The power of the heart

The power of the heart is een geweldige film die ik een tijdje terug heb mogen bekijken. The power of the heart is van de regisseur van “the Secret” en gaat over de verbluffende kracht en intelligentie van het hart.

Het is lang geleden dat een film mij zo diep geraakt heeft. Je zult nooit je volledige potentie bereiken als je niet je hart opent.

power-of-the-heartBaptist de Pape maakte een film en een boek over leven vanuit je hart. Hij interviewde 18 invloedrijke persoonlijkheden van onze tijd, onder wie: Paolo Coelho, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Maya Angelou.

Er lopen verschillende verhalen door elkaar heen. Elk met een bijzonder verhaal over het leven vanuit je hart.

Wat mij diep raakte was het verhaal van een jonge Tutsi vrouw die de verschrikkelijke afslachting door de Hutu’s ternauwernood heeft overleefd. Haar verhaal is bloedstollend en ongelooflijk indrukwekkend.

The power of the heart

Een enorme eyeopener voor mij was dat de activiteit van het hart eerder reageert en verandert dan het brein. Het hart stuurt (meetbare) signalen naar ons brein dat er vervolgens op reageert.

De hart-brein verbinding blijkt een grote rol te spelen. Er lopen zenuwbanen van de hersenen naar het hart en banen van het hart naar de hersenen. Verrassend genoeg stuurt het hart meer signalen naar de hersenen dan de hersenen sturen naar het hart.

 Power of the heart

 Trailer The Power of the Heart

Bekijk hier vast een voorproefje van de film The power of the heart.

Interview met Baptist de Pape

Baptist de Pape heeft rechten gestudeerd en stond op het punt een zeer lucratief contract te tekenen met een advocatenkantoor op de Zuidas in Amsterdam toen hij besloot dit toch maar niet te doen. Want hij zag zichzelf simpel gezegd, niet écht zijn leven slijten in een grijs pak op de Zuidas. Zonder enige kennis hoe je film maakt is hij aan de slag gegaan. Zoals hij het zelf aan gaf heeft hij zijn hart gevolgd.

Power of the heart gezien?

Heb jij de Power of the heart gezien? Ik ben heel erg benieuwd wat jij van de film vindt. Laat hieronder jouw ervaringen achter.

Vertrouw op je hart, dat klopt.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Gina
Door

Gina

op 06 Jan 2020

ik zou zo graag de film zien, maar ik kan er nergens aan geraken. Hebt u een idee hoe ?

Reactie plaatsen