Prachtig voorbeeld talent en de 10.000 uren regel
30 augustus 2011 
1 min. leestijd

Prachtig voorbeeld talent en de 10.000 uren regel

Talent is hard werken. Uit onderzoek is gebleken dat we gemiddeld 10.000 uur moeten investeren om een expertise  op wereldklasse te bereiken, de zogenaamde 10.000 uren regel. Ik heb het onderstaande filmpje met open mond zitten bekijken.

Danny Macaskilprachtig-voorbeeld-talent-en-de-10.000-uur-regell heeft de eigenaardige gewoonte om tegen hekken en bomen op te fietsen en tegen elk ander object dat hij op zijn fietstochten van Edinburgh tot zijn woonplaats Dunvegan tegen komt.

Een videoregistratie van de halsbrekende toeren die deze freestyle street trial rijder uithaalt, werd een enorme hit op internet. Sindsdien staat het leven van Danny MacAskill niet alleen tijdens het fietsen op z’n kop. Meer dan dertien miljoen keer is de fietsfilm nu al bekeken.

Voorbeeld 10.000 uren regel

Dit is het filmpje wat hij in 2008 online heeft gezet. Nog niet gezien bekijk deze eerst. Daarna een filmpje over zijn verhaal.

 

voorbeeld 10.000 uren regel en hoe je deze kan uitdagen #10.000uren #challenge #leren
 

Ook de ambitie om zo te leren fietsen.

10.000 uren regel

Hoe kan je elke nieuwe vaardigheid snel leren? Vergeet de “10.000 uur-regel” … wat als het mogelijk is om elke nieuwe vaardigheid in 20 uur of minder te leren?
Josh Kaufman biedt een systematische aanpak voor een ​​snelle verwerving van vaardigheden: hoe kan je een nieuwe vaardigheid zo snel mogelijk leren?
Lees meer over de 10.000 regel>>>

Als je dit artikel waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Heb jij andere voorbeelden van talent en de 10.000 uren regel, ik hoor ze graag.

 

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Reactie plaatsen