Wat kan je leren van Sir Ken Robinson
02 maart 2012 
in Leren
2 min. leestijd

Wat kan je leren van Sir Ken Robinson

De wereld verandert sneller dan ooit. Dit vraagt om een nieuwe kijk op leren en ontwikkelen.

Sir Ken Robinson laat zien dat onderwijs zoals wij dat nu inrichten niet meer van deze tijd is.

Ik ben bezig om een basisschool uit te zoeken voor mijn dochter. In 2013 mag ze al weer naar de basisschool.

Ondanks alle beschikbare expertise in de wereld heeft niemand enig idee hoe de wereld er over vijf jaar uit zal zien. Laat staan als zij straks de arbeidsmarkt gaat betreden. Deze onvoorspelbaarheid is uitzonderlijk.

Nieuwe kijk op leren

Ik laat je graag kennis maken met Sir Ken Robinson, een degelijke ietwat saai ogende Britse professor. Hij heeft mensen over de hele wereld laten zien dat onderwijs zoals wij dat nu inrichten niet van deze tijd is. In een verschillende TEDTalks maakt hij met humor en feiten duidelijk dat het onze verantwoordelijkheid is om het onderwijs fundamenteel anders te gaan benaderen en inrichten.

Bekijk hier de TEDTalks van Sir Ken Robinson.

TEDTalk opgenomen in 2006

TEDTalk opgenomen in 2010

Het Element

Sir Ken Robinson heeft verschillende boeken geschreven. Na het kijken van de TEDtalks heb ik zijn boek Het Element in huis gehaald. Zijn boeken worden beschouwd als standaardwerken op het gebied van onderwijsvernieuwing. Ook benadrukt hij het belang creativiteit in het leren.

Het element is het punt waar natuurlijk talent en persoonlijke passie elkaar ontmoeten. Als mensen in hun element zijn, zijn ze het meest zichzelf, het meest geïnspireerd en halen ze het beste uit zichzelf.

Het Element is gebaseerd op de verhalen van een breed scala van mensen, van ex-Beatle Paul McCartney aan Matt Groening, de maker van The Simpsons, van Meg Ryan naar Gillian Lynne, die een choreografie van de Broadway-producties van Cats en The Phantom of the Opera, en van schrijver Arianna Huffington naar de bekende natuurkundige Richard Feynman en anderen, waaronder zakelijke leiders en atleten.

Het onderstaande filmpje toont aan dat het niet gaat om hoge cijfers op school maar dat er meer vormen van intelligentie en talenten zijn.

Sir Ken Robinson laat zien dat leeftijd en beroep geen barrière hoeft te zijn en als we eenmaal ons pad gevonden hebben, we anderen kunnen helpen om hetzelfde te doen. Het onderstaande filmpje gaat nog dieper in op “Het Element”.

Sir Ken Robbinson over passie

Ken Robinson is van mening dat iedereen wordt geboren met buitengewone mogelijkheden. Laat je inspireren door Sir Ken Robinson om je passie te volgen.

Nieuw boek op komst van Sir Ken Robinson

Goed nieuws Sir Ken Robinson begint aan zijn nieuwe boek. Dit meldde de befaamde schrijver via Twitter.

sirkenrobinson-twitter

Keuze basisschool

Maandag is het open dag op de mogelijke basisschool voor mijn dochter. Ik ben benieuwd of hier het gedachtegoed van Sir Ken Robinson is doorgedrongen.

Ben je geïnspireerd geraakt, deel dit artikel door op één van de onderstaande knoppen te klikken.

Klik hier om mijn gratis e-book te downloaden >>>

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen