Wachten - nuttig besteden?
18 mei 2011 
1 min. leestijd

Wachten - nuttig besteden?

Gemiddeld wachten we twee jaar van ons leven. In de rij, in de wachtkamer, op school, op het perron, bij de brievenbus: wachten, wachten, wachten. Ik wacht op dit moment op het moment dat onze baby denkt te gaan komen.

Ik dacht ik kan deze tijd mooi besteden aan een artikel over het nuttig besteden van de tijd dat je moet wachten.

Wachten tijdverspilling?

wachten: nuttig besteden?De meeste mensen hebben een hekel aan wachten. Grote kans dat je wachten tijdverspilling vindt en je al je tijd zo nuttig mogelijk wil besteden. Er kwamen bij mij al meteen wat tips naar boven drijven: het luisteren naar audioboeken, het meenemen van een leesmap waarin je artikelen bewaard waar je nooit aan toe komt om te lezen enz. Na wat rondkijken op het internet is wachten toch niet zo erg.

Wachten is goed voor je

Wat blijkt: wachten is namelijk goed voor je. Dat nuttig besteden doe dat dus maar niet.  Op de momenten dat je niets doet, op de momenten dat je hoofd nergens mee bezig is komen de beste ideeën naar boven. Wachten is een moment waarin we tot rust komen, onze hersenen hoeven even niets ingewikkelds te doen. Als je de volgende keer ergens staat te wachten geniet er dan van en wacht op die goede ideeën die komen gaan. Toch nog een tip: zorg dat je altijd een notitieblokje en een pen of potlood bij je hebt om deze goede ideeën op te schrijven.

Ik ga ook weer verder met wachten en wie weet krijg ik ook nog hele goede ideeën…. Doe mij een plezier druk op de tweet of like button of laat één van je goede ideeën hieronder achter die je  tijdens het wachten hebt gekregen.

Ik hou jullie op de hoogte als de baby er is.

Groetjes

Janneke Stielstra

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen