Smartphones moeten verboden worden...
13 juni 2012 
1 min. leestijd

Smartphones moeten verboden worden...

Ik ben vandaag heerlijk met mijn zoon en dochter naar de Belvertshoeve, een restaurant met een kinderboerderij en een speeltuin geweest. Er waren jonge geitjes op de kinderboerderij. Mijn dochter ging helemaal los op de trampoline. Maar wat ik echt erg opvallend vond was dat ik de enige was zonder telefoon. Het leek wel of iedereen alleen maar aandacht had voor zijn telefoon.

Hoe meer ik om mij heen keek hoe meer ik geschokt was.

Om mij heen zijn volwassenen alleen maar bezig met hun telefoon

Misschien ligt het aan de naam van het restaurant de BELvertshoeve? Een vader ziet zijn dochter nauwelijks en reageert afwezig als het meisje enthousiast naar haar vader toekomt. Hij heeft alleen maar oog voor zijn mobiel.

Een oma haalt haar gloednieuwe iPhone uit haar tas om nog even wat zaken te regelen? Een vader heeft zijn laptop uitgeklapt en zit op het terras zijn mail weg te werken. Een opa met zijn kleinzoon die constant met zijn smartphone in de weer was.

Wat is dit?

Zijn al die funk#@^* mails, facebook, twitter of wat er dan ook gedaan wordt echt zo belangrijk? Geniet van de korte momenten met je kinderen en je kleinkinderen! Als je terug kijkt heb je dan spijt dat je niet dat ene mailtje op tijd hebt beantwoord of kijk je terug op een geweldige middag met je (klein)kinderen in de speeltuin.

Grote emmer water

Ik kreeg de neiging om een grote emmer met water te pakken en daar al die smartphones in te gooien. Het meest schokkende vond ik dat opa’s en oma’s net zo hard mee doen aan deze waanzin. Dan ben ik toch wel erg blij met mijn moeder en schoonmoeder die nooit bereikbaar zijn op hun mobiel.

Video alleen aandacht voor telefoon

Schokkende video! Alleen maar aandacht voor de telefoon. Geen aandacht voor persoonlijk contact. Leef in het NU.

Infobesitas

Ik zit tussen een stelletje informatie junks. Infobesitas wordt dit ook wel genoemd. Wie aan infobesitas lijdt, wil constant zijn informatiehonger bevredigen, vanuit de angst om iets te missen. Zo iemand kijkt voortdurend zijn mails na, checkt geregeld zijn profiel op verschillende netwerksites en wordt onrustig als zijn gsm geen bereik heeft. Infobesitas is gevormd naar analogie van obesitas, de medische term voor zwaarlijvigheid.

Herken je dit? Lees hier wat je aan infobesitas kunt doen >>>

Verbod op smartphones in de horeca

Ik ga voor een nieuw verbod. Na de sigaret nu ook de smartphone in de horeca verbieden. Een ober haalt je smartphone op tijdens het bestellen. Je krijgt een nummertje en bij het afrekenen krijg je je mobiel weer terug. Gewoon weer aandacht voor elkaar!

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over het verbieden van smartphones waardevol vindt deel deze dan met je collega’s en vrienden

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Bareld Vegter
Door

Bareld Vegter

op 23 Feb 2014

Als je je relatie in stand wil houden , en ook nog wat geld wil besparen begin dan is met die veeg telefoon in een hoek te gooien !!

Marianne
Door

Marianne

op 10 Apr 2017

mee eens

AntiGSM
Door

AntiGSM

op 19 May 2017

Het is een enorme verslavende rot ziekte! Ik heb geen smartphone en wil er ook geen, wat een vrijheid zonder zo'n ding! Ik snap ook niet dat mensen nog aan kinderen beginnen, als ze 4 jaar zijn worden die kinderen ook al verslaafd en de verslaafde ouders willen helemaal geen kinderen opvoeden maar bezig zijn met hun telefoon.

Appie v Walsm
Door

Appie v Walsm

op 18 May 2020

IK ben het VOLLEDIG met je eens!!! Vorig jaar (2019) was ik in de Efteling, alleen, en ik zat in de stoomtrein. Tegenover mij, zat een vrij jonge moeder, met een kind van een jaar of 5 ofzo. Het kind zocht aandacht, maar die moeder zat con-ti-nu op dat stomme kutding van haar te loeren. Uit verveling en frustratie, pakte dat jochie maar haar tas op, en verplaatste het. Dat zag de moeder wél, en siste dat hij van haar tas af moest blijven en plaatste het weer terug. Vervolgens loerde ze gewoon weer verder op dat kutding van dr. Ik werd er boos, verdrietig, en teleurgesteld van, dat arme kind negeerde ze gewoon volledig, eigenlijk is dat ook een vorm van kindermishandeling, verwaarlozing! En ook zo in de tram heb ik taferelen gezien, moeder en kind in kinderwagen stapten in. Kind begon te krijssen, en wat kreeg ie in zn handen gedouwd? Juist, een smartphone. In plaats van dat ie nou een leuk kinderboekje krijgt ofzo, met dieren ofzo, neeee het moet schijnbaar een beeldscherm zijn. Ik erger me ook kapot aan al die lui die maar 24 uur per dag op dat achterlijke ding zitten te loeren! Serieus! En op facebook kom ik ook steeds vaker domme mensen tegen... Als ik zeg dat ik geen smartphone, geen iphone, en geen tablet heb, dan reageren steeds vaker mensen met de vraag: Hoe kan je dat bericht plaatsen dan?? HOE DENK JE!! DENK EENS NA!! Smartphones maken hersendood, het zijn hersenleegzuigers, mensen worden steeds dommer door 24 uur per dag te turen op dat stomme ding... En ook, als ik op een station sta te wachten, en er de trein komt niet opdagen, dan moet ik de persoon waar ik naar toe ga bellen of smsen dat ik wat later ben. Krijg ik de vraag: Hoe laat komt de trein?? DAT KAN IK TOCH NIET ZIEN DOM WIJF???!!! Ik doe niet mee aan die achterlijke 24uurs online onzin!!! En ook, op facebook chatten mensen wel eens met mij. Als ik dan een keertje NIET thuis ben, en ze willen dan per se met me chatten, krijg ik de opdringerige vraag waarom ik niet reageerde... MOET IK MIJN COMPUTER DAN OP MIJN RUG MEENEMEN OFZO?? Hallo!! Echt, ik erger me dood aan smartphones, ze hadden ze echt nooit, maar dan ook nooit uit moeten vinden. Ik háát ze!

Reactie plaatsen