Vrolijkste dag 2012

Stond je vanochtend al vrolijk naast je bed te springen en vind je iedereen aardig? Dat is niet zo gek. Het is vandaag namelijk de vrolijkste dag van het jaar!

Ik zou zeggen geniet van deze heerlijke dag. Hoe komt het nu dat je juist vandaag zo vrolijk bent? De Britse psycholoog Cliff Arnall stelt dat de vrijdag die het dichtst ligt bij de dag waarop de zomer begint de dag is waarop de meeste mensen standaard vrolijk zijn.

Formule vrolijkste dag

De formule die Arnall gebruikt, is: O + (N x S) + Cpm/T + He. O staat voor buiten zijn, N voor natuur, S voor sociale interactie, Cpm voor herinneringen aan vakanties van vroeger, T voor de temperatuur en He voor het vooruitzicht op de vakantie. “De mensen denken nu vooral aan de crisis, maar dat heeft niets te maken met de factoren die geluk bepalen. Die hebben vooral te maken met tijd doorbrengen met mensen die je leuk vindt en buiten rondlopen in het warme weer”.

Jochem Mijer heeft een mooie stukje cabaret gemaakt over mijn dag. Mocht het nog niet jouw dag zijn kijk dan even naar het onderstaande filmpje. Wedden dat het jouw dag wordt?

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Geef meer mensen de vrolijkste dag!! Deel dit met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die je een vrolijke dag toewenst – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen