Sing your heart out!

Sing your heart out!

Belinda Wegner is na een carrière als manager in het bedrijfsleven een praktijk als zangcoach gestart. Zij stond zichzelf niet toe om bij haar eigen gevoel te komen, zich kwetsbaar opstellen en dat te laten zien en horen. Sinds  zij een persoonlijke doorbraak en groei heeft gemaakt, weet zij wat het is om vrij te zijn en uit haar hart te zingen.Belinda Wegner | Zangstudio Try Out | minder dan 1 jaar aan het ondernemen | in de 40

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Ik wilde mijn hart en passie volgen en bedacht al twee jaar lang allemaal rationele en praktische redenen om het niet te doen. Ik was kostwinnaar, had een dijk van een baan. Vorig jaar heb ik een week lang zangworkshops gegeven aan vrouwen met of herstellend van borstkanker en een financieel moeilijke situatie. Daarna hield niets me meer tegen! De impact was groot en zo mooi. Mijn gevoel was zo sterk, ik kon daar niet meer mee terug!

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Ik heb een zangstudio aan huis. Ik leer mensen op een ontspannen en natuurlijke manier zingen. Een goede technische basis, beleven, voelen en overdragen. Ieder met zijn of haar persoonlijke en unieke instrument. Ieder mens is authentiek dat houd ik in stand. Daarnaast geef ik met een vriendin zangworkshops en all inclusive zang-3-daagse voor vrouwen. Even niet zorgen voor een ander, maar verwend worden. Even leven zonder klok. Voelen wat je voelt, zijn wie je bent....en zingen, heel veel zingen!

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Als klein meisje wilde ik bij de politie of kapster of stewardess worden. Op 44 jarige leeftijd wist ik pas echt wat ik wilde worden!

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

De grootste uitdaging vind ik om met een zakelijke bril naar mijn eigen bedrijf te kijken. Niet te laag in prijzen gaan zitten, ik moet er immers ook geld gaan verdienen, ik heb en maak nu andere kosten die ik voorheen in loondienst niet had en zelf moet regelen. Keuzes daarin maken. Wat doe ik wel, wat doe ik niet.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Uitdagingen ga ik aan door ze op te pakken en het liefst niet uit te stellen. Knopen doorhakken, beslissingen durven nemen. Experimenteren, proberen en bijstellen waar nodig. Ik houd mijn visie tegen andere aan en sta open voor feedback. Vraag aan vrienden die een eigen bedrijf hebben, welke keuzes zij maken en waarom.

Wat is jouw diepere why?

Mijn leven heeft de afgelopen jaren in het teken van zelfinzicht en persoonlijke groei gestaan. Ik was altijd bezig met presteren, sterk zijn, waar een angst voor afwijzing en onzekerheid onder schuil ging. Tot mijn lichaam zei: "Tot hier en niet verder".

Met hulp van mijn grote passie zingen heb ik dit doorbroken. Mijn gevoel, emoties en kwetsbaarheid mogen er zijn. Het heeft me enorm verrijkt, dit gun ik andere ook. Een ander zien stralen, genieten, groeien, daar word ik intens gelukkig van.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Het leukste aan mijn eigen bedrijf is voor mij dat ik me gelukkig en vrij voel. Dat ik mijn hart kan volgen en mijn passie en talent bij elkaar heb kunnen brengen. Ik eigen baas ben en ook sterk voel, zelf kan en mag beslissen hoe ik alles wil hebben. Ik voel dat ik 200% bij mezelf kan blijven en in mijn kracht zit. Dat is voor mij onbetaalbaar.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

Ik heb nog geen specifieke zaken waar ik tegenaan ben gelopen die ik lastig vind. Ik vond het wel een gedoe om alles van de grond te trekken en te regelen. Veel zaken zijn een kwestie van eenmalig inregelen en goed neer zetten, maar dat kost soms meer tijd dan me lief is. Ik heb dan de neiging om soms wat voor me uit te schuiven, want ik wil natuurlijk het liefst de hele dag als zangcoach en met mensen bezig zijn. Niettemin hoort het er bij. "Eat the frog first"!

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

De pareltjes van succes zijn voor mij mensen die ik zie groeien, genieten, trots zijn op zich zelf, er durven zijn, hun stem durven laten horen en hun eigen unieke geluid omarmen. "Succes is not the key to happiness, happiness is the key to succes. If you love what you are doing, you will be successful!".

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Vertrouw op jezelf! Volg jouw gevoel! Je weet waar je goed in bent, benut dat. "Make mistakes, take chances, be silly, be imperfect, trust yourself and follow your heart".

Waar wil je over een jaar staan?

Over een jaar wil ik nog steeds gelukkig zijn in mijn eigen goedlopende bedrijf. Kijk ik met trots terug op de beste keuze in mijn leven die ik gemaakt heb om mijn hart te volgen. Over een jaar blik ik terug op alle mooie gebeurtenissen, ontwikkelingen en (leer)momenten die mijn bedrijf me gebracht hebben. En misschien......ben ik wel een theater tournee gestart met een vernieuwend concept. Dat idee ligt ook nog op de plank.
Het komt zoals het komt.....

Ik ben het meest trots op ...


...de keuze die ik gemaakt heb om mijn hart te volgen.

Mijn grootste angst is ...


....om te moeten stoppen met dat wat ik het liefste doe en gelukkig van word.

Het beste advies van mijn moeder ...


....is alle vertrouwen in mij uitspreken, dat ik dit kan.

Het beste advies van mijn vader ...


....maak het niet moeilijker dan het is om voor jezelf te beginnen.

De grootste les die ik heb geleerd ...


....volg je gevoel en vertrouw hier op.

Ik geloof ...


.....in mezelf!

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


.....Facebook, binnen 1 dag na lancering had ik al 85 volgers.

Mijn favoriete quote is ...


....sing your heart out!

deel jouw verhaal
Francis roemer
Door

Francis roemer

op 21 Oct 2016

Belinda heb ik leren kennen op de verwenweek Samen Varen, voor vrouwen met geschiedenis van borstkanker in n financiële moeilijke situatie. Belinda was hier vrijwilligster op het schip. Aldaar gaf zij dagelijks met haar vriendin en ook zangmaatje n workshop zangles. Wat hebben wij energie gekregen daarvan en super van genoten ook. Het uitte zich in n mooi avondje op het schip waar n ieder een optreden deed. Zo ook ik...ongeoefend maar met voller geloof in mezelf door de kracht die Belinda mij gaf, zong ik n mooi nr.van Adele. Diep in mijn hart zit Belinda,never forget you girl. ?

Wendy Jansen
Door

Wendy Jansen

op 20 Oct 2016

Ik heb Belinda ontmoet tijdens zo'n "Magische" zingworkshop.En ben nog steeds onder de indruk van haar hartstochtelijke passie voor het zingen en haar hartelijke omgang met mensen. Haar energie werkt zo aanstekelijk dat het me nog steeds kracht geeft,wanneer ik aan die periode terug denk. Wat een mooi mens!!

Belinda Wegner-Out
Door

Belinda Wegner-Out

op 20 Oct 2016

Dankjewel lieve Wendy!

Lenneke
Door

Lenneke

op 20 Oct 2016

Geweldig Belinda. Heel inspirerend. En wat ook je grote geluk is ( achter elke sterke vrouw staat een sterke man) is jouw Karl, die jou op handen draagt en een ongelooflijk vertrouwen in jou heeft. Heel veel succes met je bedrijf, maar vooral veel plezier. Groetjes Lenneke Fecken

Belinda Wegner-Out
Door

Belinda Wegner-Out

op 20 Oct 2016

Wat een lieve mooie reactie Lenneke en ik sluit me helemaal aan bij jou woorden. De onvoorwaardelijke steun en vertrouwen van Karl is fantastisch.

Reactie plaatsen