groeiende bedrijven van 2014.

Power Talks met Janneke Stielstra

In mijn podcast Power Talks met Janneks Stiesltra interview ik nog meer inspirerende en succesvolle ondernemers, opinieleiders, bestseller auteurs en andere mensen die een verschil maken in deze wereld.

Een heel aantal van deze top vrouwelijke online ondernemers heb ik al mogen interviewen voor mijn podcast. Ga naar Power Talks met Janneke Stielstra om de uitzendingen te beluisteren.

Welke online vrouwelijke ondernemer wil jij graag toevoegen?

Laat je inspireren en leer van deze vrouwen! Wie zou jij nog willen toevoegen aan deze lijst? Laat hieronder jouw reactie achter.

Als je dit artikel over vrouwelijke online ondernemers waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Sandra
Door

Sandra

op 27 Jun 2016

Hallo Janneke, Mooie interviews. Erg interessant en toegevoegde waarde. Antje Boek is ook een erg goede online ondernemer. Zij traint en coacht hoogbegaafde ondernemer. Zij is tot nu toe de eerste en enige hoogbegaafdencoach voor ondernemers. Misschien ook erg interessant om haar te interviewen, omdat dit wel erg interessant is.Haar website is www.antjeboek.nl Groetjes Sandra

Janneke
Door

Janneke

op 27 Jun 2016

Dank je, ik ga eens kijken!

Sherrol
Door

Sherrol

op 27 Jun 2016

Mooi artikel! Ik wil graag Debbie Bernasco aan het lijstje toevoegen. Ze helpt elke ondernemer een echte lovebrand te worden met haar I love your brand methode. Dat doet ze met veel passie en liefde. Ze heeft een bijzondere manier van coachen. Het is zeker de moeite waard haar te interviewen! Haar website is www.iloveyourbrand.nl

Wilma Massop
Door

Wilma Massop

op 28 Jun 2016

Hele leuke opsomming waarvan ik al vele vrouwelijke ondernemers volg om zelf inspiratie op te doen als ondernemer. Diegene die ik mis in het rijtje is Reggy Nelissen; Reggy weet als geen ander ondernemers te raken en ze van daaruit weer op weg te helpen om hun business te laten groeien! Ik ben heel blij met haar als coach!!

Klant
Door

Klant

op 04 Sep 2016

Margriet Spijksma vind ik wel echt missen. Zij inspireert vele vrouwen om te gaan leven/ondernemen in wat zij echt willen. En haar marketing is uitsluitend online (m.n. Via Facebook)

Winifred Geurts
Door

Winifred Geurts

op 05 Sep 2016

Mooi dat je deze lijst voorbij laat komen! Rineke Derksen van www.gelukkighb.nl past hier zeker bij. Ze is ook genomineerd door OPZIJ en staat op de Impact Award-lijst.

Debora Zachariasse
Door

Debora Zachariasse

op 12 Jul 2017

Mooi, al die ondernemers die anderen helpen om ook te ondernemen. Fantastisch om elkaar zo op te tillen en te inspireren! Wie ik mis: Nienke Gottenbos, alias de Poepdokter met haar geweldige blog De Groene Vrouw. https://groenevrouw.nl Omdat ondernemen alleen leuk blijft als je gezond blijft en voeding is daarvoor wel de basis.

Reactie plaatsen