Waarom hebben we zo veel moeite om keuzes te maken?
28 maart 2011 
0 min. leestijd

Waarom hebben we zo veel moeite om keuzes te maken?

Keuzes maken niet jouw sterkte kant? Stel je het maken van keuzes uit, of kies je niet. Ondernemen is keuzes maken voor gevorderden. Snelle beslissingen is één van de belangrijkste vaardigheden van succesvolle ondernemers.

Waarom hebben we zo veel moeite om keuzes te maken? In dit artikel ontdek je waarom keuzes maken zo moeilijk is.

– Angst om verkeerde keuzes te maken

– Angst voor afwijzing

– Alle opties open willen houden. Realiseer je dat geen keuze ook een keuze is. Of iemand anders kiest voor jou

– Consequenties niet kunnen overzien

– Gevoel dat eens gekozen altijd gekozen is

We zijn geneigd te denken dat we niet meer terug kunnen of geen andere mogelijkheden meer hebben als we eenmaal een beslissing hebben genomen. Dat een keuze voor een nieuwe baan automatisch betekent dat je daar levenslang aan vastzit. Eens gekozen, blijft gekozen, denken we. Terwijl dat in de praktijk natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn.

Meer leren over keuzes maken>>>

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over keuzes maken waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen