Van internationaal interieur bedrijf naar Dorpswerkplaats

Van internationaal interieur bedrijf naar Dorpswerkplaats

Danielle Terpstra is een duizendpoot. Ze heeft een internationaal interieur bedrijf gehad. Zij is kunstenaar, ze heeft een webshop, en zij biedt via de Dorpswerkplaats een creatieve werkplaats aan mensen met een beperking die zich creatief willen ontwikkelen en groter durven te denken.Danielle Terpstra | De Dorpswerkplaats | minder dan 1 jaar aan het ondernemen (in dit bedrijf), al veel langer ondernemer| in de 40

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Omdat ik al eerder een internationale interieur bedrijf heb gehad, was het starten van een nieuw bedrijf niet heel lastig. Na een flinke revalidatie periode van 2 jaar heb ik besloten niet meer mijn oude vak - interieur architectuur, op te pakken. Omdat ik in mijn vrije tijd veel schilderde ben ik van mijn hobby mijn werk gaan maken. Nu heb ik een grote werkplaats waarin ik cliënten die dagbesteding willen doen op creatief vlak, kan uitdagen en helpen verder te ontwikkelen.

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

De Dorpswerkplaats biedt een creatieve werkplaats aan mensen met een beperking die zich creatief willen ontwikkelen en groot durven te denken. Wij stimuleren mensen om op een andere manier naar alledaagse voorwerpen te gaan kijken en daarbij de mensen creatief uit te dagen. Of je nou een motorkap wilt beschilderen of wilt ontdekken wat je nog meer kunt doen met kwasten dan is De Dorpswerkplaats jouw werk plaats. Hiernaast hebben wij ook de mogelijkheid om met fotografie aan de slag te gaan en/of je creativiteit digitaal te ontwikkelen in onder anderen, animaties, beeldbewerking, digitaal tekenen en schilderen. Hiermee hebben wij vele mogelijkheden om mensen die niet creatief denken te zijn, een creatieve kant in zichzelf te laten ontdekken.

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Ondernemer

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

De grootste uitdagingen die ik tot nu toe tegen kwam is degene waar ik nog steeds mee bezig ben, namelijk een positie krijgen in de markt en bestaansrecht opbouwen. Een markt die ik voorheen voor 30% kende.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Ik ga samenwerkingen aan, sluit mij aan bij een coöperatie waarin met veel en grote bedrijven worden samengewerkt.

Wat is jouw diepere why?

Mensen gelukkig zien en zien groeien.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Ik vind het geweldig om cliënten dingen te zien maken waarvan zij zelf gaan groeien. Bij ons geen dag of week thema waarin gezegd wordt wat je gaat doen. Cliënten mogen zelf kijken en daardoor groeien en zichzelf ontwikkelen.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

Lastig is om op alle punten er te zijn. Ik ben gewent te delegeren, maar op de een of andere manier is dat - als je met vrijwilligers werkt - lastiger.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

Als een client bij mij komt met een plan hoe hij zichzelf ziet tussen alle andere kunstenaars en wat hij zelf voor idee heeft. Of een client die komt verlegen vragen of hij van een motorkap een kunstwerk mag maken. Als ze dat mogen en ze gaan aan de slag ermee, FANTASTISCH, ze groeien waar je bij staat.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Op bedrijven in mijn branche, richt je op de cliënten en wees niet bang dat het geld niet binnen komt. Maak geen bedrijfsvoering op de cliënten waardoor je afhankelijk van ze wordt en er een cultuur komt in je bedrijf die je niet wilt. Ga uit van ontwikkeling, ook in je bedrijfsvoering.

Waar wil je over een jaar staan?

Ik zou over een jaar een ander pand willen waar ik langer kan blijven. Met meerdere bedrijven die hetzelfde doen, maar een ander aanbod hebben. Meer cliënten en meer kunst!!

Ik ben het meest trots op ...


mijn creativiteit en coaching vaardigheden.

Mijn grootste angst is ...


Dat het niet groeit

Het beste advies van mijn moeder ...


neem ruimte voor jezelf

Het beste advies van mijn vader ...


Onderneem

De grootste les die ik heb geleerd ...


Vallen en ook weer opstaan!

Ik geloof ...


in mijzelf

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


Zilliz

Mijn favoriete quote is ...


Leef met de dag

deel jouw verhaal
Reactie plaatsen